İZBAN
Genel

İZBAN Artık Menemen’e de Gidecek

İZBANİZBAN uzuyor. En sonunda deneme sürüşleri tamamlanmış ve seferler 28 Ocak 2011 Cuma’dan itibaren Menemen’e kadar uzayacakmış. Ayrıca ilerleyen günlerde pik saatlerde sefer sıklıkları 6 dakikaya kadar inecekmiş. Şubat ayı içerisinde de Aliağa’ya kadar olan tüm yol, yani 80 kilometrelik hattın tamamı açılacakmış.

İZBAN hattımızın eksikleri yavaş yavaş tamamlanıyor, seferler uzuyor, sıklık artıyor. İzmir Metrosu da bu gelişmelere vagon sayılarını 3’ten 4’e çıkararak katkıda bulunuyor.

Umuyorum, kısa sürede İZBAN hattının tamamı izole edilir, üst geçitler tamamlanır. Parmaklıklardaki açıklıklar kapatılır, trenin gelmesine kaç dakika kaldığını gösteren ışıklı cihazlar çalışmaya başlar, camı kırık trenler onarılır, taş atan onun bunun çocukları yakalanır vs vs.

Güncelleme: 29 Ocak 2011 İZBAN Pazar Günü Komple Açılıyor

Bu yazıyı yayımladıktan sonra basına yasıyan ve İZBAN’ın kendi sitesinde de yayımlanan son bilgilere göre İZBAN 30 Ocak 2011 Pazar gününden itibaren artık Aliağa-Cumaovası komple açılmış olacakmış. Gözümüz aydın.

Bitirirken

Yazıyı, bu yazının kaynağı olan haberle sonlandırıyorum:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi, kentin kuzey ve güneyini buluşturmaya hazırlanıyor.

ERTAN GÜRCANER

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi, Çiğli’den sonra şimdi de Menemen ile buluşacak. Hattın işletmesini yapan İZBAN Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda, 28 Ocak tarihinden itibaren hızlı tren, Menemen’e de gitmeye başlayacak. Yolculu deneme seferleri bir hafta sonra da Aliağa’ya kaydırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi’nde, hattın tamamı Şubat ayının ilk haftası yolculu deneme seferlerine açılmış olacak. Menemen’e olan seferler 15 dakikalık aralıklarla gerçekleştirilecek. Aliağa’da ise, 30 dakika aralıklarla başlayacak olan seferler zaman içinde önce 15 dakikaya ardından da 5-6 dakikaya kadar düşecek. Böylece, Aliağa-Menderes projesi tamamlanmış olacak. Günde 550 bin yolcunun yararlanması öngörülen proje İzmir’in kuzeyi ile güneyini birleştirecek. Hızlı trenin 28 Ocak’ta Menemen’e bir hafta sonra da Aliağa’ya kadar gitmesine ilişkin karar önümüzdeki günlerde yapılacak olan İZBAN Yönetim Kurulu’nda bir kez daha görüşüldükten sonra netleştirilecek.

[Kaynak: Yeni Asır]

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İZBAN Artık Menemen’e de Gidecek 2 yorum aldı.

  1. Aliağa 'ya da biran önce ulaşmalı ve hatta İzmir'in diğer yakasındaki metronun da Üç Kuyular'a ulaştırılmasıyla ulaşım büyük bir ölçüde kolaylaşacak 🙂

  2. Çandarlı da ikamet ediyorum.İzmir e hafta sonları yabancı dil kursu almaya gidiyorum.Kurs akşam 8 de bittiği için geri dönmem zor oluyordu.Bir an önce Aliağa metrosunun açılmasını bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir