kirmizi odulleri
🎈 Hayat

Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri’ne Gittik

kirmizi odulleriİki gün önce, yani Perşembe, İzmir Fuar Alanı’nda bir ödül töreni vardı: Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri.
Hemen iki soru geliyor akla. Birincisi, o nedir? İkincisi, reklam ödülü töreninde senin ne işin var; yoksa gizliden reklam ajansı sahibi misin? 😀

İkincisinden başlayarak, organizasyon konusunda beni bilgilendiren ve davet eden Mümin’e teşekkür ediyorum. =) Sayesinde Şeyda’m ile birlikte farklı bir akşam geçirdik.

kirmizi bolge logoİlk soru ile devam edeyim. Kırmızı Bölge, basın reklamlarında kaliteyi artırmak adına reklam ajansları arası düzenlenen bir yarışmaymış. Zaten törendeki reklamların sıklıkla karşılaştığımız tırt reklamlar olmadığı kendini hemen belli ediyordu.

Program gayet başarılıydı. Biz ayrılıktan sonra da benzer şekilde devam ettiğine şüphe yok. 😀

akaydinÖdül gecesine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da katılmış. Kendisini orada görmedim, keşke görseydim de bir merhaba deseydim hemşehrime! Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi’nin “Kadına Şiddet Acil Yardım Hattı” için hazırladığı reklam, Basında En İyi Ulusal Gündem Bağlantılı Reklam kategorisinde birinci olmuş, o yüzden buralardaymış, sonradan öğrendim.

Gelelim kazanan reklamlardan bazılarına…

Ödül töreninden sonra bize gönderilen elektronik postalarda bir de basın bülteni var, ancak ben kendi düşüncelerimi yazmayı daha çok sevdiğimden eklemiyorum. Bulmak için bir Google yeter diye umuyorum.

Şimdi, gelelim reklamlara… Adamlar cidden yaratıcı! Bazıları (mesela ilki) 40 yıl düşünsem aklıma gelmez benim.

kipkirmizi bolge
Bu çalışma en iyi kurumsal imaj reklamı ödülünü ve büyük ödül olan Kıpkırmızı Bölge ödülünü almış. Kimin aklına geldiyse, pek bir yaratıcıymış.

en iyi reklam kampanyasi
En iyi reklam kampanyası. Bu çalışmanın birkaç varyasyonu daha vardı.

en iyi ulusal gundem baglantili reklam
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödül aldığı çalışma.

en iyi ik reklami
Venedik Express’in şahane reklamı. Bunu görünce aklıma mağaza vitrinlerine “misiniz”i de ayırmadan “Bizimle çalışmak istermisiniz?” yazanlar geldi direk. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri’ne Gittik bir yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir