a patch
💻 Bilgisayar

MSN’de Fotoğrafları Dosya Gibi Gönderin

Windows Live Messenger 2009 çıktığında, en nefret ettiğim özelliği fotoğraf paylaşmak için konulan fotoğraf paylaşma aparatı olmuştu.

Fotoğrafı sürüklüyorsunuz, yeni bir paylaşım daveti geliyor, fotoğraflar yazıştığınız ekranın tamamını kaplıyor, karşı tarafın fotoğrafı yükleyip yüklemediğini anlama şansınız olmuyor, vs vs…

Neyden bahsettiğimi bir ekran görüntüsü ile açıklayayım:

a patch olmadan

Geçenlerde, bu paylaşım zımbırtısından kurtulup, fotoğrafları da diğer dosyalar gibi göndermenin bir yolu olup olmadığını araştırdım. MSN’in ayarları ile böyle bir şeyi yapmanız mümkün değil.

A-Patch

Bir grup oturmuş, Messenger’in .exe dosyasını bir HEX editörü ile açmış ve bit dizilerini incelemeye başlamış… Ters mühendislik yöntemleriyle araştırmışlar ve normal dosya aktarımı yerine, fotoğraf paylaşımını tetikleyen “conditional jump” bitini koca exe dosyası içinden bulmayı başarmışlar. Onu her şart altında “false” döndürecek şekilde “hacklemişler” ve fotoğraf paylaşımı kullanımını iptal etmeyi başarmışlar.

Sonuçta bir fotoğraf gönderdiğinizde aşağıdaki olmaya başlamış:

a patch

Adamlar sadece dosya paylaşımını mıncıklamakla yetinmemiş, ana penceredeki ve sohbet pencerelerindeki reklamları kaldırmak, aynı anda üçten fazla dosya aktarımına izin verilmesi gibi başka bazı olaylarla oynamaya da izin vermişler.

İşin en iyi yanı, A-Patch bir eklenti olmadığı için sürekli arka planda çalışmıyor. Programı bir defa yönetici yetkileriyle çalıştırıyorsunuz, program Messenger.exe üzerinde gerekli bit dizisi değişikliklerini yapıyor. Crack kırmak gibi bir şey…

Çalışıyor mu?

A-Patch 1.43.07 ile WLM 14.0.8117.416 İngilizce üzerinde denemeler yaptım ve artık fotoğraf paylaşımını kullanmıyorum! Sapasağlam çalışıyor. Yaptığım değişikliklerin Msn Plus! Eklentisine de zarar vermediğini de ayrıca belirtmeliyim.

Bitirirken

A-Patch, rahatsızlık verici bazı WLM özelliklerini kendimize göre ayarlamamızı sağlayan bir yama aracı. Çalışan dosyanın yapısını değiştirerek bu değişiklikleri sağladığından, arka planda sürekli başka bir program daha çalışması gerekmiyor.

Önemli

A-Patch’i deneye karar verirseniz, Messenger’i yamamadan önce, kapatmayı unutmayın. Başınıza gelebilecek sorunlardan Ubenzer’i sorumlu tutamayacağınızı da hatırlatmamda fayda var.

İndir

Tüm Bunların Hackle Ne Alakası Var Diyenler İçin

Messenger’in hacklenmesi ne demek, ne alakası var diyenler için, Wikipedia’dan geliyor:

Hacking (English verb to hack, singular noun a hack) refers to the re-configuring or re-programming of a system to function in ways not facilitated by the owner, administrator, or designer.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

MSN’de Fotoğrafları Dosya Gibi Gönderin 2 yorum aldı.

  1. Ellerine sağlık Umut, APatch güzel bir program gerçekten. Ama programı kurmadan bu işi yapmak isteyen olursa onun da yolunu ben söyleyeyim: Göndermek istediğiniz resim dosyasını Messenger ana penceresi üzerinde göndermek istediğiniz çevrimiçi kişinin üzerine taşırsanız aynı işi görecektir. Ayrıca çevrimdışı çalışırken dosya göndermek için de aynı taktiği uygulayabilirsiniz. İşe yarıyor yani =)

  2. Messenger Discovery kullananlar fotografları dosya paylaşımı gibi gönderebiliyor ama bu reklamları da kaldırma özelliğini beğendim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir