struts ramadan program
💻 Bilgisayar, 💾 Programlama

Struts 2 Framework Kullanımı

struts logo javaDönem içerisinde Sunucu Yazılım Teknolojileri dersi bünyesinde, ekip halinde Apache Struts Framework’ünün ne olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında uygulamalı bir ders anlatımı gerçekleştirdik. Bu yazıda dersten kalan kod örnekleri ve bazı sunumlar bulabileceksiniz.

struts teknik sunumDerse iki sunum ile başladık: Struts nedir? ve Struts nasıl kurulur?

İlk kısımdaki sunumu grup üyelerimizden Özlem Gürses ve Okan Tekdaş gerçekleştirdi. Struts’un teorik kısmından bahsedildi.

struts kurulumİkinci kısımda, grup üyelerimizden Arif Erdal Taşcı ve Burak Yönyül uygulamalı olarak Struts Frawork kullanımı için gerekli araçları laboratuvar bilgisayarlarına kurdurdu ve yapılandırdı. Bu kurulum JAVA’nın (JDK) son sürümünü, Eclipse’in yeni bir sürümünü, Apache Tomcat 7 sunucusunu kurmayı, yeni bir proje başlatıp buna gerekli Struts 2 kütüphanelerini eklemeyi ve sunucunun Eclipse içerisinde yapılandırmasını içeriyordu. Bunları aynı zamanda sunum haline de getirdiler.

Ders boyunca, laboratuvar bilgisayarlarında da kurulu olması işimizi kolaylaştırdığından ve sevilebilecek bir IDE olduğundan Eclipse kullandık.

struts hesap makinesiDaha sonraki kısımda ben, Struts Framework’ü kullanarak ve MVC patternine mümkün olduğunca uyarak çok basit bir hesap makinesini sınıfta uygulamalı olarak yaptırdım. Sınıftaki çok ama çok basitti. Buradaki örnekte biraz daha eli yüzü düzgün bir hesap makinesi bulacaksınız.

struts ramadan programBen elimden geldiğince Struts’ı tanıtmaya çalıştım, ama benim gösterdiklerim basit şeylerdi. Son aşamada grup üyelerimizden Ramadan Altınkaya, hazır bir proje üzerinden Struts’un özelliklerini ve sağladığı avantajları anlattı. Bu örnekler frameworkün gücünü anlamak açısından çok önemli olduğundan incelemenizi şiddetle öneriyorum.

Daha sonra sorular, yorumlar ve kapanışı yaptık.

Dosyalar

Aşağıda derste kullandığımız sunumları ve kod örneklerini bulabilirsiniz. Bunları eğitim amaçlı olarak kullanmanız gerekirse bizi referans gösterirseniz çok memnun oluruz. O notlar kendi kendini hazırlamadı, az uğraşmadık onlar için.

Kod örneklerini gerçek projelerde kullanmak başınızı ağrıtabilir, bir garanti veremiyoruz, sorumluluk almıyoruz.

Bitirirken

Dosyalar burada yayımlanmadan önce, emeği geçen tüm grup üyelerinden teker teker izinler alınmıştır. Özverili çalışmalar, ekip ruhu ve güzel bir sonuç için ekip üyeleri Ramadan Altınkaya, Özlem Gürses, Burak Yönyül ve Arif Erdal Taşcı’ya tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Struts 2 Framework Kullanımı bir yorum aldı.

  1. Merhaba,
    bu şekilde hazırladığımız projeleri sunucuya yüklerken hangi klasöre atmalıyız? webapps altına atıyorum ama hata alıyorum. Ayrıntılı bir şekilde izah edebilir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir