ubenzer source
💻 Bilgisayar

WordPress ve Yorum RSS’si

rssNasıl RSS kullanarak birçok blog takip ediyorsam, yazdığım yorumlara yazılan cevapları da aynı şekilde RSS ile takip etmek isterim.

İşkencedir birçok kişi için blog yorumlarını takip etmek. Google’da bir şeyler ararken blogun birine rastlamışsınızdır, gelmişken yazıya bir yorum bırakmışsınızdır. Sizin arkadanızdan başka yorum yazarları var mı, neler yazmışlar hiç mi merak etmezsiniz?

Bir bloga yorum yaptığımda gözüm hemen yorum RSS’si arar. Şunu da belirteyim, sitenin tüm yorumlarını içeren bir RSS değil, sadece bir yazının yorumlarını içeren RSS. Blogger ne yazık ki böyle bir özellik sağlamıyor ve ayıp ediyor. Hem yorum bıraktığımız yazılara yeni yorum yazıldığı zaman e-mail ile uyarı alma özelliği koymamış, hem de yazı başına yorum RSS’si sağlamamış. (sağlıyorsa bile şimdiye kadar bunu kullanan bir tema görmedim) Blogger ayıp etmiş. Her gün gezemem ki her sayfayı ben de! İşte bu yüzden Blogger’ı sevmiyorum.

Gelelim WordPress’e… WordPress’de yorumları takip etmenin iki temel yolu var. Birincisi ve sevmediğim yöntem, eğer site sahibi Subscribe to Comments eklentisini kurduysa yorum yazarken ilgili kutucuğu işaretleyebiliyorsunuz ve yazıya yapılan yorumlar e-mail adresinize uyarı olarak geliyor. İkinci yöntem ise yorum RSS’i. Google Reader’ime ekliyorum o yazının RSS’ini. Yeni bir yorum varsa, orada görüyorum.

Ama ne yazık ki bazı dandik WordPress temaları, yorum RSS’si kısmını katlediyor. WordPress’in sağladığı Yorum RSS’si bağlantısı temada görünmeyince insanın küfredesi geliyor. Eğer siz de benim gibi yorumları RSS ile takip edenlerdenseniz ve önünüzde katledilmiş bir WordPress Yorum RSS’si varsa, aşağıdaki yöntem işinize yarayacaktır.

Öncelikle WordPress temelli olan ama sayfada Yorum RSS’si görünmeyen bir yazı bulun.

Örnek olarak bu yazıyı ele alalım. (Sayfa artık açılmıyor.) Dün yazıyı okurken toplaşma için hazırlanmış bannerların tamamında yazım hatası olduğunu farkettim, yorum yazarak bunu bildirdim. Daha sonra yorumuma yazılacak cevaplar için gözüm yorum RSS’si aradı. Ya ben göremedim, ya da Yorum RSS’i almak için tıklayacak bir yer yoktu. Ama sorun değil. =)

feed-hack

Tek yapmamız gereken yazının linkinin sonuna /feed/ eklemek. Artık yorum RSS’miz var. Yorumları keyifle takip ediyoruz. =)

Bu anlattığım yöntem sadece WordPress tabanlı bloglarda yer.

Bir site WordPress tabalı mı nasıl anlarım?

WordPress temelli siteler temelinden gurur duyar, WordPress’li olduğunu web sayfasının en altında ilan eder.

Sayfanın en altında WordPress’e dair bir şey yazmıyorsa ama blog yine de WordPress temelli olabilir diye düşünüyorsanız o zaman sayfa kaynağına bakın. Kaynak içerisinde
<meta name="generator" content="WordPress 2.5.1" /></meta>
satırını görmeniz WordPress temelli olduğunu anlatacaktır.

ubenzer-source

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

WordPress ve Yorum RSS’si 10 yorum aldı.

  1. Benim köşede de girip rss deki sorun hakkında uyarmışsın. Aslında çözdükten sonra teşekkür edecektim ama 3 saat arama yapmama rağmen bi sonuc alamadım. 2-3 günde pek uğraşamıyacam.
    Yinede sağol.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir