pdf3
💻 Bilgisayar

Ücretsiz PDF yaratma programı

Bir belgeyi paylaşmak istediğinizde gerek kolayca değiştirilebilmesini engellemek, gerek herkesin belgeyi ekranda sizin gördüğünüz gibi görmesini sağlamak için belgeyi taşınabilir yapmanız gerekir. Eğer bir Word dokümanını olduğu gibi internete gönderirseniz, karşınızdaki insan içinde olabilecek zararlı makrolardan korkarak belgeyi açmayabilir. Uyumlu Word sürümü karşınızdaki insanda yüklü olmayabilir. Sisteminizdeki bazı yazıtipleri karşınızdakinde olmadığından görsel bir kayıklık =) yaşayabilirsiniz.

Adobe bunlar olmasın diye zamanında PDF dosya formatını geliştirdi. PDF kısaltması Portable Document Format yani Taşınabilir Dosya Biçimi’nden geliyor. Bir dosyayı PDF’ye dönüştürdüğünüzde gerekli tüm biçimlendirme de dosyaya kaydediliyor ve dünya üzerinde hangi bilgisayarda açarsanız açın (işletim sistemi fark etmeksizin) aynı görüntüyü alıyorsunuz.

pdf dosyası internette gezerken çok sık karşılaştığınıza emin olduğum bir dosya formatı. pdf dosyalarını okuyabilmek için günümüzde neredeyse her bilgisayarda olan Adobe Acrobat Reader yazılımına sahip olmalısınız. Tabii alternatifleri de var ama temel yazılım Adobe Acrobat Reader.

Normalinde bir dosyayı pdf yapabilmek için Adobe, Adobe Acrobat yazılımını geliştirmiş. Uçuk ($299 ben bu yazıyı yazdığımda) fiyata satılan bu yazılım kendini sisteme bir yazıcı olarak tanıtıyor ve siz herhangi bir belgeyi Adobe yazıcısına gönderdiğinizde belge pdf olarak çıkıyor. Ama bu parayı vermek istemeyen ve korsan yazılıma da karşı olanlar ücretsiz alternatiflerden de faydalanabilirler.

Primo PDF de ücretsiz bir yazılım. Adobe Acrobat’ın yapıp da Primo PDF’nin yapamadığı çok şey de görmedim açıkçası. Primo PDF de kendini sanal bir yazıcı olarak tanıtıyor sisteme. Dosyanızı bir gün PDF’ye dönüştürmek istediğinizde tek yapmanız gereken, yazıcıya gönderir gibi dosyanızı basmak.

Primo PDF’nin sitesine buradan gidip indirebilir, Adobe Acrobat’ın fiyatına buradan bakabilir, bir tane çevrimiçi PDF dönüşüm sitesini de tanıttığım buradaki yazıma göz atabilir ya da programın ekran görüntüleri için aşağıdaki resimlere bakabilirsiniz.

Primo PDF 1 Primo PDF 2 Primo PDF 3

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Ücretsiz PDF yaratma programı 3 yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir