🎈 Hayat

Datça’da Hasta Olmak

Bayram tatilinde Marmaris’teydim. Çevre yerleşim birimlerini gezerken bulunduğumuz Datça’da hastalandım. (yüksek ateş, halsizlik ve benzeri…) En yakın hastane olan Datça Devlet Hastanesi‘ne poliklinik hizmeti olmadığından (Şeker Bayramındayız malum) acil giriş yaptım.

İşte yaşadıklarım:

  • Hastanede yaklaşık yarım saat sıra bekledim. (Acilde!) Kusmak üzereyim, başım ağrıdan çatlıyor, ayakta zor duruyorum…)
  • Hastanenin acilinde sadece bir doktor görevliydi. O da pratisyen. Yakınlarda bir trafik kazası olsa ne oludu düşünmek bile istemiyorum.
  • 3 Ekim Cuma günü görevli olan bu doktor, bir hastası için gözlerimin önünde gelecek Pazar gününe tedaviye gelmesini söyledi! Yani adam hastasını muayene etmek için Acil Servise gün verdi! Acil Servis poliklinik olarak kullanılıyordu.
  • Doktor ateş ölçmek ve buna benzer temel kontrolleri yapmadı. Hatta ve hatta derdimi anlatırken beni dinlemedi bile. Onun yerine hemşireyle sohbet etti. Tedavim yaklaşık 30 saniye sürdü!

Hastaneden koşarak uzaklaştım! Nasıl hizmet?

Dipnot: Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulundum. Ama tabi ki cevap yazma veya ilgilenme zahmetine katlanmadılar. Ne bekliyorduysam?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Datça’da Hasta Olmak bir yorum aldı.

  1. Kepazeliğin ve adam olamamışlığın bir göstergesidir umut’um senin yaşadıkların. Doktor olmuş ama adam olamamış ne yazıkki o şahıs. şahıs diyorum çünkü doktor sıfatına yakışmayacak bir harekette bulunmuş.Tıp fakültesinden mezun olmuş ama sadece demek ki üniversite’ye girmek için çok inekleyip, tıp’ın gerektirdiklerini yerine getirebilecek olgunluğa sahip olabileceğini düşünmeden kazanmış. Burdan onu anlıyoruz. Hipokrat yeminini de soksun bir yerlerine o malum şahıs…

    Not: Bu arada geçmiş olsun kardeşim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir