matrix derleme
😂 Eğlence

Bir derleme olarak Matrix

Adamın teki, işini gücünü bırakmış Matrix filmi ile önceki filmlerin benzerliklerini derlemiş. İyi de yapmış. İzleyelim.

Şu da var. Bu kadar filmi bilmek, bunları derlemek falan öyle kolay değil. Hem sağlam bilgi, kültür hem de baya sabır isteyen bir iş. Tebrik etmek lazım.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Bir derleme olarak Matrix 4 yorum aldı.

  1. İşin güzeli, derlemeledi filmlerin yarısı izlemediğim ve izlenmesi gereken güzel filmler. Bu videoyu sırf "izlemem gerekenler" listesi olarak saklayacağım 😀

  2. Bana göndermeler gibi geldi. Dövüş sahnelerindeki dövüş severler için ünlü ancak değeri bilinmemiş filmlere hakkını vermek gibi. Bir tane ütopik film dışında tüm bahsi geçen filmleri hatta devam ve öncül filmlerini de izlemiştim. Bence Matrix bunlardan araklamak değil, hepsinde bazı sahnelerde size hissettirdiklerini toplamış ve bu nedenle büyük başarı kazanmış bir film. Ve son olarak bahsi geçmemiş ancak Dark City ve 13. Kat filmleri Matrix'in öncülü filmlerdir.

  3. Matrix'in – Ghost in the Shell bağlantısını duyduğum zaman oturup o animeleri izlemiş ve netice olarak gerçekten de araklama/uyarlama olduğuna kanaat getirmiştim. Daha doğrusu Matrix'in yapımcıları sanki "bu senaryo bu animeyle harcanmış, tutup adam gibi bir film yapalım" demişler gibi.

    Dövüş sahneleri konusunda Okan'a katılıyorum, onlar kesinlikle araklama değil gönderme.

    Diğer sahnelere gelince videoyu hazırlayan arkadaşların sağlam saçmaladıklarını düşünüyorum, "Bakın burda adam ölüyo metrikste de ölüyo. Şurda silahlan ateş edilmiş metrikste de ateş edilmiş" ne yapsalardı adamlar sırf sahneler benzemesin diye silahla değil de kulak pamuğuyla mı öldürselerdi? Ki sinema tarihinde Matrix'ten önce ve Matrix'ten sonra diye iki dönem var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir