🎈 Hayat

Çevrimdışı

Beşinci hafta bitti, altıncı haftaya girdik bugün. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde tam ALTI HAFTADIR internet kesik. Yetkililer interneti getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak beceremediklerini söylüyorlar.

Sorunun elektrik sisteminden kaynaklandığını, ancak arızanın nerede olduğunun bile daha tespit edilemediğini söyleyebiliyorlar utanmadan…

Arızayı tespit etmek için birçok “profosyonel şirket” çağırdıklarını, bu şirketlere onbinlerce lira para verdiklerini, ancak bu şirketlerin de sorunu çözemediklerini söylüyorlar. Yani diyorlar ki “Biz o kadar enayiyiz ki, hiçbir haltı başaramayan şirketlere para veriyoruz, o derece seviyoruz paranızı yemeyi.”

Üniversitenin ilgili bölümlerinden doçentlerin gelip danışmanlık yaptığını söylüyorlar, yine de çözülemediğini ekliyorlar… Demek ki bizim üniversitenin eğitim kalitesi bu kadar. Daha ufacık bir sorunu çözemeyen doçent, utanmadan bir de bunların eğitimini veriyor!

Ve tüm bu yaşadıklarımız tamamen yok sayılarak, bize sağlanamayan internet bedeli kadarlık yurt parası indirimi isteğimiz geri çevriliyor. Rektör Hanım şuna benzer bir şey demiş: Aynısı Telekom’da olsa paramızı geri veriyorlar mıymış? Elektrik kesilince paramızı geri mi istiyor muşuz? Birisi sayın rektörümüze normal hiçbir kurumun altı hafta boyunca kesinti yapacak kadar umarsız, tasasız ve beceriksiz olmadığını hatırlatabilir mi acaba? Ayrıca bizim öğrenci olduğumu ve paramızı çar çur etmeyi pek sevmeyip kıt kanaat geçirdiğimizi ve üniversitenin ticarethane bizim de darppane olmadığımızı hatırlatırsanız tadından yenmez.

Bir gün değil, altı gün değil. 14 gün değil, 30 gün değil! 6. haftaya girdik! Siz, normal koşullar altında 6 haftada çözülemeyecek bir elektrik problemi olduğuna inanıyor musunuz? (Sanki atom parçalıyoruz!)

Bir bit yeniği var değil mi? O kadar süre içerisinde sistemi sıfırdan kursan, kurulur vallahi.

Bu yazıyı yazmadan önce penceremden trafoya baktım. Çalışan var mı diye… Gerçekten bizi önemsiyor, cidden gece gündüz çalışıyor ama çözemiyorlar mı diye… Altı hafta süreceğine kesinlikle inanmasam bile bir ihtimal vermek istedim. Tabiki kimsecikler yoktu trafoda. İlgililer fosur fosur uyuyordu. Dün ya da ondan önceki günkü gibi.

Ulaşacağım kimse yok. Öyle ki oda telefonumda çevir sesi bile yok. Hoş, gerçi olduğunda bir yetkiliyi arayınca “İyi günler ben İnternet-” dediğiniz anda telefon suratınıza kapatılan bir yurtta kalıyorsunuz.

Ege Üniversitesi’nde iş yok. Tüm üst düzeyler bizim bu mağduriyetimize göz yummuş ki bir ilerleme yok. Bizim üniversiteden bir halt olmaz. Bu kafayla ne bu sorun çözülür, ne bizim üniversitemizden gurur duymak için bir nedenimiz. Öğrencisini umursamayan böyle bir üniversiteye, koca akademik kadrosuyla bir elektrik problemini bile çözemeyen böyle bir üniversiteye yazıklar olsun!

İnternet Kesintisi İçin Söylenebilecek Bahaneler Kütüphanesi

  • Fiber optik koptu, ondan bozuk.
  • Kabloları kuşlar yedi, ondan bozuk.
  • Kabloya böcek kaçtı, ondan bozuk.
  • Kablodan elektrik geçti, ondan bozuk.
  • Arıza dünya turuna çıktı, nerede olduğunu bulamıyoruz, ondan bozuk.
  • Hava bulutlu, ondan bozuk.
  • Haftaya gelecek, ondan bozuk.
  • Haftaya gelecek, ondan bozuk.
  • Haftaya gelecek, ondan bozuk.
  • Haftaya gelecek, ondan bozuk.
  • Sorun TEDAŞ’ta olmadığı için kopuk.
  • Gece gündüz aralıksız çalıştığımızdan kopuk.
  • BİTAM’a 525 girdi, ondan kopuk.
  • Koreye 52 Megabaytlık TCP-IP paketi gitti ondan bozuk.
  • Hepimiz aynı anda Youtuba girmişiz, makine kaldırmamış, ondan bozuk.
  • 3G şirketleriyle gizli sözleşme imzaladık, ondan bozuk.
  • Paranızı geri vermek yerine, düğünde saçıcaz, ondan bozuk.
  • Rektör bu kadar paraya düşkün olmayın dedi, ondan bozuk.
  • “Nah alırmışız paramızı geriye!” tuvalet kağıdı yapacaklarmış ondan bozuk.
  • Sorunu çözmeyi başaramayan onlarca şirkete binlerce lira vermişler, bir de utanmadan bununla övünüyorlar, şu kadarlık çalışma yaptık diye, ondan bozuk.
  • Harmonik salınım yapan elektonlarda proton parçalanması göründü, ondan bozuk.
  • Yeni blok yapılıyor ondan bozuk.
  • Sular kesik, ondan bozuk.
  • Mühendis çocukları jelibon bekliyor babalarından, budur asıl nedeni.
  • Falan da filan da…

Bitirirken

Kendi bahanelerinizle de bu yazıya katkıda bulunmayı ihmal etmeyin lütfen. Herkese iyi sabahlar.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Çevrimdışı 6 yorum aldı.

  1. İnternetin eğlence değil zorunluluk olduğu çağımızda,üstelik Ege Üniversitesi gibi güzide bir eğitim yuvasında bu kesinti hoş karşılanamaz.Arıza olabilir ama 6 saat olur,hadi çok abartalım 6 gün olur ama 6 hafta affedilemez. 24 saat kesintisiz internet vaadiniz vardı.Hala da duruyor sitenizde bu vaat.Nasıl onarılamaz ,akıl alacak gibi değil.Bilmiyorsanız hatırlatayım,internet sadece facebook,msn,youtube değil.Öğrenciler ödev ve proje hazırlamak ,bilgi edinmek için de kullanıyorlar intermeti. Vaadlerinizi tutmuyorsunuz,üstelik öğrencilerinizin-dolayısıyla velilerin- maddi kayıplarını da karşılamıyorsunuz.Eksik hizmete tam para ödüyoruz.Üstelik 3G gibi pahalı paketlere abone olarak 2.kez mağdur oluyoruz.Her kurumda kesinti oluyor,eksik para ödeyemiyoruz ama hiç bir zaman 6 hafta süreli kesinti olmadı.Yazara katılmamak elde değil.”Öğrencisini umursamayan böyle bir üniversiteye, koca akademik kadrosuyla bir elektrik problemini bile çözemeyen böyle bir üniversiteye yazıklar olsun!”

  2. İnternet o kadar sıkıntı oldu ki artık köyde kalmak için bahaneler üretirken buldum kendimi.. Yakında Google’a mağdur yazınca görsellerde ilk olarak bizlerin resimleri çıkarsa şaşırmamak gerekir..

  3. Şu yazıyı Rektör’ümüzün de okumasını dilerdim. Bunları yapılan toplantıda dile getirmek isteyen çok oldu, fakat dinlenmedi malesef. Sesimizi duyurmak için ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum… Bizden anlayış bekleniyor ama, 6 haftalık anlayış da biraz anlamsız oluyor… Bu durum nasıl bu kadar göz ardı edilebiliyor, gerçekten anlam veremiyorum.

  4. Geçmiş olsun. Sorun devam ediyor mu?
    Neymiş çocuklarımızı Ege Üniversitesine göndermeden önce 2 kere düşünmeliymişiz.

    1. @Gökay Ergene: Şu an İzmir’de olmadığımdan bilmiyorum ancak, ben Cuma gitmeden önce devam ediyordu. Düzeldiğini pek sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir