mooooney
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Adsense

mooooneyAdsense’e iyice uyuz oldum. İnsanlar nasıl bir ayda 100 dolar kazanabiliyor anlamıyorum. İnsanları alenen tıklamaya teşvik etmek ve kendi reklamlarına tıklamak yasak. Zaten bunları yapıp yakalanırsanız postalanıyor, zırnık da alamıyorsunuz. Bunlar harici nasıl o kadar “tıklayan” ziyaretçi bulabiliyorlar anlamıyorum.

Reklam stratejileri konusunda yardıma ihtiyacım var sanırım. Hani “Ziyaretçi sayındandır Umut, senin o kadar ziyaretçin yok.” deseniz, aylık yaklaşık 15.000 tekil ziyaretçim var. Günlük 0.00$ getirisi olması bir garip geliyor. Bir gün içinde gelen 500 ziyaretçi, 2000’den fazla gezilen sayfa, biri bir tane mi ilginç reklam görmez arkadaşım?

Bu da kafama iki ayrı fikir getiriyor:

Birincisi, Google tıklama sayılarıyla oynuyor, kazık atıyor bize. Koca şirketin bana garezi olacağına inanmadığımdan piyasaya genel olarak kazık attığını düşünmem mantıklı olabilir.

İkincisi, ben reklamları o kadar rezil yerlere koymuşum ki, kimse görmüyor. Nereye koymalıyım acaba?

Bitirirken

AdSense’den nefret ettim. 3 yıllık bir dönemde 100$’ı tamamlayamamanın büyük etkisi vardır bunda, eminim. 100 dolarımı alayım Google’dan (şimdiye kadar kazandığım güme gitmesin), bir daha Adsense kullanan mı? Yok yok asla.

Ödemeyi alayım, Google’dan reklam falan almıyorum bir daha, reklamının yayımlanmasını isteyen olursa bizzat gelir bana verir, bu ne ya? Boşuna görüntü kirliliği.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Adsense 23 yorum aldı.

  1. Uzun zamandır ben de adsense almaya çalışıyorum. Uzun zaman dediğim 1 senedir 🙂
    Ama yok arkadaş vermiyorlar. Gerek de yok sanırım artık 🙂 Adsense olanlara para vermiyorken biz alıp para mı kazancaz 🙂

    Google Ekibini bu konuda şiddetle kınıyorum …

  2. Eskiden üç ayda bir de olsa 100$ kazanabiliyordum. Üstelik bunu yaparken hiçbir adsense kurallarına aykırı davranmazdım. Ama son bir senedir üç kez para alabildim. Günlük kazançlar yerlerde sürünüyor. Bakmak bile istemiyorum. Ama yine de sitenin giderlerini karşılıyor. O da yeter diyorum. Kaldırmıyorum yoksa işim olmaz bu parayla.

  3. Niş bir konu bul o kitleye uygun içerik üret bak bakalım ne kadar kazanıyorsun! Bu işte önemli olan hedef kitledir;) Şuan sitede bulunan google adsense reklamlarında randevum.com reklamını görüyorum. Ama ilgimi çekmeyen bir reklam.. Muhtemelen bu siteye giren

    1. @Fatih bey, sanırım yorumunuz eksik gelmiş. Tekrar gönderirseniz çok mutlu olurum.

      İyi akşamlar

  4. Beyin yıkama (!) kısmında yer alan reklamlar son 3 gündür beni benden almaktalar.İzmir’de kısmetini bul yerine pırlanta reklamları koyunca insan tabi tıklarsak fena olmaz diyor.Sonuçta simit alıp ekonomiyi canlandırıp tüm sorunları hallediyorsak;bir tık yapıp ubenzeride kalkındırabiliriz,bol bol reklam okuyorum senin için (kısmet bulmaca hariç 🙂 )
    Her ne olursa olsun Umut inan şu evlilik reklamlarını kaldır,ben sana öğrenim kredimden 100$ verecem artık.Siteninin geri kalanıyla uyuşmuyor sorun orada =)

  5. Adsense kazanmak istiyorsan Adsense seminerlerinden edindiğim bilgiler ile hazırladığım şuradaki dökümanı inceleyebilirsin.

  6. Yazı ve serzeniş hoş olmuş. Ancak Canerin dediklerine katılıyorum. Adsenseden zamanında 360$ Kazanmıştım. Hey gidi günler 🙂 Benden sana tavsiye adsenseden para kazanmak istiyorsan blog yazmaktan çok reklamverenlerin içeriklerine uygun site oluştur. Yok arkadaş blog yazmaktan vazgeçemem diyorsan adsense ve birçok reklam şirketinden aşırı gelir kazanmayı unut 🙂

  7. Umut, ilginizi çekebilir bölümü var her yazının sonunda biliyorsun değil mi ? O bölümde de üç tane küçük resim var ve onun üstünde de reklam kodu.O resimlere ben hiç bakmıyorum bilgin olsun.O ilginizi çekebilir bölümündense direk yorumlara iniyorum.O bölümü kaldırmak veya başka bir yere taşımak veya resimsiz olarak o yazıların linklerini koyarsan reklamların daha rahat görülür ve belki tıklanır.Adsense kullanmıyorum sitemde ancak sitem hit alınca kullanmayı düşündüğüm bir şey neyse bunun şuan pek bir önemi yok 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir