😂 Eğlence

AVEA 3G

Avea: Pişkin Operatör
Avea: Pişkin Operatör
Geçenlerde A-GPS verisini (Assisted Global Positioning System) daha ucuza alabilmek için, kullandığım operatör olan Avea’nın 3G paketlerinden en ucuzuna abone oldum. Birkaç gün 3G’yi kullandım. Daha sonra ne kadar kotam kaldığını merak ettim.

Sorun da burada başladı. Ne kadar araştırdıysam da, bunu nasıl yapacağımı bilemedim. Son çare olarak 500’ü aradım.

Çıkan kadına derdimi anlattım. Dedim “Kotamı nasıl öğrenirim?” Cevap verdi: “Öğrenemezsiniz. Görme yetkimiz yok.” Kaldım öyle. 😀 Adamlar hem kotalı internet paketi satıyor, hem kotayı söylemiyor. Sinir oldum.

Şikayetvar.com’dan çemkirdim Avea’ya. Nedense insanlar bağırmadan bir iş yapmıyor. Ertesi gün aradılar müşteri hizmetlerinden. Ancak bulunduğum yerde (şehrin göbeği = bizim bölümün binası, Bornova metrosunun yanı.) Avea çekmiyordu. Müşteri hizmetleri ile konuşurken hat dört ya da beş defa koptu. Beni arayan beyefendi çok normal bir şeymiş gibi “Acaba açık alana çıkar mısınız?” diye pişkin pişkin sordu. 😀

Hani arkadaşımın biri sorsa bunu, dese sesini alamıyorum açık bir yere geç, bu sanırım normal bir şey olurdu. Ama Avea Müşteri Hizmetleri’nin, kendi sağladıkları şebekenin çekmediğini bu kadar rahat kabullenip dünyanın en normal şeyiymiş gibi beni daha iyi çeken bir yere gitmem konusunda uyarması bence biraz ironik ve ayıp oldu.

Her neyse… 3G kotamı öğrenmemin tek yolunun müşteri hizmetlerini arayıp sormam olduğunu öğrendim. Onlara “Yani kota öğrenmek için bile sizi arayıp 3 kontörüme kıymam gerek, öyle mi?” diye sordum ve politik bir şekilde “Evet, aramanız gerekiyor.” cevabını aldım.

Buradan çıkan sonuç şudur ki, Avea pişkin pişkin cevaplar vermeye çok alışmış. Ayıp etmiş. Beni kendinden nefret eder hale getirmede bir adım daha atmış.

Bitirirken

Daha önce Avea’ya bu kapsama alanı sorunu şikayet etmiştim. Tabii ki tek bir adım bile atmamışlardı.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

AVEA 3G 7 yorum aldı.

  1. Turkcelli hep avantajlııı :)) 😛
    **cingıl cingıl**
    Şaka bi yana, cidden mutluyum , memnunum 🙂 3G sini bilmem ama 🙂

  2. Aveadan nwfret ediyorum .Konuşma özürlü oldum. Telefonla konuşmayı pek sevmem ama Avea hattıyla nefret eder oldum. Haydi hep beraber başka bir şebekeye geçelim….

  3. Avea’dan gına geldiğinden Vodafone’a geçiş için 4 kez başvurdum. Her seferinde avea farklı bir sorun çıkardı. Kimlik numarasını güncellemek için verdikleri cevap: “Form doldurup merkeze yollamamız gerek. 1 hafta içinde onaylanması gerekiyor.” Kimlik numarası güncellemek bile bu kadar zorken hattı üzerime almak (ablamın üzerineydi) ablamın hiçbir onayı olmadan ve parasız şekilde kolayca gerçekleşti. 4. başvurumda sonunda rahat bıraktılar da geçebildim Vodafone’a 🙂 Ama ne hikmetse hala 3900’dan “aylık mesaj hakkınız doldu” gibi mesajlar geliyor hala 🙂

  4. O zamanlar Umutla turkcell in kotalı internet paketlerine bir göz attık , aveaya oranla 3 kat ucuz olmasına rağmen en düşük paket 1gb idi o yüzden geçmemişti.

    Dün bir mesaj geldi turkcellden, 100mb lık internet paketi 9 lira aylık. Umut haberin olsun , bir sonraki ay geçebilirsin bence 😀 -3. katta bile 3g çekme garantisi var 😀

  5. Nedense bölümün zemin katında anfiden kapıya kadar olan mesafede Avea çekmiyor,çekemiyor..Derdi nedir çözemedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir