Vatan Computer Bilgisayar Logo
🎈 Hayat

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Vatan Computer Bilgisayar LogoBirkaç yazı önce yeni oyuncağım olan Packard Bell marka yeni dizüstü bilgisayarımdan bahsetmiştim. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Aynı yazıda, bilgisayarı Vatan Bilgisayar’dan aldığımı da söylemiştim. Bir daha bir şey gereksin, yine Vatan’dan alırım. Başta İstanbul Bilişim olmak üzere, diğer hiçbir firmanın yüzüne bile bakmam. Herkese de tavsiye ederim Vatan’ı. Neden mi?

Bilgisayar Alırken Sorulması Gerekenler

Kuruşu kuruşuna biriken paraları toplayıp, babamla beraber Vatan Bilgisayar’ın Antalya şubesine gittik. Zaten hangi bilgisayarı alacağım önceden belliydi. Gittim, bilgisayarı istedim.

Satış elemanına sorduğum ilk sorulardan biri “Ya arıza veya ölü piksel çıkarsa?” idi. “O zaman beni yetkili servisten arızalı raporu almaya mı zorlayacaksınız, yoksa hemen değiştirecek misiniz?”

Bu soruyu mutlaka sormalısınız. Çünkü bir arkadaşımdan biliyorum ki, İzmir Gaziemir Kipa mağazası, kendilerinden alınan ve arızası KABAK GİBİ belli olan bir laptopun değişimini yapmaya veya geri almaya yanaşmamış, “servisten arızalı raporu almadan biz bir şey yapamayız” diyerek bizi yalnız bırakmıştı. Haftalar sonunda Kipa’nın Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde kendilerini dava açmakla tehdit ederek paramızı geri alabilmiştik. (ve cidden dava açacaktık da)

Bu yüzden Vatan’a bu soruyu sordum. Dediler ki, “Eğer 10 gün içerisinde ölü piksel veya bir arıza çıkarsa getirin, anında değiştirelim.” Tabi bir firmanın bir satış firması bunu deyince güvenemezsiniz. Çünkü genelde satınca malı, “müşteri” değil “yaratık” oluverirsiniz onlar için.

Aslında noterle gidip, dediklerini orada kayıt altına almak lazım.

Neyse…

Bilgisayarı aldık. Orada kurdurduk. Amaç, bilgisayar açılsın, en azından görsel kontrolünü yapalım, ekrana şöyle bir göz atalım. Attık. Sağlam görünüyordu. Geldik eve.

Bilgisayarlar Genelde Benim Elimde Kalır

Şimdiye kadar 7 tane bilgisayarım oldu. Üzerinde Windows 95 ve 98 çalıştırdığımız iki bilgisayarı saymazsak geriye 5 tane kalır. Bu geriye kalanlardan birisi ASUS’tu. Bozdum. Diğeri HP’ydi, bozdum, HP bir ayda onaramadı, kavga çıktı, paramı geri aldım. Diğeri HP’ydi, bir ara bozuldu, şu anda sağlam.

Kısacası hangi bilgisayara elimi atsam, elimde kalıyor. Kötü davrandığımdan değil ha. Malım kıymetlidir. Ama, özelliklerini sonuna kadar kullanmayı iyi bilirim. Ve hep benim şansıma fabrika hataları gelir beni bulur. Öyle işte…

Ölü Piksel

Packard Bell’de hata bulamaz olur muyum! Eve geldim ve bir saat içerisinde bir arıza buldum. Ölü Piksel! Aslında ölü piksel gibi, ama tam ölü değil. Renkler bir ton koyu geliyor. Ya tembel piksel, ya da leke var. Büyüteç olmadığından anlama şansım yok.

Görülmesi, fark edilmesi zor bir yerde. Sadece belirli renklerde görülüyor. Muhtemelen ben göstermezsem kimse fark etmeyecek bile. Herhangi bir görevli çok rahat bir şekilde “ben öyle bir şey görmüyorum” diyerek beni geri postalayabilir.

Ama sonucunda arıza. Gördüm bir defa. Kabul edemem. Rahatsız eder beni, takarım ben ona! Aldığım makine mükemmel olmak zorunda. O kadar para veriyorum sonuçta.

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Aldığım anki gibi paketledim bilgisayarı, babamı yine tuttum kolundan, gittik Vatan Bilgisayar’a… Gittik müşteri hizmetlerine, “Daha bugün aldık!” dedik, bizi mağazaya yönlendirdiler.

Mağazaya girdik, bilgisayarı aldığımız beyi bulduk.

Dedim, “Bu bilgisayarda ölü piksel çıktı.”

Kendimi şuna hazırlamıştım:

“Beyefendi, Packard Bell’in garanti koşullarına göre aynı yerde üç tane veya farklı 5 noktada ölü piksel olmadığı sürece ürünü arızalı kabul edemiyoruz.”

Ama adam ne yaptı biliyor musunuz?

“İyi” dedi. “Değiştirelim.”

Elimden aldı bilgisayarı koydu oraya bir yere. Çıkardı oradan yeni bir bilgisayar verdi bana.

Anında. Bilgisayarı açıp kontrol etmeden!

Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı!

Adama dedim: “Bilgisayarı kontrol edip, ölü piksele bakmayacak mısınız?”

Adam cevap verdi:

“Sen öyle diyorsan vardır.”

Ağzım tekrar şaşkınlıktan açık kaldı! Adam gerekten bilgisayarı açıp ölü piksele bakmadı. Hatta, yerini bile sormadı! Gözü kapalı güvendi bana! Müşterisine güvendi! Müşterisinin onu kazıklamayacağıa inandı!

Değişim

Yeni bilgisayarı yine kuruluma verdik. Onu da kontrol ettik. Aldım.

Hiçbir sorun yaşamadan. En ufak bir çirkeflikle uğraşmadan.

Arızalı ürün saniyesinde değiştirilerek.

Yenisi sağlam çıktı, şu anda o bilgisayardan yazıyorum. =)

Değişim Sonrası Müşteri Memnuniyet Sorgusu

Birçok kişi hikâye burada bitti sanır. “Adamlar zaten yapacağını yapmış, daha fazla ne yapabilirler ki?” diye sormakta kesinlikle haklısınız. Ama bitmedi, devamı da var.

Bu olay olduktan yaklaşık beş gün sonra bir telefon geldi. Açtım. Bir hanımefendi konuşuyordu. Dedi ki:

“İyi günler, ben Vatan Bilgisayar Antalya şubesinden arıyorum. Müsaitseniz size birkaç soru sorabilir miyim?”

“Evet” dedim.

“Yaptığınız alışveriş ve sonrasındaki işlemlerde mağazamızdan memnun kaldınız mı?”

Soruların devamı da vardı muhtemelen… Sormasına gerek kalmadı. Kendilerine, Vatan Bilgisayar’ın her şeyinden %100 memnuniyet duyduğumu, bu hizmeti başka hiçbir yerde almadığımı ve bir dahaki sefere kesinlikle Vatan’dan alacağımı söyledim.

Yıkama yağlama değildi, doğruydu.

Tüm değişim işlemlerinden sonra, bir de bununla ilgili memnuniyetimi sormak ve kontrol etmek için aramaları çok hoşuma gitti. “Budur!” dedirtti.

Peki, yasalara göre?

Merak edilen bir konu, Vatan Bilgisayar’ın bu yaptıklarının ne kadarının “yasal olarak zorunlu olduğu” olabilir. Yani adamlar eğer yasalara göre bunları zaten yapmak zorundaysa, bu çok da ayrıcalıklı özel bir şey sayılmaz. Diğer firmalar çirkef olsa da.

Eğer bir ürün alındığında ayıplıysa bu ürünün değiştirilmesi satıcının görevi. Satıcının “git bunu ispatlamak için arıza raporu al gel” dememesi gerekiyor. Eğer böyle bir rapor gerekiyorsa bunu cihazı gönderip kendisi alacak. Aksi halde bizim Kipa’ya yaptığımız gibi kendilerini tehdit edin ve gerekirse dava açın!

Bu bir zorunluluk olabilir; ancak, Vatan’ın yasalarda olmamasına rağmen “müşteri memnuniyeti için” yaptığı birçok şey de var.

Bunlardan birisi de benim bilgisayarımın değişimi. Teknik olarak benim bilgisayarım bozuk değildi. Birçok LCD’li ürün üretici (buna Packard Bell de dahil) en az 3 ölü pikseli hata olarak kabul ediyor, daha azında değişim ve/veya onarıma yanaşmıyor. Ancak Vatan Bilgisayar benim buradaki memnuniyetsizliğimi anlayışla karşılıyor ve değiştiriyor.

Başka yaptığı bir şey, bir Vatan şubesinden aldığınızı diğerinden değiştirebilmeniz. Örneğin benim bilgisayarım arızalı çıktığında ben Antalya’dan İzmir’e gitmiş olsaydım, buradaki müşteri hizmetleri de gerekli değişikliği yapacaktı. “Aldığın şubeye götür.” demeyecekti ki bunu diyen mağaza zincirleri %100 vardır.

Garanti kapsamı süresinde bozulan cihazlarınızı sizin yerinize garantiye gönderiyorlar. Birçok firma, sattıkları ürün bozulduğunda kendilerine getirilmesini istemiyor, doğrudan servise göndertiyorlar. Aynı şehirdeyse servis, problem değil. Ama ya sadece İstanbul’da servisi olanlar? Bir de kargoyla mı uğraşacaksınız? Ya kargoda bir şey olursa? Bu tarz sorunlarınız kalmıyor. Adamlara veriyorsunuz, onlar gerekeni yapıp, onarılan ürünü size teslim ediyor.

Eminim başka avantajları da vardır. Bunlar benim zaman içinde yararlanmak zorunda kaldığım bazı avantajlarıydı Vatan’ın.

Bitirirken: Vatan’ı Es Geçmeyin

Olayı anlattım. Başka söze gerek yok. Geçmeyin bence. 😀

Yorumlarınızda hem Vatan’ın hem de diğer firmalar için olumlu ve olumsuz eleştiriler bekliyorum. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri 48 yorum aldı.

  1. "vatan bilgisayar müşteri hizmetleri"
    keşke herkes senin kadar şanslı olsa, ben arızalanan 700W OCZ modXStream 80+ güç kaynağını verdim yasal süre içersinde servisten geri gelmedi vatanı kaç defa aradıysamda biz bilmeyiz servis bilir dediler ben ürünü sizden aldım ben servisi bilmem sizi bilirim desemde hiç faydası olmadı, bana geçici olarak bi ürün verin bari mağdurum dedim onlar sadece bilgi verebilirz dediler, bilgide ürününüz halen serviste işlemleri devam etmektedir en sonunda yine bi gün fırça atmak için aradım ürününüz geldi dediler koştur koştur gittim bana 650W High power güç kaynağı vermeye kalktılar onuda almadım haliyle benim ürünüm /00w OCZ dedim iyi tekrar servise gönderelim dediler orda bi daha söledim ben mağdurum bana geçici olarak bi ürün verin dedim yine biz sadece "lojistik hizmeti" -türkçesi kargoya verip servise gönderiyoruz demiyoda bi de süslüyo- veriyoruz dedielr halen beklemekteyim 48 gün oldu bugün

  2. selamın aleyküm ben vatan computerde asus bilgisayar aldım 1 senede aynı arızadan 2 defa arızalandı iade edebilir miyim?

    1. Bildiğim kadarıyla aynı arızanın dördüncü, farklı arızaların yedinci defa oluşması sonucunda ürün değişimi veya iade yapılabiliyor, ancak emin değilim. Şehrinizdeki tüketici hakları derneğinden bilgi almanızda fayda var.

  3. Sevgili Umut Benzer, iyi yazmışsınız, hoş yazmışsınız da, bu dedikleriniz Cep Telefonları için geçerli değil Vatan'da herhalde? Ya da köprünün altından çok sular aktı.
    Aşağıda Nokia Cep Telefonu ile ilgili yaşadıklarım yazılı. Yazının aynısı Vatan Bilgisayar Mesajlarım Bölümündeİlgili birim tarafından ilgilenilmek üzere 11.03.2012 tarihinden bu yana bekliyor.

    "İnternet üzerinden 1519921 sipariş koduyla 27.01.2012 tarihinde satın almış olduğum NOKIA C2-06 CEP TELEFONU (GRAPHITE) (Fatura Tarihi: 28.01.2012, Fatura No: TBL255762) ile ilgili olarak (Arka kapağın tam oturmaması ve telefonun şarjı bitiyor uyarısı geldikten sonra telefonla işlem yapmaya izin vermemesi hususları ile ilgili) sorun yaşamış olduğum için 06.02.2012 tarihinde İzmir (Bornova) Mağazası Müşteri Hizmetleri Temsilciliği aracılığıyla servise gönderilmek üzere ürünü teslim ettim. Ürün 13.02.2012 tarihinde Çözüm bölümünde : arka kapak değişim olmuş, güncel yazılım yüklenmiş test ok sonucuyla tarafıma teslim edildi. Tarafıma teslim edilen üründe arka kapak değiştiği ve güncel yazılım yüklendiği belirtilmesine karşın aynı sorunların devam ettiğini tespit etmem nedeniyle 17.02.2012 tarihinde İzmir (Bornova) Mağazası Müşteri Hizmetleri Temsilciliğine (cihazın sorunu devam ediyor, arka kapak tam oturmuyor ses çıkartıyor, tıklama sesi geliyo, şarj ışığı yandıktan sonra konuşmaya izin vermiyor, başka telefonlarda böyle değil. Cihazın iadesini istiyorum, bu ürünü almak istemiyorum) şeklinde sorun bildirerek ürünü teslim ettim. Teslim amacım ürünün ayıplı olduğunun servis tarafından tespit edilerek iadesini gerçekleştirmekti. Bunu da açıkça teslim sırasında beyan ettim.
    10.03.2012 tarihine kadar ürünün iadesi işlemiyle ilgili Müşteri Hizmetleri tarafından olumlu bir yanıt verilmemesi üzerine İzmir (Bornova) Müşteri Hizmetleri Temsilciliğine giderek sonuç hakkında bilgi istedim. Bana verilen bilgide, Ürünün KVK Teknik Servisi tarafından arızalı olan mekanik parçanın değiştirilerek onarımının tamamlandığı bilgisi verilmiştir. Servis yetkililerine ürünü ayıplı olması nedeniyle iade etmek istediğimi bu şekilde tarafıma teslimini kabul etmediğimi belirtmem üzerine, ürünün iade edilmesi talebinin KVK Teknik Servisine bildirilerek gönderildiğini, teknik servisin arızalı parçayı değiştirerek ürünü geri gönderdiğini, iade talebini kabul etmediğini, bu nedenle ürünün taraflarınca da iade alınamayacağını, istersem Tüketici Hakem Heyetine Başvurarak hakkımı arayabileceğimi belirttiler. Bunun üzerine, ürünü bu şekilde teslim alamayacağımı belirterek Müşteri Hizmetlerinden ayrıldım.
    Ürünün ayıplı olduğunun KVK Teknik Sevisince kabul edilerek iki kez aynı parçasının değiştirilmiş olmasına ve şirketinize de ürünün ayıplı olması nedeniyle ürünü iade etmek istediğimi yasal süre içinde belirtmiş olmama karşın iade talebimi kabul etmemiş olmanızı anlayamıyorum.
    Halbuki Müşteri Hizmetleri Web sayfanızda Ürünün ayıplı olması durumunda takip edilecek yol açıkça belirtilmiş ve;
    • Ürünün ayıplı olması,
    • Satın alındığı andaki gibi kusursuz ve eksiksiz olması,
    • Ürünle birlikte verilen hediyelerin, aksesuarların, yazılım cd'lerinin ve orijinal kutusunun, köpüklerinin ve garanti belgesinin teslim edilmesi.
    • Satış faturasının aslı.

    ibraz edildiği tarihte aynı gün içinde iade ve değişimin sonuçlandırılacağı belirtilmektedir.

    Uzun süredir şirketinize ait Mağazalardan ve İnternet üzerinden alışveriş yapın bir Müşteriniz olarak beklentim, Teknik Servis Raporuyla ayıplı olduğu belirlenen ürünün iadesini kabul edilerek tarafıma verilecek ürün bedeli tutarındaki alışveriş çekiyle başka bir ürün almam için gerekli işlemlerin yapılması idi.
    Ancak bu yolun takip edilmesi yerine, bana Tüketici Hakem Heyetine Başvurma yolunun gösterilmiş olmasını, mağazaya gelen müşteriye kapıyı göstermek gibi bir etki yarattığını ve bugüne kadar Vatan Bilgisayar hakkında tarafımda oluşmuş olumlu izlenimleri tersine çevirdiğini belirtmeliyim.
    Gereğinin yapılması dileğiyle.
    Saygılar…

    Göksel VAROL
    (T.C. Kimlik No: ***************)
    Tel : 0 505 *********
    0 532 *********
    Adres: ************** Bayraklı/İZMİR

  4. Vatan bilgisayardan alış veriş yapılmaz ben yaptım eksik ürün yolladılar.Ürünümü almak için uğraşıyorum.Birde 444 56 56 sakın aramayın 25 dakika sürüyor..Sanki Türk telekomla ortak çalışıyorlar. Online bir çok alış veriş yaptım en kötüsü vatan bilgisayardı.hem maddi hemde manevi olarak yordular ..alış veriş yapmadan önce 444 56 56 arayın bir görelim.

  5. vatan bilgisayardan çok güzel bir monitor aldık, güzel de bir indirimle.. eve gittik açtık display kırık, sabah götürdük verdiğimiz paranın üzerine de bir bardak su içerek elimizde kırık monitorle geri döndük… yasal süreçteyiz…. aman dikkat mağzada ürünlerinizi kontrol etmden almayın…

  6. banka kartından tahsilat yapılarak alınan ultrabooku vaktinde teslimat yapılmadığı için 22/08/2012 tarihinde malı teslim almadan iptal edilmiştir.20gün geçmesine raymen çekilen tutar bize aktarılmamıştır.artık bu olayı adli kurumlarla çözmeye çalışacağız çünkü çabalarıma rağmen vatan bilgisayarla çözemedik.herkesin övdüğü vatan bilgisayar bumu

  7. Vatan Computerden 25.08.2012 tarıhınde lenovo bılgısayar aldım.Ayın 31 inde grafik kartı artızası suphesiyle müşteri hizmetlerine götürdüm.Teknis servise yolladılar?
    Teknik servis bu bilgisayarın içi açılmış kullanıcı hatası dedi?
    Su anda dava acsam kac ay ugrasırım planları yapıyorum kardes.Demekki adamına gore muamele

  8. Öve öve bitiremediğiniz Vatan Bilgisayar ölü piksel için hiçbir şey yapamayacağını söylüyor. Zaten markaların kendi açıkladıkları kabul edilebilir ölü piksel sayıları/yerleri varmış. Öyle bir tane sıkışmış pikselli notebooku götürdüm çat diye değiştirdiler yok gerçek hayatta. Hem ne bu reklam mı yapıyorsunuz müşteri görünümünde? Lütfen yazınızı kaldırın ve insanları yanıltmayın, yanlış yönlendirmeyin.

    1. Öyle bir şey var gerçek hayatta. Bizzat benim başıma geldi. Size aynı muameleyi yapmadılarsa bu firmanın ayıbı olmuş ne yazık ki. Yazımı kaldırmam için bir sebep göremiyorum.

      1. Kendi sitesinde sadece internet aracılığıyla yapılan alışverişlerin değişimi ve iadesini yaptıklarını söyleyen bir firmanın kim bilir hangi şehir ve hangi şubesi size bir tatlılık yaptı diye bu durumu kırmızı kalın fontlarla genelleyerek reklam yapmanız tüketicileri yanıltıyor. Memnuniyetinizi içinizde yaşayın ve insanları yanıltmayın lütfen.
        Vatan ölü piksel diye aratınca karşımıza direkt sizin yazınız çıkıyor ki bu istisnai bir durum o yüzden yazınızı kaldırın lütfen.

      2. Üzgünüm, ben başıma gelenleri anlatıyorum ve memnuniyetimi de herkesle paylaşıyorum. Arama sonuçlarında kaçıncı sırada çıktığım beni ilgilendirmiyor. Yazımı kaldırmayı düşünmüyorum. Rahatsız oluyorsanız Ctrl + W'ya veya Alt + F4 'e basmanız yeterlidir.

      3. Kısayol bilginden çok etkilendim. Keşke tüketici hakları hakkında da bir kaç şey bilseydin.

  9. 24.11.2012 tarihinde Ankara Vatan Söğütözü şubesinden DELL 5110 marka notebook aldım. eve gittiğimde ekranın tam ortasında 1 adet ölü piksel vardı. Aynı gün geri gitmeme rağmen değiştirmediler. servis müdüründen magaza müdürüne kadar gittim. değişen hiçbirşey olmadı. 4 piksel hatası olmadan değiştirmiyorlarmış. Notebook alacaklara tavsiyem ölü piksel garantisini kesinlikle sorsunlar. ayrıca vatan bilgisayarın %25-30 indirim yaptıklarında direk kafandan gidip almayın alacağınız ürünü diğer magazalara sorun. fiyat şişirme var.

  10. Merhaba Arkadaşlar ßende ßurada ßende Görüşümü Açıklayim,
    Benim x7 Klavyem Vardı, Yanlışlıkla Bizim oğlan Klavyenin içine Jöle Dökmüş, Klavyedeki Tuşlar Karıştırmaya Başladi, Bende onu Servise Götürdüm, Sağolsunlar 15 Gün Geçmeden Bana Sıfırını Yoladilar, Ve Daha Sonra Mousem Bozuldu oda a4 tech'in ürünüydü x7'idi Onuda Yoladim Sıfırını Yoladilar, Artik Vatan mi değiştirdi a4 tech mi değiştirdi bilemem, bu konuda cok memnun kaldim Vatan Bilgisayardan Saygilar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir