ibb logo
🎈 Hayat

İzmir Belediyesi’nin Beceriksizlikleri – 1

ibb logoBenim görüşüm şudur ki sanki İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sene “Bir seçimi kaybetmek için neler yapılmalıdır?” konusunda master yapıyor. İzmir’in belediyeciliğini genel olarak sevmişimdir. Ama bu konuda fikirlerim değişmek üzere.

Yollar Mayın Tarlası Gibi

Bulunduğum sokağa ilk taşındığım günlerde düştüm. Neden mi? Yolun ortasında bir telefon hattı kapağı var. Kapak sağlam ama yanındaki asfalt içeri çökmüş. Orada bir çukur oluşmuş. Adamlar betonlama yapmamış bile. Asfaltlamış geçmişler, ilk yağmurda bel vermiş muhtemelen.

Kordon’u Ele Geçirmiş Gülcüler, Falcılar

Arkadaş bu nasıl bir vizyonsuzluk, nasıl bir beceriksizliktir ya? Koca İzmir’sin, Türkiye’nin 3. büyük kentisin. Zaten gezilebilecek, gidilebilecek, “turistik sayılabilecek” sınırlı sayıda yerin var. Bunlardan en önemlilerinden biri de tabii ki Kordon.

Senin Kordon’a gözün gibi bakman, orayı bir ilgi alanına, çekim merkezine dönüştürmen lazım. Ama benim İzmir’de olduğum altı sene boyunca ne yaptın? Anca çimlerini kestin. İnsanlara musallat olan gülcüleri, falcıları, millete bir şeyler satmaya çalışan seyyar satıcıları, sahte parfümcüleri, mendil satan çocukları önleyemedin. İnsanlara rahatsızlık vermeye devam ediyorlar.

Bunları geçtim, bir umumi tuvalet bile koyamadın Alsancak’a. Anca fuar reklamı dik zaten sen Eylül’den Eylül’e.

Kordon’da Yürüyecek Yer Bırakmayan Masalar

İzmir Belediyesi’nde nasıl bir düşünce sistemi var bilmiyorum ama pek mantıklı olmasa gerek. Alsancak tarafında, Kordon’da kocaman bir yeşillik alan var. Alan geniş. Buraya aynı Antalya’nın Konyaaltı Plajları’nda olduğu gibi minik minik büfeler yapılabilir, etrafına üç beş masa atılabilir. Ama belediye ne yapmış? Bunun yerine, alan olarak dar olan yerde, Pasaport İskelesi’nin o tarafta kafeteryalara masa koyma alanı kiralamış. Yürüyemiyorsunuz! Cumartesi kalabalığında kaldırımda tek sıra yürümek zorundasınız. Neden? Beyefendiler kaldırımın tamamını kafeteryaya kiralamışlar, masalar var da ondan.

Kentkart’lara İnternetten Yükleme Yapılamaması

Kentkart Online YüklemeYıl olmuş 2011. Su faturası, elektrik, internet vs. her şey internetten ödeniyor. Ama hala Kentkart’ımıza internetten yükleme yapamıyoruz. Adanalı yapıyor, Antalyalı yapıyor, Çanakkaleli yapıyor, Manisalı yapıyor, Muğlalı yapıyor, Sivaslı yapıyor, Kocaelili yapıyor, Yozgatlı yapıyor, Edirneli yapıyor hatta ve hatta Bandırma ve İnegöllü bile yapıyor ama 3.büyük kent İzmir yapamıyor.

Ayıp ama.

Müthiş Kentkart Vizesi Bürokrasisi

Kentkart’ımıza vize yaptıracağız. Tamam, yaptırırız. Sonra reklam yaptılar, dediler ki: “Bürokrasiyi kaldırdık, okullarınızdan bilgilerinizi aldık, belge getirmenize gerek yok, kartınızla gelmeniz yeter.”

Arkadaş, saf mısın? Madem bilgileri aldınız, vizeyi de otomatik yapsanıza! 😀 Hala niye çağırıyorsunuz ayağınıza? Elinizi mi öpeceğiz? Altın günü mü yapacağız?

Devam edecek

İzmir konusunda söyleyecek daha çok şey var. Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Peki ya siz?

İzmir’in güzelliklerini hepimiz biliyoruz. Biraz da hoşlanmadığınız noktalarından konuşmaya ne dersiniz?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İzmir Belediyesi’nin Beceriksizlikleri – 1 6 yorum aldı.

  1. eskiden daha çoktu gülcü sayısı, hele ki çocuk gülcüler vardı felaket rahatsız ediyorlardı. şimdilerde daha iyi. tacize girmiyor en azından, zabıtanın ve polisin kordon şeridinde dolaşması yararlı oldu.

    kentkartın internetten dolduğunu bilmiyordum, vize konusunda da aynen katılıyorum.

    pasaportta bir işgal söz konusu, orada belediyenin yaptığı koltuklar da var. onlar da gümbürtüye gidiyor. bir ara o seyir terasları kaldıracaklardı, davalık oldular anlaşma sağlandı anıtlarla vs. orası iyi, ama çığırtkanlar insanı çileden çıkarmıyor değil. beyoğlu gibi masa avcılığı yapmak hiç izmire yakışır bir şey olmaz. kordonda o masa işgalleri için baya kanlı bıçaklılar zaten esnaf ile.

    izmir gerçekten tam bir şantiye, konak tünelleri de başlandı dendi. iyice işin suyu çıkacak. nasıl kaldıracak şehir bunu ne olacak bilemiyorum.

    izban da tam bir felaket, o konuda da yazmanızı bekliyorum.

    teşekkürler.

  2. umut kardeşim amacın siyaset yapmaksa izmiri alet etme olurmu. zira izmir senin o küçük dünyana sığmayacak kadar büyük, buna inan. kentkarttı gülcülerdi vs. derdin bunlarmı sahiden, o küçük dünyan için ne önemli problemler değilmi. derslerini çalış ve yaşamı değiştirmek için enerjini sakla. not: belki bi sevgilin olsaydı gülcüler daha şirin gözükürdü sana…

  3. Etrafımdakilere eleştiri yaptığımda olayın siyasi boyutuna geçiş yapıp "Sen tabii beğenmezsin" moduna giriyorlar. Bilmiyorlar ki kendini ameliyat masasına yatıramayan her kurum kokuşmaya mahkûm!! İzmir belediyesi kokuşalı yıllar olmuş. Taşına toprağına dediğimiz bişey yok, yönetim berbat. Bizi daraltan, bunaltan ve bu kadar sert, sivri şekilde eleştirmeye itan de zaten İZMİR'E OLAN YOĞUN SEVGİMİZ! Sevgi büyük olunca yapılan yanlışa tölerans da o kadar ve tepki o kadar sert oluyor. Tercüman olmuşsun, eline sağlık…

  4. İstanbul da bazı belediyeler kaldırımlardaki masaları kaldırmaya kalkınca neler oldu gördük. İçki içiliyor diye masaların kaldırıldığını iddia edip meseleyi rejim sorununa dönüştürmeye çalışanlar bile oldu. Malesef biz de yapılandan ziyade kimin yaptığı önemli. İzmir de de benim gördüğüm yapılmayanlar değilde kimin yapmadığı önemli. İzmirli vatandaşlarımız hizmetlerden memnun ki yıllardır aynı yere oy veriyor. Demokrasi noktasında saygı duymak gerek. Yapacak bir şey yok. Ha bu arada pek eleştirmeyin isterseniz. Yoksa yandaş olursunuz söyleyeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir