kleopatra o
🎈 Hayat

UBenzer’den İkinci Çekiliş: 10 kişiye 10 kitap

kitap cekilisi Kütüphanenin raflarına kaldırılıp tozlanmış, okunmak yerine boş boş bekleyen, sararan kitaplar gördüm geçende. Buna bir son vermek gerekiyordu. 10 tanesini seçtim ve geçen sefer olduğu gibi yine çekilişle hediye etmeye karar verdim.

15 Şubat 2010 Pazartesi ile 15 Mart 2010 Pazartesi tarihleri arasında sitemdeki herhangi bir yazıya bıraktığınız “yazıyı zenginleştirecek” her yorum için bir çekiliş hakkı kazanabilirsiniz. Aynı tarih aralıklarında bu kampanyayı kendi bloglarınızda duyurarak her blog için 5 çekiliş hakkı kazanabilirsiniz.

Kitabınız/kitaplarınız kazanmanız halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi veya Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde iseniz elden teslim edilecek, İzmir veya Antalya’da değilseniz (istemeniz halinde) kargo ödemesi size ait olmak şartıyla kargoyla gönderilecektir. Bir önceki çekilişte olduğu gibi kargo ücretini de ben üstlenmek isterdim ancak 10 tane kitap dağıttığımı düşünürsek, kargonun bana ne kadar pahalıya mal olacağını düşünüp anlayış gösterirsiniz diye umuyorum.

Daha ayrıntılı bilgi ve dağıtılacak kitap listesi için yazıyı okumaya devam etmenizi öneriyorum. =)

Katılım Aralıkları

15 Şubat 2010 Pazartesi 00:00 – 15 Mart 2010 Pazartesi 23:59

Saat olarak, web sitemin bulunduğu sunucunun saati baz alınacaktır. Yorumu gönderdiğiniz saat, sistem tarafından kaydedilmektedir. Yorumun onaylanma saati çekilişe katılmayı etkilemeyecektir.

Hangi Kitaplar Hediye Ediliyor?

Kitaplar, [Yazar – Kitabın Türkçe Adı (Basım Tarihi) Ön Kapak Fotoğrafı Arka Kapak Fotoğrafı] şeklinde listelenmiştir.

  • Cathy Hapka – LOST: Nesli Tükenen Tür (2007) #A
  • Mehmet Rauf – Eylül (2002) #A
  • Robin S. Sharma – Ferrarisini Satan Bilge (?) #A
  • John Steinbeck – Gazap Üzümleri (1996) #A
  • Erhard F. Freitag – Düşünce Gücü (2006) #A
  • Karin Slaughter (Derleme) – Büyü Gibi (2006) #A
  • Zeki Kayahan Coşkun – Türkleri Anlama Kılavuzu (2005) #A
  • Danielle Steel – Klone ve Ben (1999) #A
  • Faye Kellerman – Jüpiter’in Kemikleri (2000) #A
  • Michel Peyramaure – Kleopatra: Nil’in Kraliçesi (2000) #A

Hangi Yorumlar Çekilişe Dahil Olacak?

“Teşekkürler çok sğl, müthiş yazmışsın.” “Bunebeeee” “Çok thanks” gibi gereksiz olduğunu iki yüz elli metreden belli etmeyen, yazıyı ve tartışmayı zenginleştirici, yazıyı destekleyen veya karşı çıkan, kısacası farklı bir ses, farklı bir soluk getiren tüm “normal” yorumlar çekilişe dahil edilecektir. Bu konuda kanaat bana ait olacaktır.

Hangi Yarışma Tanıtımları Çekilişe Dahil Olacak

Web sitenizde yarışmayı kısaca tanıtan, siteme veya yarışma metninin olduğu bu yazıya nofollow olmayan bir bağlantı sunan, kendince içeriği olan ve sadece link vermek için açılmadığı belli olan tüm bloglar 5’er çekiliş hakkı kazanacaktır. Bu tür tanıtımlara beşer çekiliş hakkı verilmesinin amacı, tanıtımı yapan kişinin şansının, sitesinden gelebilecek ziyaretçiler nedeniyle düşmesinin bir nebze de olsa önüne geçmektir.

Tanıtım yolu ile çekilişe katılabilmek için tanıtım yazısının çekiliş süresi boyunca kişinin web sitesinde kalması gerekmektedir. (Ana sayfada olması gerekmemektedir. Blog yazısı olduğu için, zamanla aşağılara kayacaktır. Ancak yazının silinmemiş olması gerekmektedir.)

Tanıtım yazınızı yayımladıktan sonra, yazının linkini bana iletişim formu aracılığı ile göndermeniz veya bu yazıya yorum olarak göndermeniz gerekmektedir. Aksi halde böyle bir yazı olduğunu bilemeyeceğimden çekilişe dahil etmem mümkün olmayacaktır.

Çekiliş Nasıl Yapılacak

Bırakılan her geçerli yorum, yorumu bırakanın rumuzu, bıraktığı e-posta adresi ve yorum metni ile birlikte bir veritabanına kaydedilecektir. Başka web sitesinde tanıtım yapanlar için de bu geçerlidir.

Çekiliş süresi dolduğunda Random.org rastgele sayı üretme sitesi aracılığı ile bu veritabanından rastgele yorumlar/tanıtımlar seçilecektir.

10 tane asil, 10 tane yedek seçimi yapılacaktır.

Aynı kişi, farklı yorumlarla/beş sitede tanıtım çekiliş hakkının birden fazlası ile birden fazla kez asil veya yedek listesinde görünebilir. Böyle bir durumda bu kişi birden fazla kitap kazanabilecektir.

Kazanan 10 asile, yorum bırakırken kullandıkları e-posta adresi veya tanıtımını yaptıkları sitedeki iletişim formu aracılığı ile iletişim kurulacaktır. Katılımcılardan üç gün (72 saat) içerisinde geri dönüş beklenecektir. Cevap verilmemesi halinde sıradaki kazanan ile devam edilecek ve en son yedeklere geçilecektir.

Bu kişiler eğer İzmir veya Antalya’da iseler, uygun bir vakit ayarlanacak ve ortak bir noktada buluşularak kitapları elden teslim edilecektir.

Kazananlardan İzmir ve Antalya’da olmayanlar, istiyorlarsa kargo ücretini kendileri ödemeleri koşulu ile kitapları adreslerine gönderilecektir. Kargo şirketi PTT, Aras veya Yurtiçi seçeneklerinden birisi olabilip, alıcının seçimine bağlıdır.

Yurtdışından bu çekilişe katılım yapılamamaktadır. Hatalı elektronik posta adresi yazılması durumunda iletişim kurulamamasından herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Kazananlar adreslerine gönderilen kazandınız mesajlarına üç gün içerisinde cevap yazmadıkları halde ödül haklarını kaybederler.

UBenzer, kalp krizi, deprem, tsunami, hortum vs. gibi doğal afet ve ciddi acil durumlar durumunda bu çekilişten vazgeçme hakkını saklı tutar.

UBenzer bu yazıda bahsedilmemiş bir olay olduğunda, yeni kural koyma ve bunu duyurma hakkını saklı tutar.

Kazanırsam İstediğim Kitabı Seçebilecek miyim?

Kısmen. Kazananlarla (ve ihtiyaç duyulursa yedeklerle) çekilişte çıktıkları sıraya göre iletişime geçilecek. İnsanlara, sırayla istedikleri kitaplar sorulacak. Sizden önce kazanan birisi istediğiniz kitabı henüz almadı ise kitap sizindir. Aksi halde, kalanlardan birini seçmeniz gerekecek.

Hiçbirini istemezseniz, ya da kargo parası ödemek istemiyorsanız (ki hak veririm) o zaman hakkınızı yedeklere devredersiniz.

Benden Herhangi Bir Para Alınacak mı?

İzmir veya Antalya dışında iseniz kargo parasını alıcı öder. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında iseniz, ortak bir yerde, uygun bir zamanda buluşuruz kitabınızı elden teslim alırsınız. Antalya için de aynısı geçerlidir.

Öyle ya da böyle, benim cebime bir kuruş girmeyecek.

Sana Nasıl Güvenebilirim?

Yorumlarla beraber yurt dışına kaçacağım. Bana güvenmeyin. 😀

Bu Çekiliş Yasal mı?

Evet. Arkadaşlar araştırmadan önce ben araştırdım. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik’in ikinci maddesinin ç ve f fıkaralarına göre ve Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’nun 4. maddesinin e bendine göre bu çekiliş yasal olup, Milli Piyango İdaresi’nden izin gerektirmemektedir.

Kimler Çekilişe Katılamaz?

Birinci dereceden akrabalar ve yurt dışındaki okurlarım.

Neden bu kadar incik cıncık şeyleri tek tek yazdın?

Sonra başım ağrımasın diye. Hundai dağıtmadığımı ben de biliyorum ama olsun.

Tüm katılımcılara bol şanslar.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

UBenzer’den İkinci Çekiliş: 10 kişiye 10 kitap 3 yorum aldı.

  1. şimdi ne yazsamki bilemedim ne desem yalan olacak en iyisi fazla uzatmadan bitireyim işallah bana çıkar diğer arkadaşlara da başarılar dilerim cidden kaliteli kitaplar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir