ykb acili
Genel

Yapı Kredi Bankası’na Serzeniş

Yapı Kredi Bankası Logo

Sayın YKB yöneticileri… Ya da yetkili her kimse işte, ben anlamam bankacılıkta kim neden sorumlu. Serzenişlerim onlara gelsin.

Bir kredi kartı hesabına ve bir de vadesiz hesaba sahip, bireysel bankacılık hizmetinizden yararlanan müşterilerinizden biriyim. Öğrenciyim ben. Öğrenci farkirdir, fukaradır, bilirsiniz. Öğrenciler için her kuruşun değeri vardır.

Yapı Kredi Bankası’nın internet bankacılığını çok sevmekteyim. Internet’ten her alışverişimde YKB’yi tercih ederim. Güvenli olduğunu düşünürüm, pratiktir de. Sanal kart işlerimi çok kolaylaştırmıştır. EFT ve havale yapmak için bankalarda vakit öldürmeye de gerek kalmaz.

Ama çok insafsızsınız ve ayıp ediyorsunuz! Vadesiz hesaba sahibim dediysem, hesabımın içi yeşillerle dolu demedim sizlere! Milyonlarca dolarım ya da binlerce YTL’m yok benim hesabımda! Genelde 0 YTL, hani arada bir de 2 , 3 YTL falan bulunur. Genelde yatırdığım parayı birkaç gün içinde Internet’ten harcarım çünkü.

Zaten en fazla 50 YTL’yi bir arada görebilen bu derece züğürt bir hesaptan MAŞALLAH 25 YTL Hesap İşletim Ücreti almak acaba bankacılık mı?

Biliyorum, biliyorum, kurallar, standart prosedür, hesabı açtırırken okuduğum sözleşmede minik karakterlerle yazıyordu bunlar hep, yasal yani yaptığınız, bu para her yıl bir ya da iki defa alınacak benden, bunları söylediniz (daha önce bankaya şikayet ettim) tekrarlamayın… Sadece prosedürlerinizin yaptığına bakın… Topu toplu en fazla 50YTL’yi bir arada görmüş bir banka hesabından 25 YTL Hesap İşletim Ücreti almaya kalktınız. Eminim hesabında 20000YTL olan adamdan da aynı parayı alıyorsunuzdur… Mantıksız… Zaten aylık aldığım öğrenim kredisi 160YTL, 25’i hesap işletim ücretine gitti bile. Havaya uçan para…

Dün bankamatikten 40YTL olarak yatırdığım parayı bugün İnternet Bankacılığımda 15YTL olarak görüp, üstüne bir de zor durumda kalmamı sağlayan bankaya bir müşteri olarak şikayet-yakınma mektubudur bu. Tek farkı açık olmasıdır.

Saygılar efendim.

İzninizle tuvalete gidiyorum (bkz. anlayan arkadaşlar anlar)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Yapı Kredi Bankası’na Serzeniş 14 yorum aldı.

  1. Aynı hayal kırıklığını bende yaşadım geçtiğimiz günlerde.Para yatırabilmek için iş dönüşü yorgun argın bir tele24plus aradım buldum.Parayı o yutucu bölmeden içeriye bıraktım makine saydı ve onayladım.Fişimi de aldım ne olur ne olmaz diye.Bir de baktım ki internet şubesinde 1.Dönem Hesap Ü… şeklinde yarım yamalak görebildiğim bir mesaj var.O an yıkıldım ve şikayetvar.com’a hemen bir şikayet yolladım.Alacağım cevabı biliyordum aynen bahsettiğin gibi bunları biz zaten onaylamıştık ama benim çabam da neden böyle oluyor diyebilmek içindi.Aradılar anlattılar evet dedim tamam dedim ama soğudum bir kere.Paramın cebimden çalınması gibi birşey di bu ve benim için yeterli bir sebepti.Güzel bir konuya değinmişsin ve yarama da dokunmuşsun aynı zamanda 🙂 Ne diyelim geçmiş olsun…

  2. şikayetvar.com’a göz atacağım. Bundan sonra şiakyetlerimi yazacağım bir yer de orası olabilir. =)

    Bu ara “hizmette sınır tanımayan” bankamız cevap vermedi. Hafta sonudur, ondan geç cevaplayacaklardır diye umuyorum. (inşallah)

  3. 10 yılı aşkın bir süredir bankanızdan kredi kartı kullanmaktayım. Kayıtlarınıza baktığınızda, herhangi bir gecikme olmadığını ve ödemelerin gününde yapıldığını göreceksiniz.
    Geçen ay kendi isteğimle kartın 10.000.00 YTL üzerindeki limitinin 2.500.00 YTL olmasını istedim.
    14.temmuz.2008 dönemine ait ekstere 30 dakika önce elime geçti.
    Toplam harcama 1.778.33 YTL, taksit tutarı 190.49 YTL olmak üzere toplam 1.968.82 YTL bakiye görülmektedir. Kontrol ettim doğru.

    Beni şaşırtan eksterede 0.41 YTL lik dönem faizi (limit aşımı) ibaresidir.

    Hemen geçen ayki eksteremi kontrol ettim onda da limit aşımı yok.

    Bu rakam daha büyükte olabilirdi. Öğrenmmek istediğim, bu limit aşımı nereden geliyor? Böyle her karttan haksız aldığınız ve dikkat çekmeyecek küçük rakamların toplamda ne kadar olacağını bankacı olarak siz daha iyi hesaplarsınız. Bu bir takdik mi?

    Yanıtınızı bekliyorum….

    Saygılar

  4. bu uygulama aynen t.c. iş bankasında da var..onlar da her yıl hesabımdan 20 ytl civarında para çekmeyi hatta bu yıl iki defa çekmeyi bir uyanıklık addediyorlar.. itiraz etmlerim neticesinde öğrenci belgemi getirirsem paramı iade edeceklerini söylediler. öğrenci belgemi verdim paramı dedikleri gibi geri yatırdılar..
    fakat öğrencliğim bitince muhtemelen benim de bu banka ile tüm ilişiğim kesilecektir. ikinci adresim yapı kredi de olmayacak demek ki..
    vakıfbank da kesmiyormuş dediler.
    bakacağız.

  5. VAdesiz hesabımdan hesap işletim ücreti 25.-ytl kesilmiş.
    bu çok kötü,bankayı yönetenin.banka sahibinin banka hissedarlrinin
    A.A.A.K.K.K. kafanız çalışıyorsa anlarsınız.
    bunlar sizin güvenliğiniz için kayda alınıyor.bilgilerinize. yahu bırakın
    böyle boş lafları ,paran varsa hukuk dan yararlanırsın.paran yoksa
    bu memlekette hokukta yoktur.hukuk zenginlere mi çalışıyor.
    zarar mı ediyorsunuz ki bu 25.- ytl hesap işletim ücreti alıyorsunuz.
    yukarıdaki ,şikayetleri okudum. yüreğim yandı.allah da yedi sülalenizin yüreğini yaksın.tabı bu sözlerim.bu kuralları koyan banka
    genel idarecisi ve hukukcularına söylüyorum.hele karşıma bir yetkili
    çıksa da onlan karşılıklı bir konuşsak.o zaman daha çok hesap işletim. ücreti öderim.

  6. YAPI KREDİ BANKASINA SERZENİŞ SN.YAPI KREDİ AİLESİ SENELERDİR SİZİNLE BİRLİKTE OLMANIN MUTLULUĞU İÇERSİNDEYİM BANKANIZDAN MEMNUNUM LAKİN SON 1 YIL İÇERSİNDE EXTRALARIMA GELEN 35 YTL. ÜYELİK ÜCRETİNDEN HİÇ MEMNUN DEYİLİM DİLEKÇE YAZDIM DEFALARCA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM OLUMLU YANIT ALDIM ÜYELİK ÜCRETİNİN İPTAL EDİLDİĞİNİ BUNDAN SONRA EXSTRALARDA YANSIMAYACAĞI SÖYLENDİ FAKAT TEMMUZ AYI EXTRAMA YENİDEN YANSIMIŞ OLDU, BEN 35YTL ÜYELİK ÜCRETİNİ ÖDEMEK İSTEMİYORUM KANUNİ YÖNDEN HAKSIZ KAZANÇ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM, MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİNİ RİCA EDERİM. OSMAN ÖZEL SAMSUN

  7. Yıllardır bankanızın müşterisiyim. Ama kurumsal bir banka olduğunuzu düşünürdüm, ançak bu gün elime geçen kredi kartı hs exstremde üyelik aidatı adı altın da 45 ytl görünce şaşırdım. Kısacası
    kanunen iptal edilen bu aidatı lütfen iptal edin etmeyecekseniz,
    bir zahmet Kredi kartımı iptal ediverin. Selamlar. Kolay gelsin
    Smmm.Ramazan ÜNÜVAR

  8. Garantide hesabına bağlı otomatik ödeme talimatı varsa (aktif olması gerekmez benim tüm talimatlar manuel) hesap işletim ücreti ödemiyorsun. Ykrediden bende şikayetçiyim. Ama en çok müşteriye değer vermemesinden şikayetçiyim. Adam yerine koymuyor müşterilerini…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir