nothesapla
💻 Bilgisayar, 🧐 Kişisel

Dönemiçi Notunuz

Dün bir arkadaşım not ortalamamı sordu. Hesaplamaya üşendim. “Topla çarp böl üfff!” dedim. Oturdum dersin harf notlarını girince not ortalamasını bulan bir program yazdım.

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıfları (yani biz) not ortalamamızı yazdığım bu yazılım ile kolaylıkla hesaplayabiliyoruz.

Dönem İçi Notları Hesaplama YazılımıProgramı buradan indirebilirisiniz. Ekran görüntüsünü yanda görüyorsunuz. Visual BASIC ile geliştirdiğim basit bir yazılım. Eğer yedi ya da yediden daha az dersiniz varsa siz de kendi notunuzu hesaplamak için yazılımımı kullanabilirsiniz. (ders isimlerini takmadan) Bu yöntemle -kredileri değiştirerek- üst dönemler ve hatta başka bölümler de yazılımımı kullanabilir.

Herkes tarafından kullanılabilecek çevrimiçi dönem sonu not ortalaması programı için tıklayın!

İyi tatiller diliyorum.

 

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Dönemiçi Notunuz 37 yorum aldı.

  1. 8 ders için olsaydı güzel olurdu 🙂 Ya da ders ekleyip / çıkarma opsiyonu olsa .
    Teşekkürler yine de .

  2. teşekkür ederiz böyle bir şey yaptığın için fakat ders isimlerini biz girebilsek daha iyi olmazmıydı aynı zamanda ders sayısı da yeterli (genelde 4 yıllık bi bölüm toplamda 45-60 ders alıyor) olmalıki genel ortalamamızı da hesaplayabilelim çünkü dönem ortalamasının hiç bir önemi olmuyor egede önemli olan genel ortalama.Diğer konu ise ders kredileri olarak hep tam sayıları girmişsin fakat fen fakta dersler genelde buçuklu kredili 3,5 yada 4,5 gibi bunlarıda eklemelisin…lütfen bunun yeni sürümünü çıkar.herkesin böyle bir şeye ihtiyacı var.Kolay gelsin…

  3. yaptığın program biraz basit hatta çok basit daha güncel ve görsel olarak basic kullanarak yapsaydın ve ders sayısını 13 olarak yapsaydın belki bir şey diyebilirdim…iyi çalışmalar…

    1. @systematic: Sağlık olsun, en iyisi bir şey deme. 20’ye kadar dersin notunu hesaplamak istersen e.k.’ya verdiğim cevaptaki bağlantı işine yarayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir