🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Dört Dikişin Ardından…

20’lik dişim artık tıbbi atık. Onun yerine ağzımın içinde dört dikiş var. 20’lik dişim, gömük olduğu için ufak bir çene ameliyatı ile alındı. Ameliyatı Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde oldum.

Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sadece diş ve dişle ilgili sorunlarla ilgilenen Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir devlet kurumu. İlginç bir şekilde doktorundan, sekreterine kadar herkes güleryüzlü, bilgilendirici. İnsanlar bön bön bakmak yerine size yardımcı olmaya çalışıyorlar. Standart muayene için sabahın köründe kuyruğa girmeniz de gerekmiyor. Ancak ne yazık ki çene cerrahisi (yani benim gitmem gereken bölüm) bir hayli kalabalıktı. Eğer şansım yaver gitmeseydi, Aralık’a ameliyat randevusu verilebilirdi bana.

Eee… İlgileniyorlar dedik, devlet kurumu değil demedik. Poliklinikler öyle dolmuş ki, standart muayene dışındaki birçok poliklinik Aralık’tan önceye randevu veremiyormuş. Şanlıyım ki, hem öğrenci olduğumdan ve Aralık’ta Antalya’da olamayacağımdan hem de dişimin alınması aciliyet gerektirdiğinden “ara randevu” denilen olaya dahil oldum. “Ara randevu”, “gelmeyen birinin yerine ameliyat olmak” demekmiş. İşin özü ameliyat olana kadar her gün kapılarının önünde beklemem gerekiyormuş.

Bekledim ben de… Şanslıyım ki gerek kalmadı buna aslında. İlk günden sıra geldi. Öğleden önce dört kişinin randevusu varken, sadece ikisi gelmiş. Üçüncünün yerine ben girdim.

Üç iğne yedikten sonra pek bir şey hissetmeniz mümkün değil doğrusu. Alt göz kapağıma kadar uyuştu yüzümün sol yanı. Sonrasını bilemiyorum… Garip garip sesler, sertçe bir çekilme hissi. İki parçada çıkan psikopat diş ve ardından atılan dört dikiş…

İğneyi yedikten yarım saat sonra her şey bitmişti.

Bu gün dikişlerimin üçüncü günü. İlk gün çok zorlansam da, artık ağzımı açabiliyor ve (neredeyse) rahat bir şekilde yemek yiyebiliyorum. Temizlik önemliymiş, verilen gargarayla ve dişimi fırçalayarak ağız temizliğine mutlaka dikkat etmem gerekiyormuş. Antibiyotik kullanarak enfeksiyon riskini de düşünüyorlarmış.

Pazartesi dikişlerimi aldırmaya gideceğim. Her şey yolunda giderse… Daha sonra enfeksiyonsuz ve yirmiliksiz günler beni bekliyor.

Diğer iki yirmilik dişime not: Çıkmayın lan!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Dört Dikişin Ardından… 2 yorum aldı.

  1. Geçmiş olsun 😉 Uyuştuğu zaman çok ilginç oluyor. Ben uyuşan yeri parmağımla acıtmaya çalışıyordum hisseder miyim diye 😀

  2. çok geçmiş olsun Umut, ben de 2 sene önce çıkmadan aldırmıştım alt çenemdeki yirmilik dişleri(kökten parçaladılar), üsttekiler çıktı meydane, henüz bir sorun çıkarmadılar, neden bu yirmilik dişler çıkar anlayamıyorum, hep sorunlu bir diş, ya biz tam evrimleşemedik, ya da tanrı bizi sınıyor 🙂 tekrar geçmiş olsun sağlık her şeyden önemli 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir