💻 Bilgisayar, 💾 Programlama

Basit Bir Kelime İşlemci

Dördüncü algoritma ödevimiz ve benim çözümüm… Justify kısmı şimdiye kadar aldığımız en kazık ödevdi dememe yetiyordu, taa ki proje-2’yi görene kadar.

Ödevi indirmeden önce okumanız gereken bazı notlar:

  • Özgür Gümüş’ün geçici dosya kullanımına izin vermesi üzerine programımda geçici bir dosya (gecici.tmp) kullanmayı uygun gördüm. Programı çalıştırdığınızda program çalıştığı klasörde gecici.tmp diye bir dosya yaratacak. Tüm metni metin.dat dosyasından okuduktan sonra belleğe kaydetmeyi değil, daha sonra programın kolayca kullanabileceği şekilde diske yazmayı uygun gördüm. Böylece RAM’da fazla yer harcamıyorum.
  • Programın içinde oldukça fazla comment var, yazım hatalarından dolayı şimdiden özür diliyorum.
  • Program içerisindeki commentlerin birinde de ayrıntılı bir şekilde okuyabileceğiniz gibi, programım ödevde verilen bir çok limiti taşımıyor, çok daha fazla veriyi rahatça işleyebiliyor. Programı daha yüksek sınırlarda da çalıştırabilmek için en başta #define ile tanımladığım sabitleri kurallara uygun bir şekilde arttırmanız teoride yeterli olacaktır. Pratiğini bilemiyorum. (ayrıntılı bilgi commentlerde)

Kaynak kodunu incelemek ve fikir sahibi olmak amacıyla kullanabilirsiniz ancak lütfen kaynak kodlarımı kendinize mal etmek gibi kötü amaçlara alet etmeyin. Kopya çekmeyelim =)

Bu günlerde kendimi bomboş, amaçsız ve hafif tedirgin hissediyorum… Bomboş yaşıyormuşum gibi… Sizin de böyle hissetmemeniz dileklerimle. Yeni yılınız kutlu olsun…

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Basit Bir Kelime İşlemci 2 yorum aldı.

  1. Sitemdeki içerik ve başlıklar gayet uyumlu bir şekilde düzenlenmiştir. Arama motorlarının ne yazınca sitemi gösterdiği benim sorumluluğumda olan bir şey değil. Eğer arama motorlarında yazdığınız anahtar kelime sitemle alakalı değilse bunu aramayı yaptığınız web sitesine (örnek: Google) şikayet etmelisiniz.

    Bunun yanında, ne aradığınızı bana söylerseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

    Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir