İZBAN
🎈 Hayat

İZBAN Sefere Başladı

izbanİzmir’e geldiğim günden beri inşaatta olan, İzban (Egeray) 30 Ağustos’ta ilk seferini yaptı. Cumaovası – Alsancak arasında (şimdilik) yarım saatte bir işleyen trenin tarifeleri şehir içi tarifeler ile aynı ve 90 dakika aktarma banliyö trenlerinde de geçerli.

29 Ekim’de Aliağa – Alsancak hattının da açılacağı bu banliyö hattı İzmir’e çok yakıştı kanısındayım.

Şu an için Halkapınar’da aktarma yapmak suretiyle, sadece raylı sistem kullanarak Bornova’dan (veya Üçyol’dan) Alsancak, Buca Şirinyer, Gaziemir ve Havaalanı’na gitme imkânınız var.

29 Ekim’de hattın tamamının açılması ile birlikte Karşıyaka, Çiğli, Aliağa ve daha bir sürü yere de sadece raylı sistem kullanarak, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabileceğiz.

30 Ağustos’ta açılan banliyö hattını, hazır Antalya’ya uçmak için havaalanına gidecekken 31 Ağustos’ta deneme imkânı buldum.

Şu anda hava alanına Halkapınar’dan yaklaşık 15-20dk’da gidebiliyorsunuz ve iç hatların önünde iniyorsunuz. Tren 90-100 ile gitmesine rağmen hiçbir sarsıntı hissetmiyor, pek ses duymuyorsunuz. Sanırsınız 20’yle gidiyorsunuz. Adamlar yapmış.

Ancak hatta bazı belirgin eksiklikler de yok değil. Bunlardan en can alıcısı, hattın bazı yerlerinin hala yaya girişine açık olması, bazı yerlerinde hemzemin geçit olması. Bunlar hem yolcuların hem de yayaların/araçların canını tehlikeye atıyor. Yolculuğumuz esnasında makinistimiz birkaç defa ani fren yapmak zorunda kadı.

Bu açıkların acilen alt/üstgeçitlerle değiştirilerek kapatılması gerekiyor.

İkinci bir eksiklik, trenlerin çok sık geçmemesi. Şu an yarım saatte bir geçmekte. Ancak duyduğum kadarıyla hattın tamamı açıldıktan sonra bu süre azalacak ve yoğun saatlerde trenler 7 dakikada bir işletilecekmiş.

Son eksiklik de, istasyonlarda trenin kaç dakika sonra geleceğine dair hiçbir bilgi ekranı olmaması. Umuyorum böyle bir şey eklemeyi ihmal etmezler.

Tüm bu eksikliklere rağmen, İzban daha ikinci gününde tıklım tıklım doluydu. Şirinyer ve Gaziemir yolcularını taşımaya çoktan başlamıştı. ESHOT hatları ve aktarma merkezleri düzenlendi bile.

Hattın açılmasının çok ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Darısı metro inşaatlarının başına…

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İZBAN Sefere Başladı 6 yorum aldı.

  1. Aliağa’ya gitmek artık işkence olmaktan çıkacak, süper olacak gibi görünüyor. İstasyon şehir dışında kalıyor biraz, ama ona da bir çözüm getirilir herhalde, diye düşünüyor ve umuyorum.

  2. METRO GÖRMESEK METRO DERDİM METROMU BU BİLDİĞİN HIZLI TREN KSK'DEN HALKAPINARA 15 DK'DA GİTİ BEN ARAMBAMLA 10DK!DA GİDİYOM DÜŞÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir