umesen
💾 Programlama

JAVA’da Soket Kullanmak: UMESEN

umesenGeçen sene Sunucu Yazılım Teknolojileri dersinde Java’da soketleri kullanarak bir iletişim altyapısı oluşturma ve bu iletişim altyapısını kullanarak iki yönlü iletişim kurabilecek bir program yazma ödevimiz vardı.

Ben de bu ödevi yapmak adına, basit işleri yapabilen, oldukça detaylı bir şekilde dokümante ettiğim bir JAVA soket kütüphanesi (adına USOCK demiştim) yazmış ve bu kütüphaneyi kullanan bir uygulama olarak MSN çakması UMESEN isimli bir uygulama geliştirmiştim.

UMESEN’de aynı anda birden fazla makine birbirine mesaj yollayabiliyor, dosya gönderebiliyor. Bir makine diğerine büyük bir dosya atarken, aynı zamanda mesaj yollamaya/dinlemeye devam edebiliyor. Yani uygulama soket yönetiminin yanında basit de olsa çoklu thread yönetimi de yapıyor.

Projenin raporunda hem programın özelliklerini, hem de altyapıda kullandığım USOCK kütüphanesinin ne işe yaradığını çok detaylı bir şekilde anlatmıştım. Bu yüzden tekrar buraya yazmaya gerek duymuyorum. Dileyen kaynak kodları ve raporu okuyup inceleyebilir.

Proje Hedeleri

Projeleri doğrudan NetBeans projesi olarak açabilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

JAVA’da Soket Kullanmak: UMESEN bir yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir