💻 Bilgisayar

İstanbul Bilişim Önemli Bir Sınava Giriyor

Geçen Cuma günü İstanbul Bilişim’den İnternet ile bir alışveriş yaptım. Kendi teknik servisleri olması, pazar günü dahi çalışmaları, gazete reklamları, 444’lü numarası, birçok mağazası ve ne zaman arasam benimle ilgilenen birisine beş dakikada bağlanabiliyor olmam bu firmaya güvenmemi sağladı.

Cuma günü öğleden sonra siparişini verdiğim ürün, Cumartesi akşamı elime geçti. Ürünü alır almaz kargo görevlisinin yanında fiziki kontrolünü yaptım. Sağlamdı. Daha doğrusu öyle görünüyordu. Pazar günü (yani bugün) fark ettim ki, cihazın tuşlarından bir tanesi, ilk kontrolde kesinlikle görülemeyecek bir biçimde gizlenmiş olsa da bozuktu.

Şu anda elimde tuşunun teki bozuk, kinci gününü henüz doldurmuş bir cihaz var. İstanbul Bilişim’e satın almadan önce “Ya bozuksa ne olacak?” diye sorduğumda, “Sorun değil, geri gönderirisiniz biz de aynısından bir tane daha göndeririz.” demişlerdi.

Cihazın bozuk olması için İstanbul Bilişim’i suçlamıyorum kesinlikle. Sonuçta adamlar satıyorlar, ve hakkıyla da yapıyorlar bu işi. Fark etmemiş olmamaları doğal, çünkü ben de beş altı saat sonra fark ettim arızayı. Üreticiyi suçlasam belki haklı olabilirim, belki de böyle bir hatanın ender de olsa olabileceğini kabul etmem gerekir.

Asıl soru şu: Acaba yarın İstanbul Bilişim’den bana satış yapan bayanı aradığımda satış öncesi gösterdikleri ilgiyi gösterecekler mi? Gerçekten cihazımı geri gönderdiğimde hemencecik sorunumu çözebilecekler mi? İstanbul Bilişim A.Ş. benim için çok çok ama çok önemli bir sınav veriyor şimdi. Bakalım müşteri hizmetleri konusunda diğer firmaların yapamadığını yapacaklar mı?

Bakalım sonunda gerçekten “işe yarar” ve “satın alınabilitesi olan” “güvenilir” bir firma buldum mu sonunda? Bulduysam ne mutlu bana, gerek yok teker teker dükkan gezmeye artık.

Bakalım… Yarın öğreneceğiz.

Dipnot: “Cihaz”ımın ne olduğunu bilerek yazmadım. Şu aşamada bunu, İstanbul Bilişim’de diyalog içerisinde olduğumuz kişinin adını ve benzer bilgileri kendime saklamayı tercih ediyorum. Bu yazının övücü ya da yerici bir yanı olmadığını, sayıp sövmeden ya da tebrik etmeden önceki merak aşamasında olduğumu lütfen dikkate alın.

Herkese iyi akşamlar.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İstanbul Bilişim Önemli Bir Sınava Giriyor 8 yorum aldı.

      1. Yanlış yazıma yorum yazmışsınız. Artık sizden memnun değilim ve İstanbul Bilişim'i tavsiye etmek bir yana, sizi tercih etmemeleri yönünde çağrı yapıyorum insanlara. Nedeni de, garanti kapsamındaki ürünümü kendinize göre bahanelerle tamir etmememiz. Ayrıntılar için: https://ubenzer.com/fikrimi-degistirdim-istanbul-bilisimi-tavsiye-etmiyorum/

        Ha diyeceksiniz ki, özür dileriz, aslında tablet PC'nizin kalemi, sarj aleti veya, kumandası veya RAM'i ana kartı gibi bilgisayarın bir parçasıdır ve sorumluluğumuz altındadır, zaten o kalem bilgisayarın içine sokuluyor, tükenmez kalem değil ve bilgisayarı kullanmakta önem teşkil etmekte, tamam değiştiririz kaleminizi, yanlış yapmışız zamanında, ancak o zaman bir daha sizi düşünebilirim.

        Şimdi de diyeceksiniz, kalem bilgisayarım bir parçası değil… O zaman arayıp HP’yi sorun yetkili servislerine, bilgisayarın parçası mıymış, değil miymiş… Dürbün demiyorum, Tablet PC’nin kalemi diyorum.

        Üzgünüm. Vaktim olsa, emin olun vaktim olsa, gider tüketici mahkemesine dava açıp uğraşır dururdum ama işim gücüm var.

  1. kardeşim bi problemin var yazıyorsun; ama sorunun çözüldüğünü veye nasıl çözüldüğünü yazmıyorsun. hem firmayı zan altında bırakıyorsun hem de bizim gibi alışveriş yapacak insanların aklını çeliyorsun. sonucunu yazmayacaksan başını da yazmasaydın.

    1. Murat Bey, birkaç hafta önce bununla ilgili bir yazı yazdım. Hadi yazıyı göremediniz diyelim, bir üstteki yorumu da okumayamacak kadar özürlüyseniz bu benim sorunum değil.

      İnsanların da aynı şeyi merak ettiğini ve insan gibi sorduğunu Eylos’un yorumunda görebilirsiniz.

      Ben yine de size yazımın bağlantısını vereyim. Olur da belki okumayı başarırsınız.

      https://ubenzer.com/istanbul-bilisimi-dikkate-alin/

      Bir daha görüşmemek dileğimle…

      Dipnot: Ne yazıp ne yazmayacağım konusunda tavsiyenize ihtiyacım yok.

  2. İstanbul bilişimi ben de gününden beri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.Şu günlerde her ne kadar ilgi alanım akıllı telefon ve uygulamalrına dönmüş olsa da :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir