🎈 Hayat

Akdeniz Üniversitesi Göz Numarası Bile Veremeyen Hastanesi

29 Ağustos 2008 Cuma günü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Polikliniğine gittim. Oluşan kuyruklar nedeniyle 3 ay sonrasına randevu veriliyordu. Yani anlayacağınız dün muayene olmak için almış olduğum randevum taaa Haziran ayında alınmış bir randevuydu.

Randevu alırken amacım açık ve netti: “Kontak Lens Numarası almak.” Tabi kimse bana niçin göz doktoruna gitmek istediğimi sormamıştı o başka.

Dün saat 13.30‘da olan randevum için hastaneye 13.15’de geldim. 13.45’e kadar sekreter kuyruğunda bekledim, giriş işlemimi tamamladım ve numaramı aldım. Öyle bir saçmalık var ne yazık ki. Randevu alıp randevu saatinde geldiğiniz halde tekrar sekreter kuyruğuna girip bu sefer poliklinik sıra numarası almanız gerekiyor.

Aldım numaramı 1. poliklinikte 4. hastayım. Saat 14.15 gibi doktorlar geldiler. Poliklinik 1 için numaratörde 1 göründü. Birinci hasta içeri girdi. Bekle… Bekle… Bekle… İyi muayene eder Akdeniz, insanlarla ilgilendiğinden muayeneler de uzun sürer haliyle. Ama bu bir kişi tam bir saat boyunca içeride kalmaz ki? Ameliyat mı yapıyorsunuz? Kalmamış da zaten… Polikliniğe girenler sayısız! Numarası gelen gelmeyen içeri atlıyor. 1 kişi çıkıyor 5 kişi giriyor… Arada muayene olanlar var… Yok efendim glokom polikliniğinden gelen hastalarmış, yok şuymuş yok buymuş… Saat 13.30’a verilen randevuma ancak 15.00’da girebildim. (4. sırada olmama rağmen) Doktor hastane gözlüklerinden taktırdı, başladım duvardakileri okumaya… Bir türlü netleyemiyorum, hep çift görüyorum. Neden mi? Çünkü üniversitenizin o mükemmel hastanesinin gözlükleri BOZUK! Doktor Bey gitti başka bir gözlük aldı geldi. Onu taktım. Zar zor görmeye başladığım zaman gözlük numaramı tespit etti: 7 numara miyop. Çıkardım hastane gözlüklerini 6.5 numara olan kendi gözlüklerimi taktım ve 7 numara gözlük ile zorla okuduğum o yazıların hepsini TAKIR TAKIR OKUDUM!

Yani BECEREKİKSİZ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÖZ DOKTORU K. BANA DAHA DOĞRU GÖZLÜK NUMARASI BİLE VEREMEDİ!

Adama gözlük değil, kontak lens numarası istediğimi söyledim. Onun için kontak lens polikliniğinden numara alamam gerektiğini söyledi. Ona ayrı bakılıyormuş.

Gittim ona randevu almaya… Hangi tarihe verseler beğenirsiniz? Ekim 7! Yani ben çoktan İzmir’e gitmişim…

Pardon da ben lens için ayrı bir poliklinik olduğunu nereden bileyim? Bundan sonra randevu alırken “Cildiye Polikliniği” mi diyeyim, yoksa “Benim sağ kaşımın hemen üstünde minik bir sivilce çıktı polikliniğinden numara almak istiyorum.” mu diyeyim? Göz polikliniğinin canım sekreteri neden zahmet edip beni bilgilendirmedi? Ben neden 3 ay boyunca boşu boşuna bekledim? Göz numarası bile doğru veremeyen bir üniversite hastanesinin diğer göz tahlillerine nasıl güvenirsiniz?

Bunu dosdoğru Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi Halkla İlişkiler Ofisine şikâyet ettim. “Efendim ben sizin şikâyetinizi sözlü olarak alayım ama bu durumda bir şey yapmam mümkün değil.” dediler bize. Hatalı bir muayene ve güme giden üç ay da benim oldu! Hasta memnuniyeti %100 (!) bu üniversitede!

Akdeniz Üniversitesi’ne güvenirdim! Artık güvenilmez ve dandik bir göz polikliniği olduğunu düşünüyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Akdeniz Üniversitesi Göz Numarası Bile Veremeyen Hastanesi 30 yorum aldı.

  1. “beceriksiz göz doktoru, dandik göz polikliniği, güvenilmez hastane” gibi ağıza alınmayacak aşağılamalar diye bahsetmiş selma hanım. Terbiye sınırlarının çoktan aşıldığı bir eleştiri yazısı diye de eklemiş.
    Sevgili selma hanım, madem ağza alınmayacak kadar terbiyesizce konuşulmuş o zaman gider gerekli yerlere şikayetinizi yaparsınız ancak ben beceriksiz, dandik, güvenilmez gibi kelimelerin ağza alınmayacak kadar terbiyesiz olduğunu düşünmüyorum. Ağza alınmayacak kelimelerden örnekler isterseniz verebilirim karşılaştırır bakarsınız dandik ya da beceriksiz ne kadar terbiyesizmiş. Kişisel iradenizle karar verirsiniz.
    Ha ayrıca “Eleştirelim, kötü yanlarını söyleyelim, düzeltilmesini isteyelim ” demişsiniz ancak bir insan bunu kendi blogunda gayet de terbiye sınırları içerisinde olan “beceriksiz” kelimeleriyle dile getirdi diye o kişinin psikolojik durumunu sorgulama gibi küstahça bir tavır sergilemekten de çekinmiyorsunuz. Merak ederseniz dandik kelimesini ağza alınmayacak kadar terbiyesiz olarak görüp “gözünüz psikolojik durumunuzun bozukluğundan yanlış ölçülmüştür” gibi yerinde bir yorum yapabilek mertebeye erişmişseniz sizin psikolojik durumunuz ne kadar sağlıklı?
    evet evet soruyorum göz numarasını ölçen doktora beceriksiz demek mi bozuk bir psikolojinin eseridir yoksa beceriksiz kelimesini ağza alınmayacak kadar terbiyesiz olarak görmek veya göz numaran psikolojin yüzünden yanlış ölçülmüştür demek mi bozuk bir psikolojinin eseridir

  2. ayrıca sizin çocukluğunuzdan beri tatmin olmanız arkadaşıma yapılan hatayı takdir edersiniz ki düzeltmiyor malesef. ülkemde sağlık kurumları düzensiz ve yetersiz evet. ancak biz selma hanım çocukluğundan beri o hastanede tedavi oluyor ve mutlu diye bu konudaki rahatsızlıklarımızı dile getirmeyecek miyiz? hayır efendim getireceğiz. selma hanım ve onun gibiler de gereksiz muhalefetlerini sergileyip saçmalayacaklardır eminim. rahatsız olduklarımızı dile getiriyoruz diye olmadık kelimeleri olmadık şekilde yorumlayıp laf edeceklerdir tabi ki. eğer hakaret içerdiğini düşünüyorlarsa gerekli yerlere şikateye başvurmamak için bir nedenleri yok tabi. ancak biz evet napalım ülkemin sağlık kurumu yetersiz diyim susarsak, haklı tepkilerimizi söylemezsek biz o hizmeti hak ediyoruzdur.
    hastaneyi internette afişe de etsek yeridir başka şeyler yapsak da. ha ayrıca bir insanın karşılaştığı sorunu kişisel blogunda okuyucularıyla paylaşması olayını da “hastaneyi internette afişe etmek” olarak nitelendirebilecek derecede psikolojiye sahip selma hanımı bir kez daha anmadan edemeyeceğim.
    bana sorarsanız da asıl terbiyesizlik, terbiyesiz olduğunu iddia ettiğiniz birine olmadık ithamlarda(psikolojik sorunlu olduğunu ima etmek gibi) bulunmaktır sizin yaptığınız gibi.
    evet selma hanım yaşım sizden ufak ancak 28 yaşında olup da yanlış sağlık hizmeti aldığı yere dandik diyen bir insanın psikolojisini sorgulayacak hakkı kendimde bulma olgunluğuna erişemedim sizin gibi. ben hala insanların verdiği tepkileri yaşadıkları olaylara göre değerlendiriyorum. sizin de bu anlamsız öfkenizin nedenini düşündüm biliyor musunuz? bence durum tamamen psikolojik.

    1. @Selma: İzmir’e gelirseniz, ikimizle de tanışma fırsatı bulursursunuz. Hatta onu geçtim, fotoğraf galerisine bakmaya zahmet ederseniz, birlikte fotoğraflarımızı bile bulursunuz.

  3. Ben Umut’um. Hepimiz Umut’uz. Hepimiz Ermeni hepimiz Hrant olduk gerektiğinde. İşte şimdi de Umut olma zamanı. Hepimiz Umut’uz.

  4. Evet tanışmayı çok isterim ama sadece sizinle. Cansiperane sizi savunan (sanki çok ihtiyacınız varmış gibi) ve dışardan konuya müdahil olmaya çalışan “durumdanvazifeçıkaran” arkadaşla değil. Ve bir de Antalya da. Çünkü anladığım kadarıyla siz Antalya’yı biliyorsunuz ben İzmir’i bilmiyorum. Belki beraber Akdeniz Üniversitesi Göz Polikliniğine gideriz. Birşeyler değişmiştir belki siz görmeyeli.

    1. @Selma: Bana istediğinizi söyleyin, istediğiniz kadar eleştirin ama arkadaşıma sakın ama sakın laf etmeyin. Gözlerim çok şükür sağlam, ama gidecekseniz size eşlik edebilirim. Şubat 10 gibi geliyorum.

  5. selma hanım yine selmalığınızı göstermiş ve akdeniz üniversitesi hastanesini sanki cansiperane savunmamış gibi haksız olduğunu ve saçmaladığını gördüğüm bir insan karşısında konuşmamı yersiz bulmuş. ha bu arada ben umutu cansiperane değil cansiparane savundum. eğer savunmam dahilinde yanlış bir yer görüyorsanız, benim sizinkinde gördüklerim gibi siz de söyleyebilirsiniz. ama galiba bulamayacaksınız çünkü ben sizi sizin umuta yaptığınız itham ve gerçekten aklı yerinde birisinin verebileceği türden olmayan tepkilerle kınamadım.
    ayrıca neden olaya bu kadar dahil olduğumu bilmek isterseniz de söyleyeyim. bir insanın bir şeyi eleştirirken eleştirdiği konunun aynısını hatta daha beterini hayatına uygulaması ve başka bir insan hakkında saçma ithamlarda bulunacak hakkı kendinde bulması beni oldukça rahatsız ediyor.
    bir insanı haklı gördüğü bir dostunu savunması durumdan vazife çıkarmaksa buyrun öyle olsun. evet durumdan vazife çıkarıyorum.

  6. Umut bey o sırada ben de Antalya dışında tatilde olacağım, sanırım ancak yazın görüşebiliriz. Bu arada sayfanızı da beğendim. Tamamen tesadüfen gördüm Akdeniz Üniversitesi ile ilgili bilgi ararken Web’de. Son söz olarak yine de size tavsiyem daha önce söylediğim eleştirel kelimelerinizi belki biraz yumuşatmayı düşünürsünüz. Sağlıcakla kalın. Ayrıca benim mesajlarımı da yayınladığınız için teşekkür ederim.

  7. merhaba bende miyop hastasıyım bildiğiniz üzere her sene kontrol-tedevi olarak numarayı güncellemek gerekir. Bende her sene ya erciyes üniversitesi göz hastalıklarına yada mayagöz hastahanesine RANDEVUSUZ olarak gidiyorum halimi arz edip uzaktan geldiğimi bildiriyorum (HER SEFERİNDE) araya flan sıkıstırıorlar bi şekilde muayene ediyorlar. Muayeneye gelince doktorlar bi kere soruyor problemin ne diye bende uzak yerleri bulanık ve seçememe sorunum var diyorum yani miyopum diyorum adam en fazla 3-4 bilemedin 5. cam değiştirişinde bana öyle bi görüntü netliği ve kusursuzluk sağlıyoki anlatamam. yani kısacası bu işler biraz sans işi olmakla beraber uzman kadronun tecrübe derecesiylede alakalı.. saygılar…..

  8. Bence konuyu çok uzattınız.Hiç gerek yo du bence bu kadar abartıya.Ama umut biraz haklı bence.Çünkü 1.30 diye randevu veriyorlar ancak 2.30,3.00 gibi ancak muayene olabiliyoruz.oda baştan savma .Bizde manavgattan 1 saatlik yoldan geliyruz hiç güzel ilgilenmiyorlar.Geçenlerde bende kızımı 12 yaşındaki kızımı üroşoji ve dermatolojiiye götürmek için randevu aldım.Birine sabah8.00da verdiler,ancak 10.00da girdik kızımın alt ıslatma sorunu vardı adam oturduğu yerden bile kalkmadı tahlil bile istemedi,tamamen davraniş dedi ve bizi gönderdi.2.side 1.30 dendi. 12.30 da sekreterliğin önünü bekledim,ancak 1.30 a açıldı .ilk numarayı aldıktan sonra beklelmeye başladım.2.00 2.15 gibi muayeneye başlandı.Benden sonra öbür 2.3.4.5..polikiliniklere alan kişiler.benden önce muayene olup gittiler.

  9. Yarım kalmıştı yorumum devam edeyim.diyodum ki benden beklemekten sıkılıp bakmaya gittim.Doktor bey tlf de sohbet ediyor.Kapıyı tıklattım içeri girmmemi söyledi ve kızımla girdik.Oturduk beklemeye devem.Bi 15 dk daha bekledikten sonra lütfetti doktor bey şikayetimizi sordu .kızımın yüzündeki ergenlik sivilceleri çok yoğunlaştı , daha önce tedavi oldu. Manavgatta ama faydası olmadı onun için getirdim dedimOturduğu yerden kalkmadan bir krem yazdı bide vücudu kaşınıyor sürekli dedim onada yine uzktan bakarak stres ten diyerek bir krem ve bir hap ta onun için yazdı ve tamam dedi.ben bir tahlil yaptırmasını bekliyodum ,dediğim gibi oturduğu yerden kalmadan teşhis koydu.Sabah 6.00 kalkıp 7.00 da yola çıkıp.1 saat yol gittikten sonra dukduklarımız ne komik yada ne acı değilmi?.biri davranış dedi koca 12yaşındaki kıza alt ıslatmasına ,diğeride stres dedi geçti ve gönderdi.Bizim emeklerde böylece hüsran oldu.Ama genede mecbur olunca bi umut diye gidiyoruz her seferinde .ama sonuca hiç ulaşamıyoruz,hiç bir seferinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir