mooooney
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Adsense

mooooneyAdsense’e iyice uyuz oldum. İnsanlar nasıl bir ayda 100 dolar kazanabiliyor anlamıyorum. İnsanları alenen tıklamaya teşvik etmek ve kendi reklamlarına tıklamak yasak. Zaten bunları yapıp yakalanırsanız postalanıyor, zırnık da alamıyorsunuz. Bunlar harici nasıl o kadar “tıklayan” ziyaretçi bulabiliyorlar anlamıyorum.

Reklam stratejileri konusunda yardıma ihtiyacım var sanırım. Hani “Ziyaretçi sayındandır Umut, senin o kadar ziyaretçin yok.” deseniz, aylık yaklaşık 15.000 tekil ziyaretçim var. Günlük 0.00$ getirisi olması bir garip geliyor. Bir gün içinde gelen 500 ziyaretçi, 2000’den fazla gezilen sayfa, biri bir tane mi ilginç reklam görmez arkadaşım?

Bu da kafama iki ayrı fikir getiriyor:

Birincisi, Google tıklama sayılarıyla oynuyor, kazık atıyor bize. Koca şirketin bana garezi olacağına inanmadığımdan piyasaya genel olarak kazık attığını düşünmem mantıklı olabilir.

İkincisi, ben reklamları o kadar rezil yerlere koymuşum ki, kimse görmüyor. Nereye koymalıyım acaba?

Bitirirken

AdSense’den nefret ettim. 3 yıllık bir dönemde 100$’ı tamamlayamamanın büyük etkisi vardır bunda, eminim. 100 dolarımı alayım Google’dan (şimdiye kadar kazandığım güme gitmesin), bir daha Adsense kullanan mı? Yok yok asla.

Ödemeyi alayım, Google’dan reklam falan almıyorum bir daha, reklamının yayımlanmasını isteyen olursa bizzat gelir bana verir, bu ne ya? Boşuna görüntü kirliliği.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Adsense 23 yorum aldı.

  1. Umut sana katılıyorum geçen sene adsensede 53 $ vardı, bir süre ara verdim nede olsa adsense üyeliğim bitmez parayada birşey olmaz yeni bir proje yaparsam devam ederim neyse bu sene başladım tekrar 53 dolar gitmiş şimdi anlamadığım bir konu şuki bu paraya ne oldu yada hesabımdaki parayı sildiler, ayrıca diğer konuda zaten 1 ayda 100 dolar kazanmak ilginç geliyor bana ziyaretçinin afedersin gözünede soksan o reklamı yine tıklamaz nasıl oluyor bu anlamadım üstelik şöyle alengelli birşeyler koyuyorum flashlı falan dikkat çeksin yok arkadaş ben anlamadım. adsense saçmalığını

  2. İki buçuk yıl sonra alabilmiştim paramı.( 100$ ) Parayı aldıktan sonra kaldırdım blogumdaki Adsense reklamlarını. Senin dediğin gibi görüntü kirliği oluyor blogda. İlerde tekrar koyar mıyım bilmem.

  3. Aylık 15bin ziyaretçiyle zaten birşey kazanamassın arkadaşım. 🙂
    Onun günlük 15bin olması lazım ki kazanasın. Reklam yerleşimin çok kötü bu reklamlara kimse tıklamaz.
    Yazı başına ve sonuna geniş dikdörtgen koy o zaman gör tıkları. Ve hite oynacak konuları ekle. Sana iyi kazanan birkaç blog sitesi söyleyeyim. [… bu kısım ve devamı açık msn adresine spam gönderilebileceğinden ve reklama girdiğinden silindi …]

  4. Eğer reklamlardan para kazanmak istiyorsan. Son kullanıcının gözlerini fal taşı gibi açmasını sağlayacak, göz damarlarında şehvet ve arzuya ulaşma isteğinin hız sınırlarını aşıracak reklamlardan koyacaksın. Bunu yapmak için de sitenin mizampajı dahil içerğini de değiştirmen gerekecektir.
    Günah çıkartmak gerekirse; uzun zamandır blogunu takip ediyorum ve bu mesajınla birlikte farkettim ki reklamlara hiç tıklamamışım(Şimdi tıkladım). Çoğunlugu kullandığım reklam engelleme programlarından ötürü olsa gerek. Ama yazarken düşündüm ki sitenin içeriği, getiriye pek el verişli değil. Gelen okuyor ve gidiyor. Hele ki ben, çok nadir giriyorum genelde RSS okuyucu üzerinden takip ediyorum. Hülasa para kazanmak istiyorsan, malum olan “tıkla bana”,” numaramı vereyim mi?” gibisinden reklamları ekleyebileceğin, içerikleri reklamı kaldıracak türden bir projeye imza atmalısın.

    1. @mustinet: Hmmm, doğru diyorsun. Şu 100$ı tamamlayayım bir daha reklam falan uğraşmamak en iyisi.

  5. 1- adblock plus kullananlar azımsanmayacak ölçüde (özellikle senin blogunu takip edenler 🙂 ) bu yüzden mozilla kullanan ziyaretçilerin bir kısmını istatistikten çıkartabilirsin tahmini olarak
    2- reklamları biraz daha büyük boyutlarda koymayı deneyebilirsin
    3- rss okuyucu kullananlara postların reklam ile birlikte gitmesini sağlayabilirsin(nasıl yapıyorlar bilmiyorum sanırım postların içine gömüyorlar reklam kodlarını)
    4- flash tabanlı reklamlar metin tabanlı reklamlardan daha etkili, dikkat çekiyor (ama tıklanmıyor bazen o ayrı 🙂 ). Onları deneyebilirsin.
    5- ayda 100 dolar kazananlar büyük ihtimalle ingilizce içerikli siteler, türkçe içeriğe çok fazla getiri sağlamıyor (sigorta, bankacılık dışında)
    6- kelime başına rekabetin çok olduğu içeriğe oynayabilirsin deneme amaçlı, her hafta o konuyla ilgili bir yazı yazıp altındaki reklamların ne kadar getirisi olduğunu deneyebilirsin (mesela önümüz 14 şubat ve şüphesiz “hediye”, “aşk”, “aziz valentine günü”, “sevgililer günü” gibi kelimeler çok arattırılacak google’da – hatta sırf bu yorum bile ziyaretçi çekebilir o güne yakın günlerde 🙂 ) Tabi bu çok tatmin edici bir kazanç yöntemi olmayacaktır eminim çünkü işin içine biraz kurnazlık giriyor 🙂
    son olarak başka şekilde para kazanma yollarına gidebilirsin(ki bence en mantıklısı bu), mesela blog sayfanı içeriğiyle ilgili olabilecek yerlere pazarlayabilirsin, sponsorluk isteyebilirsin veya para karşılığı ürün inceleme yazısı yazabilirsin (tabiki eğrisiyle doğrusuyla yazmak kaydiyle). blogunu pazarlarken içeriğinden ve aylık ziyaretçi sayından vs. bahsedersin, onları etkileyecek bir konuşma yaparsın, “google adwords’e reklam vermeyin reklamın yüzüne bakan olmaz, ama ürününüzden eğrisiyle doğrusuyla bahsedersem bir çok kişiyi etkileyebilirim” mesajını güzel bir şekilde verirsin sonra gelsin teklifler 🙂 tabi karar sana kalmış, ne olursa olsun yazılarını okumaya devam edeceğiz 😉

  6. Aslında mantık çok basit Umut herşey niyet ve hedef kitle ile alakalı. Eğer “insanlar Umut’u okusun” gibi bir amaç güdüyorsan buraya gelen vatandaş haliyle bunun için geliyordur (site içeriğini de göz önünde bulundurup) bu kimselerin çoğunlukla reklam körü profesyonel kullanıcılardan oluştuğunu düşünecek olursak elde ettiğin sonuçlar gayet mantıklı, yani emin ol Google senden çalmıyor 🙂

    Eğer sen günlük 500 hite “çıplak kızlar, araba resimleri” türü arama terimleriyle ulaşsaydın eşek kadar reklam alanlarının da yardımıyla şu an kazandığının 10 mislini rahatlıkla kazanabilirdin. “günlük 15bin olması lazım ki kazanasın…” cümlesine de kesinlikle ve kesinlikle (kesinlikle demiş miydim?) katılmıyorum. Ziyaretçi trafiğini başka yerlere kanalize etme düşüncesinden çekinmeyen, içi “her şey ama hiç bir şey” ile dolu bir site ve günlük 1.000 – 2.000 ziyaretçiyle ayda 100$ ve daha fazlasını yapabilirsin, dediğim gibi her şey niyet ve hedef kitle ile alakalı.

  7. Valla Umut,

    Ne yalan söyleyeyim, arada bir senin blog’a girip bakiyorum ve bugüne kadar bir tane bile reklam dikkatimi cekmedi. 🙂

    Bu da okuyucu geri bildirisi olsun… 🙂

    Mustafa

  8. Bence Adsense’den para beklemek hiçte akıllıca değil.Adamlar sömürüyorlar bizi.Reklamları Ahmetten alıyorlar,mehmet’in sitesine koyuyor ve yayımlıyorlar. Ahmet’ten tonca para alıyorlar, mehmet’e zırnık koklatmıyorlar.Mehmet burda maşa oluyor,Google ise paraları sayarken “hay maşallah” diyor…Bence kaldır gitsin anasını satayım .yok sanki sana para:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir