🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Anne, Ben Hödük Oldum

TDK diyor ki:
Hödük: Görgüsüz, kaba, anlayışı kıt (kimse).

Anne ben hödük oldum. Artık daha mutluyum. Artık takmıyorum ben hiçbir şeyi. Bir taş kadar umursamazım artık. Ama bir taş kadar güçlüyüm de. Kimse yıpratamıyor beni. En güçlü iş makinesi bile delip geçemiyor beni, kazı ucu kırılıyor ben yıpranmıyorum bile.

“Benim doğrularım” yok artık. Ben kimim ki “kendi doğrularım” olsun? Çoğunluk ne isterse onu yapıyorum ben. Topluluk nereye ben oraya. Kimse benden etkilenmiyor, ben bir şeyler yaratmaya çalışmıyorum artık.

Herkesi dinliyorum, eskiden de yaptığım gibi… Ama artık karar vermiyorum ben. Çoğunluk nereye ben oraya. Sonbaharda yere düşen ve her rüzgarda herhangi bir yöne sürüklenen yaprak ne kadar huzurluysa ben de o kadar huzurluyum artık…

Düşünmüyorum. Düşündükçe afakanlar basardı beni. Bir adım daha ilerisini görebilmek, daha doğru kararlar verebilmek, en önemlisi daha iyi bir insan olabilmek için ıkınır dururdum. Mutlu olabilmek için de.

Ne gerek var ki?

Anne ben hödük oldum. Artık bir taş kadar güçlüyüm. Ama bir taş kadar da duygusuz. Beni kimse yıpratamıyor. Tek bir şey hariç. O da durmadan çarpan dalgaların yarattığı aşınma. Beni basit şeyler yıpratamıyor, ama sürekli olması mı, o başka işte.

Not: Şaka şaka, bir an için aklımdan geçirsem de ben bu yazımda model olarak anlattığım örnekler gibi hödük olmak istemiyorum, hödüklük anlamsız bir mutluluk getirecek olsa bile.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Anne, Ben Hödük Oldum 2 yorum aldı.

  1. Sen hödük olamazsın.İstesen de yapamazsın.Doğana aykırı,kişiliğine ters.Her şey olursun ama hödük asla!! Ben senin çelik gibi iradene hayranım,kendi kurallarına göre oynayışına ,yalakalık yapmayışına,layık olmayanlara verdiğin sevgi dolu kalbine.
    Ama mutluluğu uzaklarda aramak gibi de bir saplantın var.Oysa mutluluk her yerde,herşeyde.Sevgi belki de çok yakınında.Onu arama ,o seni bulacaktır mutlaka.Hayata olumsuz bakma,olayları iyi yönünden de görebilmek polyanacılık oynamak değildir.
    Anne gibi öğüt verdim değil mi?İdare et artık,her zaman olmaz:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir