Mezuniyet Töreni Ege 2011 Mühendislik Toplu
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Temsili Olarak Mezun Olduk

Ege Üniversitesi LogoOkul bitiyor. Hala kafama tam olarak dank etmiş olmasa da, hala bana çok bir şey ifade etmese de, okul bitiyor.

Geçen Perşembe, okulun bittiğini fark etmeme yardımcı olacak bir şey daha oldu: Ege Üniversitesi’nin Ortak Temsili Mezuniyet Töreni.

Her bölümden üçer beşer kişinin temsilen katıldığı, tüm üniversite genelinde bir mezuniyet töreni. Genel olarak fena da değildi hani. Kampüsümüzdeki kapalı spor salonunda oldu tören. Rektör ve diğer standart konuşmalardan sonra (“üniversite birincisi” televizyon programlarındaki gibi tüm akrabalarına ve hocalarına selam yolladı [kayınçosunu unuttu]) sırayla tüm fakülte ve yüksekokullar sahneye davet edildi.

Mezuniyet Töreni Ege 2011

Mühendislik fakültesi öğrencileri arasında bilmuhu temsilen ben de vardım. Dekanımızdan “rektörün mesajını içeren belge” ile flamamı aldım. Fakülte olarak fotoğraf çekildik. (o fotoğrafları nasıl alacağımızı bilmesem bile)

Tüm fakülte ve yüksekokullar çıktıktan sonra, üniversitemizin hiphop topluluğu ufak bir gösteri sundu. Ardından da, keplerimizi atarak “temsilen” mezun olduk.

Bu hafta da finaller var. 😀

Yorumlar

Genel olarak güzel bir organizasyondu. Sevgilim, ailem, akrabalarım ve arkadaşlar sağ olsunlar böyle güzel bir günde beni yalnız bırakmadılar. Ablam da internetten yayınlanan canlı yayın aracılığıyla eşlik etti. =)

Tabi arada sıkılmadım değil. Dev gibi üniversite olunca bu, sürüyle fakülte ve yüksekokul anlamına geliyor. Diğer fakülteler çıkarken, özellikle sonlara doğru, tören sıkıcı bir hal almaya başladı. Olur o kadar.

Kep atma töreninde Onuncu Yıl Marşı’nın çalması çok hoş bir şeydi. Lisede de aynısı olmuştu, eğer yanlış hatırlamıyorsam. Önce We Are The Champions (Queen) ardından da Onuncu Yıl Marşı çalmıştı. Kısa bir süre için lise anılarımı hatırlattı bana mezuniyet töreninin sonu.

Ama üniversite birincisi diye bir şeyin olması çok saçma bir şey. Hatta, değil üniversite birincisi, fakülte birincisi bile çok saçma bir şey. Her bölüm ve her fakülte bir tutulabilir mi? Tutup da “Ekonomi” okuyan adamın aldığı derslerin içeriği ve zorluğu ile “Tıp” okuyanınki bir mi? Makro ekonomiden tıpçı ne çaksın, lupustan ekonomici ne anlasın? Elma armut bir olur mu? Ama ne yazık ki böyle bir karşılaştırma yapmışlar ve bir “üniversite birincisi” seçmişler. Bana çok saçma geldi.

Sunucu süperdi. Özellikle provada kendi radyo şovunu sunar gibiydi, belki gerçekten de üniversitemizin radyosunda programı vardır. =)

Mezuniyet Töreni Ege 2011 Mühendislik Toplu

Bitirirken

Bu organizasyona katılmak benim için bir onurdu. Sanıyorum ki orada olan herkes için bir onurdur, onur olmalıdır.

5 Temmuz’da, bu sefer finaller de bitmiş olarak, tabi eğer sakatlık çıkmazsa, mezun olmuş olacağım ve bunu fakültemdeki herkesin katıldığı ikinci bir törenle yine kutluyor olacağım.

Bakalım.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Temsili Olarak Mezun Olduk 3 yorum aldı.

  1. Her ne kadar sana tam olarak dank etmese de, aylar aylar öncesinden mezuniyet telaşı sardı beni. Beraber öğrenci olmak güzel, ders çıkışlarında sınıftan çıkacağını bilerek beklemek güzel. Alışması çok zor olacak mezun olmana.
    Hayatta unutamadığımız, unutulmaması gereken anlar vardır. İşte o güzel anlardan birini yaşattın. Gurur duydum, gurur duyduk. Fotoğraf çekmekle uğraşmasam ellerim acıyana, kıpkırmızı olana kadar alkışlardım. Darısı 5 Temmuz'daki törene diyelim.=)
    Öğrencilik hayatındaki başarıların, kat ve kat artarak tüm hayatını kaplasın canım benim.=)

  2. Lise mezuniyetini hatırlıyorum. Tarih 8.06.2006.Çok mutlu ve gururluyduk.Ama yuvadan uçma zamanının geldiğini anlamanın burukluğu da vardı içimizde. Aradan 5 yıl geçti.Yine büyük bir mutluluk ve gurur yaşattın bize. Şeyda ya katılıyorum ;fotoğraf çekmekle uğraşmayıp ellerim patlayana kadar alkışlamak isterdim.
    Öğrencilik bitiyor belki ama hayat yeni başlıyor. 🙂 Her günün bir öncekinden güzel olsun oğlum.Bu mutluluğu yaşattığın için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir