access logo
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıfta Access Dersi

Yüzyılların Programı MS Access 2003'ün Logosu
Yüzyılların Programı MS Access 2003'ün Logosu
Bugün sabah Veritabanı dersinin laboratuvarına gittim. Laboratuvarın konusu Microsoft Access idi. Access’in kullanımını öğreniyorduk! Kaç tane tablo var nasıl anlarsınız, tablonun içinde kaç tane girdi var, tabloda kaç saha var, tüm laboratuvar boyunca bunlara baktık!

Yanlış okumadınız, Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıfta Access veritabanında tablo listesine nasıl bakılır bunu gördük koca bir ders boyunca! İnanamadım.

Acaba kimse hatırlamıyor muydu, 1. sınıfta bile basit SQL kodu yazdırdıklarını… Access’in ne olduğunu zaten öğrenmiş olduğunuzu? Bununla ilgili ödev bile yaptığımızı? (BBG dersinde)

3. sınıfta bize hala tablodaki girdi sayısına nasıl bakılacağının anlatılmasına inanamıyorum! Tabi laboratuvar gruplarının internet yerine “kapı”dan duyurulmasına da.

İnanmayanlardan mısınız? Labda doldurmamız gereken kâğıdı aşağıya koyayım:

Kağıt

Dipnot: Ön şartlar kısmına dikkat etmenizi istiyorum. Word, Excel kullanmayı bilmekle Access arasındaki bağlantı nedir? Bu sınıfa gelip de Windows kullanamayacak birisi mümkün müdür?

Dipnot 2: Ayrıca, ben bu kadar reklam amaçlı bir doküman daha görmedim. Sanki her projede SQL Server 2003 kullanıyor! Pardon da başka hiç mi şirket yok? Oracle nerde? mySQL’e noldu? Bu doküman sanki Microsoft tarafından yazılmış… Buram buram.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıfta Access Dersi 19 yorum aldı.

  1. Herkes ayrı bir şeyi savunmuş aslında =) Yazıyı yazan arkadaşım dersi iki kere görmelerinden yakınıyor, yorum yapan arkadaşlar ise seviye farklarından bahsediyor. Ortada bir yanlılş anlaşılma var galiba. Her iki grup da haklı bence =) Tartışmaya gerek yok 😉

  2. arkadaşlar ben acess içerikli dersi almak istiyorum fakat benim okulda yaz okulu olmadıgından alamıyorum burda ki yazıda ege ünv 3 sınıf dersi olarak mı geçiyor

    1. Okulumuzda artık içinde accessi konu alan bir ders bulunmamaktadır. Hocalarımız bizi dikkate almış ve ders içeriklerini bizim yararına yönelik bir şekilde yenilemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir