SPlayer Taşınabilir Sürümünün Klasör İçeriği
💻 Bilgisayar

Taşınabilir Video Oynatıcı: SPlayer

SPlayerSPlayer, diğer birçok akranı gibi bir video oynatıcı yazılımdır. Ancak SPlayer, birkaç yönüyle daha ön plana çıkmaktadır:

  • Taşınabilir sürümü vardır.
  • Çok daha hızlıdır. HD videolarda bile sistemi kasmaz. (biliyorum sizin bilgisayarınız hızlı, zaten kasmıyor. bana bir iki buçuk milyar verirseniz, benimki de kasmaz. 🙂 )
  • Altyazı senkronunu ayarlamak kolaydır.
  • Sisteme kodek yüklemeye gerek kalmaz. Kodeklerin sürümlerinin peşine düşmek zorunda kalmaz ve sistemi kodeklerle kirletmezsiniz. (codec yerine kodek yazıp geçiyorum.)
  • vs vs.

Devam etmeden önce özellikle belirtmeliyim ki, aşağıda anlattıklarım SPlayer’in taşınabilir sürümü için geçerlidir. Kurulan sürümünde işler belki daha farklı işliyordur, kim bilir…

Taşınabilir Sürüm

Programı indiriyorsunuz, sıkıştırılmış dosyaları bir klasöre açıyorsunuz ve bitti! Eski video oynatıcılarınızı ve videoları oynatmak için kurmuş olduğunuz eski tüm kodeklerinizi silebilirsiniz. Onlara gerek yok. SPlayer’in taşınabilir sürümünü tercih ederseniz bir kurulum yapmanıza da gerek yok. Sisteminize sürüyle kodek yükleyerek acı çektirmeyeceksiniz.

Hızlı

Programın açılış kapanış hızını bilemem… Ama videolarda müthiş bir performans gösterdiği bir gerçek. SPlayer kullanmadan önce Media Player Classic’ciydim. Ancak MPC ile HD videoları oynatmaya çalıştığımda (1080p) işlemci kullanımı %100 olur, tavana vurur, bilgisayar 100 dereceye çıkar, ancak buna rağmen kesikli, takılan, sesi arada bir kesilen bir görüntü gelir, filmimi izleyemezdim. Aynı videoyu (Video dediğim de Matrix ve Home olur.) SPlayer ile açtığımda %40-50 gibi mütevazi işlemci kullanımının yanı sıra, hiçbir kasma olmadı. Aynı videoyu akıcı bir şekilde izledim.

Depresyona girecektim, “Nasıl ya, bilgisayarım HD video bile açamıyor mu?” diye… SPlayer sayesinde kurtuldum. 😀

Altyazılar

Altyazıları sürükle bırak ile ekleyebilirsiniz. Dosya ismiyle aynı olan altyazı dosyaları veya dosyaya gömülmüş altyazı dosyaları zaten otomatik açılacaktır. Program aynı zamanda videonun İngilizce altyazılarını internetten otomatik olarak da bulabilmektedir ancak bu kimin ne kadar işine yarar ve ne kadar çalışmaktadır, bilemiyorum. =)

Altyazıların en büyük sorunu olan, senkron kaymasını da ana ekrandan bir yandan video oynarken kolaylıkla düzeltebiliyorsunuz.

Kodek Yüklemeye Gerek Yok

Program ihtiyaç duyduğu kodeklere zaten sahip. Video oynatırken sistemdeki kodekleri değil, kendi kodeklerini kullanıyor ve bunları sisteme kurmuyor. Bu yüzden programın yeni sürümüyle, gerekli kodekler zaten kendi kendine yüklenmiş oluyor. Sistemdeki bir arızadan dolayı kodekler zarar göre bile, SPlayer bundan etkilenmiyor.

Arayüz

Şık, basit kullanışlı.

Ücretsiz

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu.

Tavsiye Ederim

Uzun yıllar Media Player Classic + KLite Codec Pack kullandıktan sonra, HD video oynatmadaki problemlerimden dolayı SPlayer geçtim. Çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.

İndir

SPlayer’in 3.6 1543 sürümünü UBenzer’den indirebilir veya çıkmış olabilecek son sürüm ve daha fazla bilgi için yazılımın kendi sitesine ışınlanabilirsiniz.

Ekran Görüntüleri

Yazılıma göz atmak isterseniz, kendi bilgisayarımdan aldığım bazı ekran görüntüleri…

SPlayer ile Tam Ekran 1080p Belgesel Keyfi

SPlayer Ana Ekran

SPlayer Ayarlar - 1

SPlayer Ayarlar - 2

SPlayer Ayarlar - 3

SPlayer Ayarlar - 4

HD Video Oynatma Sırasında İşlemci Kullanımı (2.2Ghz çift çekirdek)

SPlayer Taşınabilir Sürümünün Klasör İçeriği

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Taşınabilir Video Oynatıcı: SPlayer bir yorum aldı.

  1. Grafikten işlemcinin hyper threading ya da çift çekirdek gibi bir şey olduğu görünüyor ki benim P4 2.8Ghz ve 128 MB ATI Radeon 9250 ikilisi bile oynatamıyor dediğin programlarla oynatıyorsa nasıl bir konfigürasyon uyguladın bilemiyorum. 🙂 Programdan ziyade kodeklerle ilgili biraz mesele ve de ayarları ile. Ekran kartından donanımsal hızlandırma yardımı alıyorsa yeterli derecede oynatması gerek kodeklerin. Tabi kristalleştirme vs. ayarları ile oynuyorsan bunlar ek işler getirdiğinden sorun çıkarabilir.
    Tabi bu iş için de 2.500 TL verilmez bilgisayara, 50TL'ye bulduğun en yeni ekran kartını al, artık hepsi destekliyor. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir