jeffwayne
🎈 Hayat

Jeff Wayne – The War Of The Worlds

jeffwayne

Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds, 1978 yılında piyasaya çıkarılmış, H.G. Wells tarafından yazılmış Dünyalar Savaşı isimli kitabı anlatan bir müzikaldir. Hem de süper bir müzikaldir.

İzlediğim günden beri, keşke orada olsaymışım, en önden canlı dinleyebilseymişim diyorum.

Tek sorun şuydu ki, Divxplanet de dahil olmak üzere hiçbir yerde bu müzikale Türkçe altyazı bulamadım. Dedim bari ben çevireyim. Bir günümü sırf bu işe ayırdım ve çevirdim. (bir ay kadar önce)

Bu müthiş müzikal Jeff Wayne liderliğinde 2006 yılında hayata geçirilen bir proje ile tekrar seslendirilmiş ve İngiltere’de tura çıkıp büyük bir başarıya imza atmıştır. 2006 turunda Richard Burton (Gazeteci) vefat ettiği için, görüntüsü gerçek zamanlı olarak yansıtılarak hayata döndürülmüştür. Aynı zamanda Moody Blues’un solisti olan Justin Hayward, Chris Thompson gibi 1978 yılındaki orijinal müzikali seslendirmiş bazı kimseler de 2006 müzikalinde tekrar karakterlerine bürünmüşlerdir.

2006 turuna ait bir DVD Universal tarafından satışa sunulmuştur. İşte benim çevirim tam olarak bu DVD’ye senkronlu ve Dünyalar Savaşı Müzikal Versiyonu’nun canlı halinin tüm sözlerini içermekte.

Yapmış olabileceğim çeviri ve yazım hatalarından dolay özür diler, benim gibi çevirisini arayıp durmuş başkaları varsa, bu çeviriyi onlara armağan ederim. =)

Çeviri

Yararlanılan Kaynaklar

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Jeff Wayne – The War Of The Worlds 4 yorum aldı.

  1. Tek kelimeyle özetlemek gerekirse “muhteşem”.O ses ve müzik armonisini canlı olarak izlemek isterdim ben de.Eline sağlık Umut.

  2. Ben izlemedim daha ama dinledim.Dinlemesi bu kadar keyifli gelmişken izlerken neler hissederim tahmin edemiyorum.Gerçekten müthiş bir müzikal.Finallerden sonra ilk işim de izlemek,hem de Türkçe alt yazısıyla.=)

  3. Afiş harikaymış! Ve bilgisayarıma driver’ları yüklerken izlediğimiz kadarıyla, müzikali de sevdim. Yakışıklı adam iyiydi :p

  4. Bu müzikali bulabilecegim bir yer varmi alty yazi için emeginize sağlik ama nasil videoya uyunlu yapamacagimi bilemiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir