An abstract painting: Melting Clocks by Salvador Dali
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

48 saatlik hiçbir şey

Hiçbir şey! Koca bir hafta sonu ne yaptığımı “cuk” diye açıklayan kelime: “Hiçbir şey!”

Bilgisayarın ekranına bakılarak geçirilen 48 koca saat. Zorunlu ihtiyaçlar (yemek) dışında odadan çıkılmayan 48 saat. Ne yapacak bir şey, ne de bir şey yapacak birisi bulamadan geçirilen 48 saat.

Yurdumuzun geri zekalı alt yapısı, onu tasarlayan birbirinden beyinsiz mühendisler ve bir elektrik sorununu dört haftadır tespit edemeyen beceriksiz bakım şirketleri sağ olsun internetsiz geçen 48 saat. (ve tabi bu haftanın öncesinde kocaman 4 hafta!)

Yetiştirmem gereken projelerden dolayı beni birbirinden pahalı 3G paketlerine muhtaç bırakan bir yurt. Göz KB sayacında… Aman çok kota gitmesin.

Bilgisayarın ekranına bakılarak geçirilen 48 koca saat. Amaçsız bakışlar, ekranda akan yazılar, bitmemesi istenen uykular. Ötesi hiçlik. Amaçsız amaçsız etrafa bakınmak. İnsanları şaşkınlıkla ve imrenerek izlemek: Yapılacak bu kadar çok şey nasıl bulunur?

Küçülmek küçülmek, bir nokta halini almak ve en sonunda silinip gitmek.

An abstract painting: Melting Clocks by Salvador Dali
An abstract painting: Melting Clocks by Salvador Dali
👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

48 saatlik hiçbir şey 8 yorum aldı.

  1. Odalarda Ege Üniversitesi ağ politikalarına bağlı olarak yurtlar için belirlenen ağ politikası dâhilinde 24 saat internet, blok çevrelerinde ve sosyal tesiste kablosuz (wireless) internet hizmeti verilmektedir diyordu sevgili(!) köyümüz…Fakat halen o yazı değişmemekte ve herhangi bir düzeltme yapılmamaktadır.Bu yurt nasıl bir yurttur ki ücretini zamanı gelmeden eksiksiz olarak alan ve sonunda temin ettiği hizmetlerden mahrum bırakan,bu yurt nasıl bir yurttur ki yapılan hatalardan hiç ders almayıp devam eden,tıpkı yırtık pantolonu yamamaya çalışan bir yer.
    Bu arada ekşisözlükten aldığım şu entry’i paylaşayım…
    1-)7/24 kendine küfür ettirmeyi başaran, aldığı paranın hakkını veremeyen, avrupada ki en pahalı interneti en yavaş haliyle popomuza kaçıran kurum.
    2-)bravo turkiye!
    Çocuklugumda su kesintisi olurdu. trt de, sekiz haberlerinin sonunda “yarin su verilmeyecek mahalleler” diye aciklarlardi. bu soruna cozum icin, komsularla karar alinip bir su deposu yaptirildi mahalleye.

    Biraz buyuduk, elektrik kesintileri basladi. hidrafor calismaz, suyu pompalamazdi… hem sudan, hem elektrikten olduk bu sefer.

    Şimdi de nasil beceriyorlar, elalemin memleketinde gokten internet yagiyor, bizim memlekette internet kesintisi oluyor.

    Ne bulsak onu kesiyoruz, sunnet misali…

  2. Merhabalar,
    Gercekten berbat bir durum oldugunu belirtmem gerekiyor. Internetin bu sekilde (ki son yaziya göre hala devam eden) bir kesintiye ugramasi cok sacma.

    Ama sormadan edemeyecegim cünkü merak ettim. Projelerin oldugunu ve haftasonunu internetsizlikten ötürü verimli gecirmedigini belirtmissin. 3G internet paketi alarak masraf cikarmissin kendine. Bildigim kadariyla Ögrenci Köyü bölüme cokta uzak degil. Neden haftasonu izni alip, bölüme gitmedin? Yoksa bölümde de mi sorunlar var? Bizim zamanimizda haftasonu izni icin listeye adimizi yazdirirdik (ki ben proje dönemlerinde elimden geldigince yazdirirdim, ne olur ne olmaz diye eklerdim kendimi listeye, cünkü her an gitme ihtiyacim dogabilirdi). Bu uygulama kalkti mi?

    Selamlar,
    Mustafa

    1. @Mustafa: Merhaba. Çok şükür bölümde bir sorun yok, hatta şu anda hala bölümdeyim ve kodlama yapıyorum çalışma odasında. Hafta sonu bölüm açık mı ve izin alma durumu var mı bilmiyorum açıkçası. Ancak hafta içi saat 20’ye kadar hiçbir izin almaksızın çalışma odasını kullanabiliyoruz. Onun dışında başka bir uygulama yok bildiğim kadarıyla.

  3. Merhaba Umut,

    Bence bunu Tuncer Abi ile konusmalisin (askerden döndügünü biliyorum, herhalde tekrar orada calismaya baslamistir). Tuncer Abi yoksa, NYG’nin basiyla konusmalisin. Bu uygulamayi kaldirmis olduklarini zannetmiyorum. Bir arastir derim ben. Böyle beklenmedik durumlarda isine yarayabilir (biz projede grup olarak calistigimizda her zaman bölümde bulusurduk).

    Selamlar,
    Mustafa

    1. Tekrar merhaba Mustafa. Tuncer abi askerden döndü ama ne yazık ki artık bizim bölümden ayrıldı. 🙁 O askere gitmeden önce NYG’de çalışıyordum ben de. Bir ara araştırmakta fayda var. Bakalım imkanlar nelermiş. Geçenlerde rektör geldi nazikçe “nah alırsınız paranızı” dedi zaten. İnternet de en az 15 gün daha yokmuş. Bakacağız artık. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir