🎈 Hayat

Tünele Sponsor Alınır mı?

Parklardaki banklarda Vakıfbank yazdığını görmüşsünüzdür. Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’ndan haberdar olmayanınız yoktur. Sinema filmlerinde bir sürü sponsorun film içinde reklam yaptığını da görürüz sıklıkla… Varsın bir defa da bir tünele, köprülü kavşağa sponsor alalım. Bir tünelin adı da 100. Yıl Tüneli olmasın. Coca Cola alt geçidi olsun mesela adı.

Pazar günkü Milliyet Gazetesi’nin Akdeniz ekinde Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın ile bir röportaj vardı. Röportajın bir kısmında Akaydın raylı sistemden bahsediyor, bazı kavşakların tehlike yarattığından ve para bulunabilirse yer altına alınacağından bahsediyordu.

Para yokmuş belediyede.Eski Belediye Başkanımız Menderes Türel güncel haliyle işe yaramayacak bir sisteme milyon dolarlar harcayıp sistemi zamanında bitirip (!) öyle gitmiş. (Kişisel görüşüm, bu kısım röportajda yer almıyor!)

Acaba belediye yaptırmak istediği yer altı kavşaklarında böyle bir sponsor uygulaması yapabilir mi? Mesela Kipa ve Özdilek’in olduğu Yağ Sanayi Kavşağı yer altına alınsın. Atıyorum Coca Cola bu geçide %70 mali yardımda bulunsun. Tünelin adını Coca Cola tüneli koyalım. Tünelin içinde istedikleri gibi reklam da yapsınlar yıllarca. Raylı sistemi kullanacak günlük binlerce yolcu reklamdan görüp etkilesin, Coca Cola satışları artırsın. Belediye de parayı bulmuş olsun. 🙂

Bunun 1.Lig’in Turkcell Super Lig olmasından bir farkı yok. Merak ediyorum, bu fikir uygulamada ne kadar başarılı olur? Gerçekçi mi, hesaba katmadığım çok mu şey var?

Düşünceleriniz? Daha da önemlisi Belediye’nin düşüncesi?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Tünele Sponsor Alınır mı? 2 yorum aldı.

  1. Bu konuda yasaları tam olarak bilemiyorum ama “belediye sponsor alamaz” gibi bir engelleyici madde yapmıştır sivri akıllının biri 🙂

  2. Valla bence alınmasına alınır, çok güzel de para gelir, ancak işe birde şu yönden bakalım; Bu işe böyle büyük bir tünele reklam alınarak başlanırsa, bundan 10 yıl sonra tamamen Coca-Cola vs. yazısından oluşan gökdelenlerin bulunduğu bir şehirde yaşamak istemem ben. O yüzden hiç başlamasalar daha iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir