🎈 Hayat

UBenzer’den Müşteri Deneyimleri

Açık açık söylemem gerekirse, bir markaya güvenmemi ya da markaya şüpheyle yaklaşmamı sağlayan en önemli şey “arkadaş tavsiyesi” ya da “referans”tır. Bir arkadaşım bana “O kafeye gitme! Ben geçen hafta gitti, fiyatları çok pahalı, salatasından da solucan çıktı.” diyorsa ona güvenirim ve gitmem oraya. Sanki başka alternatif yok! Arkadaşım da durup dururken bana gıcıklık yapmayacağına göre! Vardır bir bildiği. (Tabi herkes böyle düşünmeyebilir, Özlem’e sorabilir.)

Bu yüzden “referans”ın önemli olduğunu düşünüyorum.

Ama tabi her zaman arkadaşlarınız her şeyi bilenmez. Her zaman aradığınız öneriyi alamazsınız ve fazlasına ihtiyaç duyarsınız. Neye güveneceksiniz? Basına mı? Hadi be! Şirketin web sitesinin reklamlarına mı? De get…

Eğer arkadaşlarımı referans olarak alamıyorsam (Tabi her arkadaş her konuda referans olamaz. “Umut bilgisayara format nasıl atılır?” diye soran arkadaştan laptop markası tavsiyesi alacak değilim mesela. “bilirarkadaş” diye bir kavram olmalı.) o zaman İnternet’e, bloglara yönelirim.

Şimdiye kadar markalar ile alakalı başıma gelenlerin bir kısmını zaten paylaştım. Bunu bir adım daha ileri götürmeyi deneyeceğim. Restoran, kafe, bar, elektronikçi, umumi tuvalet… Vakit bulabildiğim sürece gittiğim yerlerle ilgili, olumlu ya da olumsuz görüşlerimi yazmaya çalışacağım. Bir şehir rehberi havasında, insanın başına neler gelebileceğini gösteren bir yazı dizisi olacak şekilde. Bakalım becerebilecek miyim ve yararlı olacak mı?

Bitirirken

Umumi tuvalet kısmını abattım, şaka o. 😀

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir