operator sorgulama 2
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Hangi Numara Hangi Operatörde?

Tüm GSM operatörlerinde kendi şebekeleri içinde yapılan iletişimi avantajlı ve ucuz yapan gereğinden fazla kampanya olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Numarayı sabit bırakarak operatör değiştirme olayı başladığından beri, konuştuğunuz numaranın X operatörü görünmesine rağmen Y operatörü olması olasılığı var.

Örneğin, Avea’lısınız. Numarası 555 ile başlayan bir arkadaşınızı 10 dakikası 2 kontör’e güvenerek, uzun uzun konuşmak üzere arıyorsunuz. Ancak arkadaşınız, iki gün önce Turkcell’e geçmiş ve size söyleme gereği duymamış. Siz 10 dakika konuştuğunuzda, Avea çoktan cebinizi hafifletmiş, psikolojinizi bozmuş olacak, size de çok güzel kapak olacaktır.

Birkaç Google araması sonucu, hangi numaranın hangi operatörde olduğunun sorgulanabileceği devlete ait bir web servisi buldum. Buradan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu isimli, adını ilk defa duyduğum bir devlet dairesinin sitesine girebilirsiniz.

Please enter the number you would like to query.

Kısmına sorgulamak istediğiniz numarayı başında 0 olmadan,

Enter the numeric verification code shown above.

kısmına üstte gördüğünüz rakamları yazarak, Submit ile sorgulama yapabilirsiniz.

operator sorgulama

Sorgulama genelde haddinden fazla uzun sürmektedir. Sorgulama sonunda, hattın kayıtlı olduğu operatörü öğrenebilirsiniz.

operator sorgulama 2

Bitirirken: Güvenlik

İnternette gezinirken, başka sitelerden de sorgulama yapılabildiğini gördüm. Geçerlilikleri nedir bilmiyorum, ancak .gov.tr gibi, devlet sitesi olduğu garanti bir site varken, cep telefonu numaranızı sağa sola vermemenizi öneriyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Hangi Numara Hangi Operatörde? bir yorum aldı.

  1. Karşı tarafın numarası taşınmışsa aramadan önce değişik bir uyarı sesi koymuşlar ama insan pek dikkat etmiyor bu sese ve iğrenç bi uyarı sesi 🙂 Cidden taşınıp taşınmadığına emin olamadığım birinin hattını öğrenmiş oldum. Güzelmiş site.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir