Bilgisayar kullanmak için, içerisindeki donanımların nasıl çalıştığını bilmek zorunda olduğunuzu düşünün! Saçma geldi kulağa, değil mi?
İnternete girmek için, bilgisayarın ekran kartı, işlemci ve anakarttan oluştuğunu bilmek zorundasınız. Ayrıca Intel dışında işlemciler olmasına rağmen, siz Intel işlemcilerin tasarım mimarisini de öğrenmek zorundasınız. (AMD kullanıyor olsanız bile!) Bunları bilmeden internete girmek “yasalarca suçtur.”
Mikser kullanmak için, elektrik motorunun nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmektedir. Aksi halde mikseri kullanarak cacık yapmak “yasalarca suçtur.”
MP3 çalarınızı kullanmak için gitar çalmayı bilmek ve bunu bir sınava girerek onaylatmanız gerekmektedir. Aksi halde müzik dinlemek “yasalarca suçtur.”
Saçma, değil mi? O halde ehliyet sahibi olmak için motor dersi almak ne kadar mantıklı? Yolda kaldığımızda cep telefonuyla servis arayacak çağdayız. Hidrojenle, elektrikle çalışan arabaların yaygınlaşmaya başladığı çağdayız. Biz niye hala silindir piston öğreniyoruz?
Piston Mantığı (!) 8 yorum aldı.
Birisi ehliyete başlamış =)
öyle deme, hani bazı yerleri abartı olsa da bence gerçekten gerekli bir şey bu. telefonla tabi ki arayabilirsin servisi ancak türkiyede yaşadığımızı da unutma, sonuçta böyle bir çağda insanlar ambulansın birkaç saat gecikmeli gelmesinden dolayı hayatlarını da kaybediyor. sorunun ne olduğunu anlayıp onu kendi yöntemlerinle çözebilmek konu arabansa lazım bir şey bence.
Çok haklısın aslında. Ek olarak, adamların bize öğrettikleri şeyler 2000 yılından önceki araçlar için geçerli. Yeni araçların kapotunu açtığımızda içinde sadece siyah bir kutu görürüz. Araca bir şey olduğunda ise ön tarafta sadece “elektroniksel arıza” hatası yazar. Servis dışında, ne bunları öğreten hoca, ne de başka biri, hiç birşey yapamaz bu durumda.
Ama araba kullanılacaksa, o ufak kart parçası şart. Yoksa 1000 TL ceza ve mahkemelik olma durumu var 🙂
sana katılmıyorum Özlem, Umut haklı, koskocaman bir aletin hem elektrik aksamı hem de mekanik aksamı var, bunların hepsini öğrenmek tek kelimeyle: SAÇMALIK… daha sonra tedirgin yapıyor ayrıca insanı, yok arabanın şurasından şöyle ses geldi demekki şurasında şu arıza var falan filan, bunlarla kafamızı gereksiz yere yormamıza gerek yok, işi ustasına bırakmak lazım, ayrıca olayın ambulansla bağını çözemedim :/
Amaç zaten belli kurumlara para kaptırmaktan başka bir şey değil. Kursa yazılmak gibi bir zorunluluk var. Nedir bu kurslar? Derslerine gitmeyip kitaptan çalıştığınız bir sınava hazırlıyorlar sizi. Fiyatıyla orantılı şekilde de sürüş eğitimi veriyorlar. Sonra bayıl paraları istemediğin kadar. Herkesin bir taraftan sömürmesi gerek değil mi?
Ilginc düsünceler oldugunu kabul ediyorum. Ama bir düsünün, cok basit bir sorundan dolayi arabaniz calismiyor ve hicligin tam ortasindasiniz… Bence o zaman, bu derslerin kiymetini anliyorsunuz.
Ayrica eger bu dersler olmasaydi, ufacik bir sorun icin bile usta cagirip, her bir sefer icin ayri para verilcekti. Bunun da derslerden pahali oldugunu hepimiz görebiliriz…
@Mustafa: Atladığın bir şey var. Arabalarda beraber kullanma klavuzu geliyor. Başta bana ilginç gelmişti, ama konsoldaki göstergelerden, basit arızaların çözümlerine kadar ilginç ve çok ayrıntılı bir klavuzu vardı bizim. (Artık bilmiyorum her arabayla geliyor mu?)
Eger araba kiralarsan, evet geliyor Umut. Ama eger kendi arabana sahipsen, bir gün mutlaka, daha farkli birsey koymak icin, o kitapcigi bir yere kaldirip, daha sonra nereye koydugunu hatirlamayacaksin. 🙂
En iyisi sen ögren… Bilmemek degil, ögrenmemek demis atalarimiz… Mutlaka bir sebebi vardir.
‘de, da’ eki nasıl yazılır?
Almanya’da nasıl ehliyet aldım?
Almanya’dan kalıcı oturuma izni (niederlassungserlaubnis) nasıl alınır?
PHP ve alt satır
Almanya’da nasıl ehliyet aldım?
Bir şirket neden uzaktan çalışmaya (remote working) izin verir?
-de -da eki ne zaman ayrı yazılır?
Almanya’ya gelmek için yapılan bürokratik işlemler