metro
Genel

Markalar: Kamil Koç & Metro

Markalar yazı dizisinde sevdiğim ve sevmediğim markaları nedenleriyle beraber anlatıyorum.

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Sevilen: Kamil Koç

Kamil Koç Logo Rahat, güvenli ve konforlu bir ulaşım… Üniversite zamanı İzmir – Antalya arasında mekik dokumaktayım. Gerek güler yüzlü personeli, gerek otogardan vaktinde kalkması, gerek Internet’ten kolaylıkla bilet alınabilmesi, gerek Rahat Hat ile tek kişilik koltukta yolculuk etmek ama tabi ki en önemlisi güven, benim gözümde Kamil Koç’u bir numara yapıyor.

Nefret Edilen: METRO

Metro Turizm Logo 2006 senesinin Ramazan Bayramı’nda Antalya’ya dönüş biletimi almayı neden bilmiyorum ama geciktirmiştim. Ne yazık ki Kamil Koç’ta ve Pamukkale’de bilet bulamadım. Zar zor METRO’dan bilet bulabildim ve aldım. 01.00 otobüsüne almıştım bileti. 00.00’da İZOTAŞ’daydım ve daha bir saat olduğu için otogarı dolanıyordum. 00.30 gibi peronların önüne geldim, otobüsü hala göremedim. 00.45’de hala göremeyince meraklandım, ancak daha vakti gelmediği ve İzmir ilk durağı olmadığuı için gecikebileceğini düşündüğümden heyecanlanmadım. Saat 01.00 olduğunda otobüs hala ortalıkta yoktu. METRO yazıhanesine gittim. Derdimi anlattım otobüsüm gelmedi, nerde kaldı diye… “O otobüs gitti.” dediler. Saati gösterdim. “Daha yeni vakti geldi, nereye gitti?” dedim. Adam erken gelip erken gittiğini belirtti.

Kalakaldım öyle. Vaktinden önce perondan kalkan, üstelik eksik yolcusu olduğu halde bekleme zahmetine katlanmadan kalkan bir şirket! Hele de bayram arifesinde başka otobüs bulma imkanım olmayan bir zamanda!

Adama çemkirdim bir güzel. Siz nasıl şirketsiniz de, ne demek erken gelmiş de, beni bir otobüse bindireceksiniz vs vs…

Adamın tek yapabildiği (o da mecburen) paramı iade etmek oldu. Gecenin 01.00’nda, geri dönecek bir yurdum ve binecek bir otobüsüm olmaksızın kalakaldım öylece.

Daha sonra Denizli’ye gitmeye karar verdim, Antalya’ya doğrudan otobüs bulamayınca. Denizli Seyahat adı verilen saat 03.00’a bana bilet vermiş olan ama bineceğimiz otobüs 04.00’da anca teşrif eden, şoförün aradaki farkı kapatmak için otoyolda en az 130’a bastığı ve ödümü bokuma karıştıran bir şirketti.

Denizli’den Antalya’ya Pamukkale ile döndüm. Normalinde 6 saat 15 dakika süren İzmir Antalya yolcuğu METRO sayesinde 14 saat filan sürdü toplamda.

METRO’DAN BUNUN İÇİN NEFRET EDİYORUM!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Markalar: Kamil Koç & Metro 9 yorum aldı.

  1. Pamukkale ile hayatımın en uzun İzmir-Ankara yolculuğunu yaptım 13 saat.İlgili seyahatte takriben 1 metre altımda bir şeyler infilak etti tüm itirazlarıma rağmen aracı kullanmaya devam ettiler

    Başka bir yolculuk sırasında, Pamukkale benden önce inan birine sarar marka yepisyeni takımımı hediye etti.Çağrı merkezini arayıp bildirdiğimde kadın gülerek siz de o adamınkini alsaydınız dedi.

  2. Her şartta Koç’u tek geçerim. Fakat benim için affedilmeyecek büyük bir hata yaptı. Detayları isteyen adresinden okuyabilir.

  3. sen gene 14 saat beklemişsin biz 4 saat bekledik otobus bozuldu yolda bekle bekle kimse gelmior
    Allah in dağinda 4 saat sonra yeni araç geldi 8 saatlik yol 18 saati buldu rezillik yani 🙂

  4. kamil koçu tek geçerim.bu arada pamukkalede pamuk yol seferleri çıkardı onlarda iyi olmaya başladılar ama metro hiç tavsiye etmem 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir