İki Kişilik Kahvaltıdaki İkiye Bölerek Getirdikleri Tek Sigara Böreği
🎈 Hayat

Fırsat sitelerindeki rezervasyon olayı

Fırsat35 olsun, Groupon olsun, Grupanya olsun eğer hoşumuza giden bir fırsat olursa satın alıyoruz. Satın aldığımız fırsat da genellikle yeme içme üzerine oluyor. Bu şekilde bir çok yeni mekan keşfettik sorunsuz bir şekilde. Ancak bazı mini-çakal mekan sahipleri, fırsatı zaten satın aldığınız ve “ağlarına düştüğünüz” için verdiği hizmetin kalitesinde (!) “sınır tanımıyor”.

Daha önce Grupon’dan satın aldığımız, gidip aç kaldığımız bir mekan ile ilgili yaşadıklarımı şu yazıda anlatmıştım. Gittiğimiz mekan bizi ne kadar gittiğimize pişman etmişse, Grupon da bir o kadar profesyonel davranıp durumu kurtarmıştı.

firsat35 smyrna portBir iki hafta kadar önce bu sefer de Fırsat35’ten aldığımız bir fırsat ile Kordon Smyrna Port’a gittik.

Bir önceki sefer Grupon’a yapmış olduğumun aksine, bu sefer şikayetimi Fırsat35’e doğrudan yazmadım. Twitter’da söylenmiştim ama orada da kullanıcı adını tutturamadığımdan yanlış yere gitmiş. Cevap gelsin diye de yazmamıştım gerçi. Yani anlayacağınız, Fırsat35’le ilgili bir derdim yok.

Kahvaltı Macerası

Şeyda’mla birlikte biraz da ani bir kararla kahvaltı fırsatımızı değerlendirmeye karar verdik. Bu yüzden de sitede “Rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.” yazmasına rağmen çat kapı gitmiş bulunduk. Rezervasyon yaptırmadığımızdan dolayı yer bulamazsak başka bir yere gideriz diye düşünüyorduk. Yani kafa rahat.

Gittik Smyrna Port’a… Yerini bulması kolay zaten. Baktık, mekan boş, iki üç masa dolu sadece, yani yer bulmak hiç sorun değil, istediğin masayı seç, beğen, otur… Garson geldi, kuponumuzu verdik. Bir iki dakika sonra “yetkili abi” geldi bir tane. Rezervasyon adımızı sordu. Yok dedik. Mırın kırın etti. “İyi de zaten boş, gerek var mı?” dedim. “O işler öyle olmuyor!” dedi. Nasıl oluyor, hala çok merak ediyorum… Sanırsın Hilton kral dairesine gidiyoruz. Şeyda “O zaman kalkalım biz.” dedi. “Yetkili abi” tamam problem değil gibisinden bir şey söyledi ama nasıl surat yapıyor, sanırsın oyuncağını elinden aldık.

Rezervasyon Sorunsalı

Benim bildiğim rezervasyonun amacı, önceden yer ayırtmaktır ki, gittiğinde öyle kalmayasın. Onun için rezervasyon genellikle sürekli dolu olan mekanlara giderken veya kalabalık giderken yapılır. Rezervasyonsuz gidersen kapıda kalmayı göze alırsın.

Daha önce yine bir fırsat sitesinden bu sefer akşam yemeği satın almıştık. Cumartesi gecesi rezervasyon yapmaya çalışmıştık ama “dolu olduğu gerekçesiyle” yaptıramamıştık. Hafta sonu hep doluymuş, Cuma-Cumartesi Pazar akşamları yer yokmuş. Bizi hafta içine atmışlardı. Bu iki olayın bir sonucu olarak aklıma bir teori geldi: Doğru mu değil mi bilmiyorum, sadece bir fikrim var.

Acaba bazı firmalar, rezervasyonu amacı dışında mı kullanıyor? Fırsat sitelerinde “hafta sonu geçerli değildir” gibi bir ibare olmamasına rağmen, hafta sonuna rezervasyon yaptırmak isteyenlere direk “yer yok kardeşim” mi diyor? Bize “sen zaten paranı ödemişsin, mecbur geleceksin, biz ne zaman istersek o zaman geleceksin” mi diyor?

Kahvaltı güzel miydi bari derseniz…

İki Kişilik Kahvaltıdaki İkiye Bölerek Getirdikleri Tek Sigara BöreğiO da güzel değildi. Bir defa Fırsat35’teki fotoğrafla bize gelenin alakası yoktu. Fırsat35’tekinin 3’te biri falandı yani. Bize gelen iki kişilik kahvaltıda toplasan bir domates ve bir salatalık bile yoktu. Yarım domates, iki kişi… 😀 Hatta sağ tarafta görebileceğiniz gibi, iki kişilik kahvaltı için bir tane sigara böreği getirip onu da ikiye bölmüşler. Hakaret gibi geliyor böyle şeyler bana… Bir sigara böreğini ikiye bölmek neyin kafası acaba…

Bitirirken…

Ben Türkiye’de her şeyin olabileceğini gördüm. O yüzden bunlar beni şaşırtmıyor. Ancak bundan böyle çok süpersonik bir şey olmadığı sürece üzerinde rezervasyon gereklidir yazan fırsatları almıyorum. Hatta direkt fırsat falan almıyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Fırsat sitelerindeki rezervasyon olayı 4 yorum aldı.

  1. Bu tarz firmalar normal standartlarında çakallıklarında sınır tanımadıklarından dolayı fırsat35 gibi sitelerde çakallıklar yapmaları pekde garipsemedim açıkcası.Mekanın adını tam hatırlamıyorum günahını almayayım ama aynı mekandan bahsediyor olabiliriz geçen sene mayıs ayında brandalarında sınırsız çay artı kahvaltı 10 yada 15 lira gibi bir rakam yazıyordu girdik kahvaltımızı ettik ben biraz fazla çay içerim.Kahvaltıyı bitirdik çaylarımızı içiyoruz hesap ödemeye bi gittik çayların hepsini ekstra yazmışlar neymiş kahvaltımız bittiğinde çaylar ekstraymış saçma sapan bir şeyle karşılaştık neyse ödedik ödemesine ödeyemiyceğimiz birşey değil ancak tamamiyle çakallık.Birdaha da o mekana gitmedik sonuç olarak ya oraya sınırsız çay yazmassın yada ekstraya yazmassın.Çakallığın anlamı yok.

  2. Atlı Vadiye gitme fırsatım oldu, ilerisi için İzmir de iddialı noktalara geleceğini düşünüyorum, ufak aksilikler ve terslikler olabilir önemli olan bunlardan yola çıkarak mükemmeli yakalayabilmektir. Bu arada güzel kahvaltı mekanı yazılarınızı bekliyorum.

  3. Bu yaz erkek arkadaşımla fırsat sitelerinden bir kuponla Alaçatı Lumbuz Restoran'a rakı-balığa gittik. Bahsettiğin sorunlarla karşılaşmadık, hatta o kadar iyiydi ki kuponsuz tekrar gitmeyi bile düşünebilirim. Belki bunu okuyan birine denk gelirse o kupon,rahatça öneririm. Fırsat sitelerinden denk geldikçe kupon alıyorum, çok şükür daha bir saçmalıkla karşılaşmadım.

  4. Fırsat sitelerinde yer verilen iş yerlerinin kendilerine yeni bir müşteri kanalı açmak ve daha önce hiç gitmeyen insanlara o yerde ki ikramın ortamın daha sonra geldiklerinde ödedikleri paraya değeceğini göstermeleri hatta ekstra hizmetleri ile onları hoşnut etmesi gerekiyor.Sonuçta reklam amacı ile yapılıyor bu iş. Ne yazık ki bu tarz kısa vadede yapmış oldukları cinliklerin uzun vadede onları çarpacaklarından haberi yok. Vizyonu böyle olan işletmeler fırsat sitelerinde hiç yer almasalar onlar için daha iyi olur kanaatindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir