🎈 Hayat

Antalya Toplu Taşıma Sisteminin Sorunları – 2

Antalya'da Toplu Taşıma
Antalya'da Toplu Taşıma

Bugün otobüsle şehir içinden geliyoruz. Otobüs hızını almış, Güllük Caddesi’ne doğru ilerliyor. Yolun kenarında üç kişi otobüse işaret yaptı. Otobüs gerek hızlı olduğundan, gerek sağ tarafta arabalar park ettiğinden hemen yavaşlayamadı, yaklaşık 150 metre ileride yolun ortasında durdu. Şoför aynadan baktı, gördü ki işaret edenler çok uzakta kalmışlar ve otobüse yürümeleri vakit alacak, az daha ilerleyerek otobüsü sağda boş bir yere çekti.

Durak ve bilmeyen otobüse, durağa gitmeye zahmet etmeyen yolcular yaklaştı. Şoför otobüsün kapısını açtı ve otobüsü durduranlar “o” soruyu sordu:

“Abi 53 numara ne zaman geçer?”

Sadece bunu sormak için yoldan geçen bir otobüsü durdurmuşlardı.

Öncelikle sırf bu soruyu sormak için koca otobüsü durdurdukları için saygılarımı sunuyorum. Otobüs şoförüne de her parmakta durduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Durakların laf olsun diye konduğunu biliyoruz nasılsa, tüm Antalyalılar olarak.

Tabii ki dalga geçiyorum ve sadece yuh diyorum.

Dipnot: Olay daha bugün başıma geldi. Bizzat yaşadım ve abartısız böyle oldu. Merak edenler için, olayın geçtiği cadde Şht. Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi, 17 Eylül 2009 Saat 19-20 civarı, otobüs numarası 25, yaratıkların hangi numarayı sorduklarını hatırlamadığım için 53’ü kafadan attım.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Antalya Toplu Taşıma Sisteminin Sorunları – 2 8 yorum aldı.

    1. @Emre: Otobüsçü gayet normal bir şeymiş gibi yanıtladı. Aslına bakarsan bu aşırı kanıksanmış bir durum Antalya’da. Özellikle dolmuşçulara sıkça yapılan bir şey. Ön kapıdan inmek gibi. Öyle ki bir ya da iki sene önce, dolmuşçuyu dudurup arka kapıdan bir dakika kadar duraktaki bir tanıdığıyla muhabbet edip, tamam kaptan devam edebilirsin diyen bir insan (?) bile görmüşlüğüm vardır.

  1. ya arkadaşım bu otobüs ve dolmuşları bu duruma siz getirdiniz sonra laf söyleme hakkınız yok şuan antalya büyük şehir belediyesi özel halk otobüs leri başkanı şahai ince amcam olur ve 4 senedir bizzat kendime ait otobüsde çalıştım 107 lu bu durum da tek suçç antalya nın halk dır arka kapı dururken taaaaaa en arkan koşa koşa gelir ve ön kapıdan iner yalan sa yalan deyin ?

  2. Yiğit Bey: Görüşlerinize saygı duymakla beraber bir iki ekleme yapmam gerekiyor:

    Yazının kendisinde de görebileceğiniz gibi, sadece şoförleri suçlamıyorum. Yol ortasında bir otobüs durdurup yol soran insan olamaz, farkındayım. Soförleri suçlamaya kalksam olur mu bilemem, çünkü o otobüs durmasa bir sonraki duracak, o kazanacak.

    Öte yandan amcanızı suçlayabilirim. GPS denen bir sistem var. Otobüsün hangi hızla gittiğinden tutun, nerede durduğuna dair her türlü bilgiyi kaydedbilecek bir sistem. Hem bu sistemle, hem trafik polisleriyle hem de bilinçli halk ile yol ortasında müşteri alma herkes içi engellenir.

    Bunun için de katı kurallar lazım. Kimse “aa ben prensipli olayım” demez. Sanırım belediye başkanları ve UKOME ile beraber amcanızın da bu konuda adım atması lazım.

    Şoför ön kapıdan indirmeyi engellemezse, kuzu koyun halk ne yapsın? İner onlar, ne yapacaksınız…

    İyi akşamlar.

  3. Yeni toplu taşıma sistemiyle ilgili bir değerlendirme yapalım: 1- Halkın bir anlık kızgınlık ile tepki gösterdiğini veya sistemin iyi tanıtılmadığını belirtenler: Şuan Antalya'nın çok stratejik noktalarından otobüs geçmediğini veya çok seyrekleştiğini bilmemektedirler. Örneğin, Migrostan 10 dklık mesafe olan Uncalı Caddesine direkt sefer yoktur. Güllükten Meltem Bulvarına direkt giden sefer yok. Dutlubahçeden Sedir'e direkt sefer yok. Çallıdan Meydana gitmek için aktarma yapmalısınız. (Bu sadece bir kaç örnek) 2-Zaman kaybı yaşanmayacak güzergahlar kısalıyor deniyor ancak, ana koridorlar hariç aktarmasız bir yere gidemezsiniz. Aktarma kışın yağmur çamurda çile demektir. 3-Gövde hatlarda Fakülte çok öne çıkmış. Allah aşkına Antalya ekonomisi üniversiteye bağlı ufak bir şehir midir? Bir milyonun üzerinde nüfusu olan bir şehirde neden bir çok hat fakülteye çıkıyor? (yorum sizin) 4-Bir çok anacadde de seferler tek yön. Yani ters istikamete gitme şansınız yok. Bunlar yalnızca bir kaç eleştiri. MASA BAŞINDA CETVELLE ÇİZİLEREK YAPILMIŞ BİR DÜZENLEME OLDUĞU ÇOK BELLİ.

  4. Geri bildirim: Antalya’nın Toplu Taşıma Çilesi ve Mustafa Akaydın
  5. -Hızlı tren sayesinde git gel Ankara – Konya arası 3 saate düşerken, Akaydın sayesinde Meydan-Varsak hattı 4 saat oldu.

    -Bu sabah kaybolmadan evin yolunu buldum, darısı akşama.

    -Millet aya gidiyor, Antalyalı 100. Yıl’a inemiyor.

    -Ulaşımda devrim. Ulaşamıyoruz.

    -Akaydın, milleti bu sıcakta YAKAYDIN.

    -İnsanlar duraklarda gideceği yerin dolmuşu gelince, ataması gelmiş öğretmen gibi seviniyor.

    -Toplu taşıyamama sistemi.

    -Antalya bilir çalışan belediyesiniz.

    -'Ben senin yerinde olsam ufak ufak uzarım, durmam, pılımı pırtımı toplar giderim.'

    -Adam trafik sorununu çözeceğim dedi ortada trafik kalmadı.

    -Dolmuş şoförlerinin acaba buradan dolmuş geçiyor muydu dediği tek şehir Antalya.

    -Antalya'da ellerinde haritalarla insanlar define arar gibi evine gitmeye çalışıyor, haritasını birleştirip taktik yürütenler, tanışıp sevgili olanlar, evine gidemeyip kaybolanlar bile var, yeni seferler hayırlı olsun.

    -Toplu ulaşım değil, toplu dolaşım sistemi.

    -Teoman müziği bıraktı, Gülben kocayı, Saadettin Hülya'yı, Arda Galatasaray’ı bıraktı. Haydi Akaydın sende yapabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir