Vatan Computer Bilgisayar Logo
🎈 Hayat

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Vatan Computer Bilgisayar LogoBirkaç yazı önce yeni oyuncağım olan Packard Bell marka yeni dizüstü bilgisayarımdan bahsetmiştim. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Aynı yazıda, bilgisayarı Vatan Bilgisayar’dan aldığımı da söylemiştim. Bir daha bir şey gereksin, yine Vatan’dan alırım. Başta İstanbul Bilişim olmak üzere, diğer hiçbir firmanın yüzüne bile bakmam. Herkese de tavsiye ederim Vatan’ı. Neden mi?

Bilgisayar Alırken Sorulması Gerekenler

Kuruşu kuruşuna biriken paraları toplayıp, babamla beraber Vatan Bilgisayar’ın Antalya şubesine gittik. Zaten hangi bilgisayarı alacağım önceden belliydi. Gittim, bilgisayarı istedim.

Satış elemanına sorduğum ilk sorulardan biri “Ya arıza veya ölü piksel çıkarsa?” idi. “O zaman beni yetkili servisten arızalı raporu almaya mı zorlayacaksınız, yoksa hemen değiştirecek misiniz?”

Bu soruyu mutlaka sormalısınız. Çünkü bir arkadaşımdan biliyorum ki, İzmir Gaziemir Kipa mağazası, kendilerinden alınan ve arızası KABAK GİBİ belli olan bir laptopun değişimini yapmaya veya geri almaya yanaşmamış, “servisten arızalı raporu almadan biz bir şey yapamayız” diyerek bizi yalnız bırakmıştı. Haftalar sonunda Kipa’nın Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde kendilerini dava açmakla tehdit ederek paramızı geri alabilmiştik. (ve cidden dava açacaktık da)

Bu yüzden Vatan’a bu soruyu sordum. Dediler ki, “Eğer 10 gün içerisinde ölü piksel veya bir arıza çıkarsa getirin, anında değiştirelim.” Tabi bir firmanın bir satış firması bunu deyince güvenemezsiniz. Çünkü genelde satınca malı, “müşteri” değil “yaratık” oluverirsiniz onlar için.

Aslında noterle gidip, dediklerini orada kayıt altına almak lazım.

Neyse…

Bilgisayarı aldık. Orada kurdurduk. Amaç, bilgisayar açılsın, en azından görsel kontrolünü yapalım, ekrana şöyle bir göz atalım. Attık. Sağlam görünüyordu. Geldik eve.

Bilgisayarlar Genelde Benim Elimde Kalır

Şimdiye kadar 7 tane bilgisayarım oldu. Üzerinde Windows 95 ve 98 çalıştırdığımız iki bilgisayarı saymazsak geriye 5 tane kalır. Bu geriye kalanlardan birisi ASUS’tu. Bozdum. Diğeri HP’ydi, bozdum, HP bir ayda onaramadı, kavga çıktı, paramı geri aldım. Diğeri HP’ydi, bir ara bozuldu, şu anda sağlam.

Kısacası hangi bilgisayara elimi atsam, elimde kalıyor. Kötü davrandığımdan değil ha. Malım kıymetlidir. Ama, özelliklerini sonuna kadar kullanmayı iyi bilirim. Ve hep benim şansıma fabrika hataları gelir beni bulur. Öyle işte…

Ölü Piksel

Packard Bell’de hata bulamaz olur muyum! Eve geldim ve bir saat içerisinde bir arıza buldum. Ölü Piksel! Aslında ölü piksel gibi, ama tam ölü değil. Renkler bir ton koyu geliyor. Ya tembel piksel, ya da leke var. Büyüteç olmadığından anlama şansım yok.

Görülmesi, fark edilmesi zor bir yerde. Sadece belirli renklerde görülüyor. Muhtemelen ben göstermezsem kimse fark etmeyecek bile. Herhangi bir görevli çok rahat bir şekilde “ben öyle bir şey görmüyorum” diyerek beni geri postalayabilir.

Ama sonucunda arıza. Gördüm bir defa. Kabul edemem. Rahatsız eder beni, takarım ben ona! Aldığım makine mükemmel olmak zorunda. O kadar para veriyorum sonuçta.

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Aldığım anki gibi paketledim bilgisayarı, babamı yine tuttum kolundan, gittik Vatan Bilgisayar’a… Gittik müşteri hizmetlerine, “Daha bugün aldık!” dedik, bizi mağazaya yönlendirdiler.

Mağazaya girdik, bilgisayarı aldığımız beyi bulduk.

Dedim, “Bu bilgisayarda ölü piksel çıktı.”

Kendimi şuna hazırlamıştım:

“Beyefendi, Packard Bell’in garanti koşullarına göre aynı yerde üç tane veya farklı 5 noktada ölü piksel olmadığı sürece ürünü arızalı kabul edemiyoruz.”

Ama adam ne yaptı biliyor musunuz?

“İyi” dedi. “Değiştirelim.”

Elimden aldı bilgisayarı koydu oraya bir yere. Çıkardı oradan yeni bir bilgisayar verdi bana.

Anında. Bilgisayarı açıp kontrol etmeden!

Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı!

Adama dedim: “Bilgisayarı kontrol edip, ölü piksele bakmayacak mısınız?”

Adam cevap verdi:

“Sen öyle diyorsan vardır.”

Ağzım tekrar şaşkınlıktan açık kaldı! Adam gerekten bilgisayarı açıp ölü piksele bakmadı. Hatta, yerini bile sormadı! Gözü kapalı güvendi bana! Müşterisine güvendi! Müşterisinin onu kazıklamayacağıa inandı!

Değişim

Yeni bilgisayarı yine kuruluma verdik. Onu da kontrol ettik. Aldım.

Hiçbir sorun yaşamadan. En ufak bir çirkeflikle uğraşmadan.

Arızalı ürün saniyesinde değiştirilerek.

Yenisi sağlam çıktı, şu anda o bilgisayardan yazıyorum. =)

Değişim Sonrası Müşteri Memnuniyet Sorgusu

Birçok kişi hikâye burada bitti sanır. “Adamlar zaten yapacağını yapmış, daha fazla ne yapabilirler ki?” diye sormakta kesinlikle haklısınız. Ama bitmedi, devamı da var.

Bu olay olduktan yaklaşık beş gün sonra bir telefon geldi. Açtım. Bir hanımefendi konuşuyordu. Dedi ki:

“İyi günler, ben Vatan Bilgisayar Antalya şubesinden arıyorum. Müsaitseniz size birkaç soru sorabilir miyim?”

“Evet” dedim.

“Yaptığınız alışveriş ve sonrasındaki işlemlerde mağazamızdan memnun kaldınız mı?”

Soruların devamı da vardı muhtemelen… Sormasına gerek kalmadı. Kendilerine, Vatan Bilgisayar’ın her şeyinden %100 memnuniyet duyduğumu, bu hizmeti başka hiçbir yerde almadığımı ve bir dahaki sefere kesinlikle Vatan’dan alacağımı söyledim.

Yıkama yağlama değildi, doğruydu.

Tüm değişim işlemlerinden sonra, bir de bununla ilgili memnuniyetimi sormak ve kontrol etmek için aramaları çok hoşuma gitti. “Budur!” dedirtti.

Peki, yasalara göre?

Merak edilen bir konu, Vatan Bilgisayar’ın bu yaptıklarının ne kadarının “yasal olarak zorunlu olduğu” olabilir. Yani adamlar eğer yasalara göre bunları zaten yapmak zorundaysa, bu çok da ayrıcalıklı özel bir şey sayılmaz. Diğer firmalar çirkef olsa da.

Eğer bir ürün alındığında ayıplıysa bu ürünün değiştirilmesi satıcının görevi. Satıcının “git bunu ispatlamak için arıza raporu al gel” dememesi gerekiyor. Eğer böyle bir rapor gerekiyorsa bunu cihazı gönderip kendisi alacak. Aksi halde bizim Kipa’ya yaptığımız gibi kendilerini tehdit edin ve gerekirse dava açın!

Bu bir zorunluluk olabilir; ancak, Vatan’ın yasalarda olmamasına rağmen “müşteri memnuniyeti için” yaptığı birçok şey de var.

Bunlardan birisi de benim bilgisayarımın değişimi. Teknik olarak benim bilgisayarım bozuk değildi. Birçok LCD’li ürün üretici (buna Packard Bell de dahil) en az 3 ölü pikseli hata olarak kabul ediyor, daha azında değişim ve/veya onarıma yanaşmıyor. Ancak Vatan Bilgisayar benim buradaki memnuniyetsizliğimi anlayışla karşılıyor ve değiştiriyor.

Başka yaptığı bir şey, bir Vatan şubesinden aldığınızı diğerinden değiştirebilmeniz. Örneğin benim bilgisayarım arızalı çıktığında ben Antalya’dan İzmir’e gitmiş olsaydım, buradaki müşteri hizmetleri de gerekli değişikliği yapacaktı. “Aldığın şubeye götür.” demeyecekti ki bunu diyen mağaza zincirleri %100 vardır.

Garanti kapsamı süresinde bozulan cihazlarınızı sizin yerinize garantiye gönderiyorlar. Birçok firma, sattıkları ürün bozulduğunda kendilerine getirilmesini istemiyor, doğrudan servise göndertiyorlar. Aynı şehirdeyse servis, problem değil. Ama ya sadece İstanbul’da servisi olanlar? Bir de kargoyla mı uğraşacaksınız? Ya kargoda bir şey olursa? Bu tarz sorunlarınız kalmıyor. Adamlara veriyorsunuz, onlar gerekeni yapıp, onarılan ürünü size teslim ediyor.

Eminim başka avantajları da vardır. Bunlar benim zaman içinde yararlanmak zorunda kaldığım bazı avantajlarıydı Vatan’ın.

Bitirirken: Vatan’ı Es Geçmeyin

Olayı anlattım. Başka söze gerek yok. Geçmeyin bence. 😀

Yorumlarınızda hem Vatan’ın hem de diğer firmalar için olumlu ve olumsuz eleştiriler bekliyorum. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri 48 yorum aldı.

  1. 12 ağustos 2014 tarihinde vatandan Lenovo Y510P aldım aldıktan 1hafta sonra adaptoru yandı ondan bende lenovoyu aradım kargo evinizden gelip alıcak falan dedi bende onu bekleyene kadar 15gun sure doldu. Sonra lenovoya yolladım şarj aleti yerine anakartı değiştirmişler geri yollamışlar. Bende birisine sordum ve bana "hiç kullanma vatana ver mahkeme diye tehdit et geri ver"dedi. Bende onu dinledim neyse 1.5ay sonra laptop değişim formuyla geldi. Fakat vatanın hiçbir şubesinde benim laptopumdan kalmamış alt modeli bulunmakta o yuzden aynısını alamıyorum. Ben alırlen dolar duşuktu sonradan dolarda yukseldiği için alt modeller aldığım fiyatın ustune çıkmış. Sizce ne yapmam gerekir?

  2. Ankara Söğütözü şubesinin müşteri hizmetlerinden çok memnun kaldım. Aldığım samsung marka optik sürücüyü fazla ses çıkarması nedeniyle ilk hafta içinde iade etmek istedim ve hiç sorun çıkarmadan aldılar. Gariptir ki yerine seçtiğim sürücü de bozuk çıktı ve PC görmedi, 2 gün sonra onu da götürdüm ve test ettikten sonra onu da alıp direk yenisini verdiler. Garanti ile vs. uğraşmama gerek kalmadı bu kadar sorun üstüne dolayısıyla baya mutlu oldum. Bana yardımcı olan Onur AKSOY'u ayrıca saygıyla anıyor ve teşkkürü borç biliyorum. Güler yüzlü hizmete devam!

  3. Safsata ! Bu yazdıklarınız iyi hoş görünse de Vatan bilgisayarın müşterilere karşı nakış açısı ve gerçek durum hiç de böyle değil.Madem size bu kıyağı yaptılar ben de merak ediyorum beni niye mağdur ettiler.ben de vatan bilgisayardan monitör aldım.Ölü pixeller çıktı geri götürdüm ama asla geri almayız sadece servise gönderebiliriz dediler. Yeni alınmış sıfır ürün servise niye gidiyor , sıfır ürüne kullanılıp arızalanmış muamelesi yapamazsınız dedim ; bizi ilgilendirmez dediler.Çok istiyorsanız gidin şikayet edin gibi ukala tavırlar sergilediler.Başka bir arkadaşım akıllı telefon almıştı.Onun da ekranında sorun çıktı.Adam aynı gün geri götürdü ürünü ama onu kandırıp servise gönderdiler.Normalde 20 iş günü içerisinde geri gelmesi gereken ürünü yok ettiler..Derdini ne bir müşteri hizmetylerine ne bir Allahın kuluna anlatamadı.Yine aynı tavır , yine ukala bir şekilde gidin şikayet edin umrumuzda değil dediler.Şimdi bırakın bu reklamları da gerçekleri anlatın.vatan bilgisayar deyince aklıma sadece ve sadece MÜŞTERİLERİNİ SON TEKNİKLERLE MAĞDUR EDEN BİR FİRMA geliyor.Vatan bilgisayar işte böyle !!!

  4. size basit bir soru neden yorumumu yayımladınız ? Ayıp değil mi size ? Bu nasıl bir saygısızlıktır.hayırdır vatan bilgisayarın bana ve bir arkadaşıma attığı kazığı anlattım diye sorun mu oldu sizin için ? ayıplar olsun yazıklar olsun

    1. taraflı bunlar kardeşim … ben bugün dava açıyorum.. Sakın bu firmadan bişey almayın. kredi kartıma samsung note 5 aldım .. yok bankadan onay kodu alıp gönderin yok kimlik gönderin gibi olmadık zorluklar çıkardılar. iptal ettim paranız 10 gün içinde yatar dediler. hayır kardeşim parayı çekerken ben sana 10 gün sonra ödeyim demedim zırt diye çektin karttan… defalarca kendi web sitelerinden mesaj yazdım en sonunda bugün paranız iade edilecek dediler üzerinden gün geçti hala iade etmediler. yaşadığım stresemi yanayım. oğlumun özel günü için aldığım bu hediye eline geçmediğinemi yanayım.. paramın onlarda gasp edilmiş olmasınamı yanayım.. kredi kartımdaki limit bittiği için başka bir yerden alamadığımamı yanayım.. sakın bu firmaya bulaşmayın.. sözde değil gerçek anlamda başınız çok ağrır… VATAN TA TA TA TAN… aynen öyle ismi var ama içi boş teneke gibi TA TA TA TAN.. bugün dava açıyoruz

  5. tamamen rezil bir kurumsunuz ne müşteri temsilcileriniz ned e siz sattığınız ürünlerin arkasında duruyorsunuz olmayan özellikler varmış gibi kandırıp ürünü satıp insanlrın kanını emiyosunuz lanet size

  6. Sakın bu firmadan bişey almayın. kredi kartıma samsung note 5 aldım .. yok bankadan onay kodu alıp gönderin yok kimlik gönderin gibi olmadık zorluklar çıkardılar. iptal ettim paranız 10 gün içinde yatar dediler. hayır kardeşim parayı çekerken ben sana 10 gün sonra ödeyim demedim zırt diye çektin karttan… defalarca kendi web sitelerinden mesaj yazdım en sonunda bugün paranız iade edilecek dediler üzerinden gün geçti hala iade etmediler. yaşadığım stresemi yanayım. oğlumun özel günü için aldığım bu hediye eline geçmediğinemi yanayım.. paramın onlarda gasp edilmiş olmasınamı yanayım.. kredi kartımdaki limit bittiği için başka bir yerden alamadığımamı yanayım.. sakın bu firmaya bulaşmayın.. sözde değil gerçek anlamda başınız çok ağrır… VATAN TA TA TA TAN… aynen öyle ismi var ama içi boş teneke gibi TA TA TA TAN.. bugün dava açıyoruz

  7. bn 14-01-2018 ekran kartı aldım göruntu vermiyor 0 diye ekran karti farkli parçalar temin ettim aldım vs suan 24-02-2018 hala ekran karti bkliyorum 1 kere gitim görutu vermiyor dedim teslim ettim tamir etmis geri yolladilar aldım deneim yuksek frekans ta calismiyor tekrar verdim bkle allah bekle bu memuniyetmi ? bozuk mal satiyorlar millete cop almam vatandan bn birdaha ( dunyada tek vatan kalsa elektronik magaza teknoloji ile baglarimi koparirim…

  8. Haziran ayında İzmir Gaziemir aktepe mağazanızdan 52RBB19314202065 seri numarali HUAWEI MEDIAPAD T3 7 MT8127 QUAD tablet satın aldım bir süre sonra tabletin sarjı bitti ve tekrar sarja taktığımda tabletin sarj olmadığını fark ettim tableti mağanıza götürdüm servise gönderdiler ve bana bir süre sonra tabletin arızasının kullanıcı hatası olduğunu söyleyip bu mesajı gönderdiler 58MS0060949 Numarali Musteri Hizmetleri Belgesinde Soz edilen 52RBB19314202065 seri numarali HUAWEI MEDIAPAD T3 7 MT8127 QUAD CORE-1.3GHZ-1GB-16GB-7′-CAM- AND.6.0 urununuzun kullanici hatasi sebebi ile olusmus arizasinin giderilmesi icin KVK TEKNİK SERVİS HİZMETLERİ VE TİC.A.Ş. tarafindan 461 TL KDV Dahil servis ucreti talep edilmektedir. 3 isgunu icinde; ‪0534 517 07 96‬ telefon numarasina SMS (Kisa mesaj) onayliyorsaniz ONAY yazarak, onaylamiyorsaniz RED yazarak donus yapmaniz beklenmektedir. ilgili urunun bulundugu servise odeme yapmamaniz rica olunur.Vatan Bilgisayar Satis Sonrasi Destek.Mersis063200360720001 B018 ürünü satın alırken tablete kasko sigortası yaptırdım ve bana garanti kapsamı dışında kalan ürünlerde kaskodan yararlanacağımda kendi imkanlarımla kaskoya göndermem gerektiği konusunda bir bilgilendirme yapılmadı daha önce media mark tan almış olduğum telefon arızasındada kaskodan yaralanmıştım kendileri yaptırıp bana iade etmişlerdi sizinde aynı olduğunuzu düşündüğüm için vatan bilgisayardan doğru bilgilendirme yapılmadığı için tableti sizden aldım ve sonunda mağdur oldum şimdi müşteri hizmetlerinizi aradığımda kendiniz kargo ile kaskoya göndereceksiniz denildi kabul etmediğim de bana böyle bir bilgi verilmedi dediğimde yapacak bir şey yok deniliyor benim küçük bir çocuğum var onunla birlikte kargo kasko peşinde koşturamam satış elemanınız kaskoyu yaptırırken düzgün bilgilendirme yapmış olsaydı ben bu koşullarda o ürünü almazdım vatan bilgisayar gibi büyük ve köklü firmanın böyle bir durumda ismini ve müşterisini mağdur etmeyeceğini düşünüyorum satış temsilcinizin ürünü satayım müşteri başımdan gitsin mantığı ile yaptığı satısın sorumlusu biz olmamalıyız lütfen bu tabletin tamirinin yapılmasını rica ediyorum yoksa inanın istemeden de olsa tüketici haklarına da bu maili gönderip şikayet etmek istemiyorum fatura şuan İzmir Gaziemir aktepe mağazanızda olduğu için size bir örneğini gönderemiyorum vatan bilgisayardan bir daha asla hiç bir şey alamayacağım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir