code review
💾 Programlama

Kaliteli Bir Code Review Nasıl Yapılır?

Bu ayın başında yayınlanan “Conducting Effective Code Reviews” isimli yazımda etkili bir kod kontrolünün nasıl yapılabileceğini anlattım.

Geçen iki aydır bir blog yazısı üzerinde çalışıyordum. Ancak bu seferki yazım kendi blogum için değil, Auth0’daki teknik blog içindi. Orada yayınlanacak bir yazının kariyerim ve tanınabilirliğim için iyi olacağını düşündüm.

Bu ayın başında yayınlanan Conducting Effective Code Reviews isimli yazımda hem Auth0’daki hem de geçmişteki tecrübelerimden yararlanarak etkili bir kod kontrolünün nasıl yapılabileceğini anlattım.

Bu yazıda, kod kontrolünde nelerin otomatikleştirilebileceğini ve kod kontrolü yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattım. Kod kontrolü boyunca takım arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiğinden söz ettim. Kod kontrolünün öneminden söz ettim ve neden sadece takım liderlerinin değil, tüm takımın kod kontrolü yapması gerektiğini anlattım.

Oldukça uzun bir yazı oldu, ama güzel oldu. 🙂

Okumak isterseniz, buraya tıklayın! (İngilizce)

Önümüzdeki aylarda bu konu hakkında Berlin’de çeşitli meetuplarda konuşma yapmayı planlıyorum. Eğer yolunuz düşerse beklerim. 🙂 Eğer şehrinizdeki bir meetupta bu konu hakkında konuşmamı isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir