nike yali spor
🎈 Hayat

Aferin Sana Nike (ve Yalı Spor)

nike yali sporEski ayakkabım 6 yerden birden yırtılınca artık yenisini almak gerekti. Bunun için de İzmir’de çok bilindik bir mağaza olan Yalı Spor (Karşıyaka)’ya gittik. Buradan Nike marka güzel bir ayakkabı beğendim ve aldık.

Ayakkabı şahane görünüyordu, hoştu falan. Ama bir giydim, bir daha giyemedim. Topuk kısmı vuruyordu. Ama öyle böyle değil. Yarım saat giydikten sonra dört gün boyunca ayakkabıyı giymeniz mümkün değildi acıdan. Yara bandı yapıştırmak da etki etmedi. Ütüne bastım, evde giydim açılsın diye ama ne yaparsam yapayım olmadı.

Yalı Spor’a geri götürdüm ayakkabıyı… “Ben bunu giyemiyorum, vuruyor!” dedim. Adam, “Buna bir kalıp koyalım biz.” dedi. Koydular. Topuk hala vurduğu halde artık bir de ayakkabı sıkıyordu. Olmadı kısaca.

Yalı Spor’a tekrar götürdüm ayakkabıyı… “Ben bunu hala giyemiyorum, bunu geri alır mısınız?” dedim. “Ayakkabıyı kullanmışsınız, biz bunu satamayız, bu yüzden almamız mümkün değil. Ama isterseniz fabrikaya gönderelim, firma üretim hatası olarak kabul ederse ayakkabıyı geri alır. Ama ayağa vurma gibi durumlarda geri almıyorlar genellikle.” dediler.

Yine de gönderttim. Ayakkabı Nike’a geri gönderildi. Üç hafta geçti. Aradım, ayakkabımı sordum:

Nike ayakkabımı geri almayı kabul etmişti! =)

Ödediğim onca para, giyemediğim bir ayakkabıya gitmemişti. Aynı fiyatta markası fark etmeksizin herhangi bir ayakkabı alabilirdim artık Yalı Spor’dan… Ben de yeni bir tane seçtim. Yeni ayakkabımdan memnunum.

Peki ben bunu niye anlattım?

Şüphesiz bu blog benim olduğundan ve istediğimi yazabileceğimden. 😀 Şaka şaka. Adam gibi müşteri hizmeti kalitesi gördüğümden ve bunu paylaşmak istediğimden.

Ayakkabıcılarda durum nedir bilmiyorum, daha önce herhangi bir ayakkabımı iade etmem hiç gerekmemişti. Belki de normalde tüm ayakkabıcılar sorun çıkartan ayakkabıyı geri alıyordur ve ben hiç yaşamadığımdan bana ilginç gelmiştir. Ama bu yaşadığım ilk problemde, firma ile iletişim sağladığı için Yalı Spor’a ve ayakkabıyı gözle görülür bir üretim hatası olmamasına rağmen bana değer göstererek geri aldığı için Nike firmasına bir tebrik ve teşekkür borçluyum.

Teşekkürü buradan ediyorum. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Aferin Sana Nike (ve Yalı Spor) 11 yorum aldı.

  1. Senin adına sevindim 🙂 Öncelikle yeni ayakkabını güle güle kullan. Geçen sene benim Converse ayakkabımda öyle üretim hatası oldu. Çok severek Red serisi beyaz bir Converse almıştım. En fazla 2 kere giymeden sonra ayakkabının lastiği ve kumaşın birleştiği yerler 1 parmak kalınlığında sarı oldu. Sanırım yapışkanla ilgili bir sorundan dolayı. Geriye götürdüm ve iade aldılar. Seninle aynı şekilde merkeze yollandı ve yeni bir ürün alabileceğimi söylediler. Yine aynı ayakkabıdan istiyordum ama sınırlı üretim olduğu için onun yerine 30 – 40 TL gibi bir ücret daha verip 2 tane almıştım:). Böyle müşteri memnuniyetini düşünen firmaların artmasını diliyoruz.

  2. Nike kesinlikle bu konularda lider. Adidas'tan aynı duyarlılığı ben ve hiç bir arkadaşım göremedik. Adicolor modelindeki ayakkabım tam 2 ayda yan derisinden yırtıldı. (Dikiş yerleri vs değil, DERİ YIRTILDI) Geri götürüp İstanbul Adidas'a incelemeleri için gönderttim. Fakat gelen cevapla hüsrana uğradım. Kabul edilmemişti. Deri yırtılmasına karşılık verdikleri cevap, özensiz kullanımdı. Üstelik gıcır gıcır duran ayakkabıya demişlerdi. Beyaz ayakkabı boyası kullanıyordum ayakkabıya. O kadar da bakıyordum yani.
    Bundan hemen önce ise kendi hatamla üst derisi soyulan ve kendi hatam dışında yanda derileri çatlayan Nike ayakkabımı geri iade kabul etmişlerdi.
    Nike almayıp da ne alalım şimdi ? 🙂

  3. O Üretim hatası değil bence =) Nike ın genel sorunu o. İlk bir hafta ayağı vuruyor ben de çok sıkıntısını çektim.

  4. Adidas'ta bunu yapamazsın işte. Kabul etmiyorlar nedense ben birkere gönderdim yırtılan ayakkabımı ama kullanıcı hatası dediler. Daha 3 günlük 185 tl verdiğim ayakkabım öyle yan tarafı açılmış halde elimde kalakaldı. Nike gene bu konuda iyidir.

  5. yalı spordan adidas eşofman takımı aldım daha bir ay olmadı pamuklandı pazar malından beter oldu merak ettiğim şu ben bu ürünü bana daha yakın bir şubeye götürsem sorunumla ilgilenirlermi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir