ttnet hack
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

TTNET 3G Modem’i “Hacklemek”

TTNet 3G kullananlar bilirler, kendi yazılımı ile bağlanırsınız İnternet’e. Ve bu yazılımın varsayılan ayarlarında, DNS sunucuları otomatik alınmak üzere tanımlanmıştır.

Eğer Windows’unuzun ayarlarından DNS sunucunuzu elle değiştirirseniz, bir sonraki 3G bağlantınızda, yazılım bu ayarları sıfırlayarak DNS sunucularını tekrar otomatiğe alır.

TTNet 3G yazılımında yeni ayar ekleme özelliği vardır, ancak ne TTNet ve Avea bir işi beceremediğinden, ayarları verme zahmetine katlanmaz, bunun yerine “Format atın.” derler size. TTNet’in 3G yazılımında, var olan ayarlar ne yazık ki düzenlenemez.

Tam bu noktada Umut devreye girer. Umut der ki, “Bu ayarlar her seferinde böyle yapılmaz. Olacak iş değil! TTNet ve Avea’nın müşteri hizmetlerinden de hayır gelmez.” Bu önermeler çerçevesinde Umut, TTNet yazılımının bulunduğu klasörü açar. Bağlantı yapılandırmalarının olduğu dosyayı bulur. Ayarlar config.run ve defaultcfg.ran dosyalarında tutulmaktadır. Ama ne yazık ki bir sorun vardır, dosyalar metin dosyası değil, ikili (binary) dosyadır.

ttnet hack

Umut bir HEX editörü edinir kendine. Kendince yöntemler gerçekleştirerek, dosyanın orasını burasını mıncıklar, bir sürü baytını değiştirir. Birkaç defa programı çökertir, yeniden yükler vs. vs… Ama en sonunda, hangi baytların DNS sunucusu belirtmek için kullanıldığını keşfeder ve bu baytları değiştirir.

TTNet, artık bağlantı kurduğunda GoogleDNS’in DNS adreslerini almaktadır. =)

Eğer siz de TTNet kullanıcısı iseniz ve sizin de böyle dertleriniz varsa, aşağıdaki dosyayı indirebilirsiniz. İçinden çıkan iki dosyayı programı kurduğunuz klasöre atınız ve oradakileri değiştiriniz. (Program kapalı olmalı!) Böylece, 3G modeminizle internete bağlandığınızda siz de varsayılan olarak GoogleDNS’i kullanıyor olacaksınız (ve YouTube’a ayarsız girebileceksiniz. =) ).

Aşağıdaki dosya

Ama tabi insanlar ikili dosya düzenlemekle uğraşıp, bir de hacklemeyi başardıklarına sevinmek yerine, mantıklı olarak gezip tozuyorlar dışarıda, baharın gelmesine seviniyorlar, Kordon, Kıbrıs Şehitleri falan… Mallık ben de biliyorum, ama olsun napalım…

Bitirirken: Bunun hackle ne alakası var?

Bitirirken kısmı, bunun hackle ne alakası var diyenler için, Wikipedia’dan geliyor:

Hacking (English verb to hack, singular noun a hack) refers to the re-configuring or re-programming of a system to function in ways not facilitated by the owner, administrator, or designer.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

TTNET 3G Modem’i “Hacklemek” 16 yorum aldı.

  1. bilader dünyayı kurtarmış gibi 2 paragraf yazı yazmışsın ttnet 3g modemi hackleyeli 2 yıl oldu dediğin sorunla hiç karşılaşmadım madem kendine bu kadar güveniyorsun içinde ki yazılımı silip kendini belirlediğin bir yazılımı at

    1. Hocam sen bizi aşmışın, koçum benim… Biz senin gibi bir Bill Gates, bir Mark Zükerberk olamadık, böyle kendi çapımızda başarılarımızla övünüyoruz, anla bizi de!

  2. Aslında bu yaptığınız biraz kendinizi harap etmektir bunun kolay bir yolu var ağ bağlantılarımın özelliklerine giriniz modeminizin olduğu gsm operatörünün ismi oralarda geçer benimki ttnet modem olduğu için Avea Internet diye geçiyor sağ tuşa basın ve özellikler deyin Üst seçeneklerde ağ iletişimi var buradan internet Protockol Sürümü 4(TCP/IP 4) olarak geçer çift tıklayarak 2.Bölümde Aşağıdaki DNS Sunucusunu kullanın diyor tıklayın ve istediğiniz DNS Sunucunuzu Girin Google DNs : 8.8.8.8 – 8.8.4.4 olarak girin sonra tamam diyerek tüm dialogları kapatın Avea Internete sağ tıklayıp devre dışı bırakın sonra yeniden etkinleştirin ve işlem tamam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir