woman driver
🎈 Hayat

Yapılacaklar: Ehliyet Al

woman driverMezun olmaya bir sene kaldı, ben hala ehliyet almadım. Özel bir nedeni de yok ha, sırf üşengeçlikten. Ha bir de, ehliyet alsam sürecek araba yok, pek bir gereksiz gördüğümden.

Ama artık alsam iyi olur kanısındayım şu üniversiteyi bitirmeden. Aradan çıksın o da. Beyin bedava.

Yardımcı Olabilecek Var mı?

Şu anda, ehliyet piyasası ne durumda hiçbir fikrim yok. Onun için soruyorum:

İZMİR için…

  • Ehliyet almak için cepten toplamda yaklaşık ne kadar para çıkmaktadır?
  • Ehliyet kurslarının fiyatları ne durumdadır?
  • En ucuz ehliyet kursu nerededir?
  • Ehliyet kursu olarak gittiğiniz kurs neresidir? Önerir misiniz? Neden (önerir veya önermezsiniz)?
  • Tanıdık ehliyet kursçunuz var mı? İndirim yaparlar mı? “Ayarlarlar” mı bana bir şeyler?
  • Bir ehliyet kursuna adam gibi bir web sitesi yapsam, onlar da bana ücretsiz kurs imkanı sağlasalar olmaz mı acaba? 😀

Bilgisi olan kişileri yorum yazmaya davet ediyorum. Bu blog yazarının yardımınıza ihtiyacı var.

Dibe eklenip dipnot adını alan ek not: Gençler, Ekim ayı gibi ehliyet alacak varsa beraber gidelim kursa? Ne dersiniz?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Yapılacaklar: Ehliyet Al 8 yorum aldı.

  1. Eylülde aldım ben de ehliyet. Evren sürücü kursundan almıştım. öğrenciye indirim vardı ve fiyatı 175 TL ydi. Kursun fiyatı.

    Toplam 470 TL mi ne çıkmıştır 🙂 175 TL 260 TL vergi bir de 35 TL sınava giriş ücreti vardı..

    Şuan piyasadan haberim. :S

  2. Genel olarak her şey dahil (konaklama,sınırsız yerli içki vs. :p ) 500 lira tutuyor. En ucuzları bu civarda yani. Ucuz kursları eğitim bakımından önermem, pek takmıyorlar. Ama öğrenci işi sonuçta. Direksiyon eğitimi dışında gerisini (motor,ilk yardım,trafik dersleri) öğrenmek kolay oluyor zaten. Sınavlarda zorlanmazsın.
    Web sitesi yapma olayını ben, yemek şirketlerine düşünüyorum. 1 sene sınırsız yesem falan 😀

  3. En ucuz kursu bulmaya çalış. Direksiyon eğitimini sınavı geçecek yeterliliğe ulaşana kadar veriyorlar. Sürücü kursunda verilen ilkyardım, motor gibi eğitimlere mutlaka git, ben gitmediğime yanıyorum 😀 Motor bilgim sıfır denecek kadar düşük. Yazılı sınav için geçmiş yıllara ait sorulara bakman yeterli 😉

  4. Aynı soruları Ankara için de ben sorsam, cevaplayan olurmu kine? 🙂 O değilde üniversite öğrencisi olmadan alsam ehliyeti iyi olacak. 🙂

  5. Arkadaşların dediği gibi kurs ücreti dahil ehliyetin toplam maliyeti 450-500lirayı buluyor İzmir’de. Genelde indirimleri oluyor kursların ,bir araştırmanı öneririm,uygun fiyatlarla karşılaşırsın. Özellikle küçükpark civarındaki sürücü kursları iyidir. Direksiyonun iyi değilse mutlaka direksiyon kurslarına gitmenin hayırlı olacağını düşünüyorum. İyi olsa bile direksiyon sınavından önceki eğitime mutlaka gitmelisin,lakin ben gitmemiştim bildiğim yol değişmiş kazı çalışması falan vardı, adamlar da o arada bilgisayarla ilgili birşeyler sorduklarından dolayı ufak bi çuvallama yaşamıştım 🙂 Normal yazılı sınav için eğitimlere gitmeyi keyfine bırak sınavdan bi hafta önce çıkmış soruları çalışırsan sınavı geçersin, hatta motor hakkında bilgiler bile edinirsin soruları çözerken. Gerçi o zamandan aklımda kalan tek şey “Platin meme yapmışsa,zımpara ile kazınmalıdır.” oldu. Sınavda mutlak çıkan sorulardan biri diye düşünmekteyim. Websitesi için şirketler ne derler bilmiyorum çünkü bir kısmının sitesi var, ama şansını bi deneyebilirsin.
    Neyse bu kadar benden 🙂

  6. Küçükpark civarındaki kurslar direk olarak öğrenciye hizmet ettikleri için ücretleri biraz daha az oluyor.(Bornova Merkeze göre) Mine ve Deveci kurslarını biliyorum.

    Mine’nin kurs ücreti yanlış hatırlamıyorsam 150 TL.Sınav ücretleri dahil değil.

    Deveci kursunda da toplam ücret 300 TL.Sınav ücretleri dahil.

    Doğanlar-Mevlana sürücü kursunu da araştırdım.Kurs ücreti 200 TL.Sınav ücretleri dahil değil.

    Doğanlar kursunda 3 hafta direksiyon dersi varmış.Deveci de her biri yarımşar saat olmak üzere 10 ders direksiyon var.Mine’yi tam olarak bilmiyorum ama gidenlerden 2 hafta diye duydum.

    İzmir’de genel olarak ehliyet kursları böyle ama en önemlisi direksiyon hocası.Çok dikkat etmek lazım.Ben yandım,başkaları yanmasın.:D Neyse ki ehliyeti aldım da kurtuldum artık=)

  7. tam senlik bir surucu kursu var.O da mine surucu kursu.Bu aralar web sitesine ihtiyaçları var zira butun parayı alan bir webmaster onların sitelerini yarıda bırakmış:D Onddan başları baya bir agrıyordu.Direksiyon dersi de yarımşar saatten 4 gun veriyorlar.Kurs ucreti ise 150 lira.Bunlara ekstradan 35 liralık sınav ucreti ve iki kere olmak uzere 10 liralık sınav giriş ucreti oduyorsun.Geri kalanlar ise sofurler odası,emniyet falan iste=)

    1. @vasili: Bir ara yakınlardaki sürücü kurslarını gezeceğim. O zaman Mine’ye bu teklifi iletebilirim. Ya da Mine sürücü kursunda bir tanıdığınız var ise, bu fikri onlara da çıtlatabilirsiniz. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir