Vatan Computer Bilgisayar Logo
🎈 Hayat

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Vatan Computer Bilgisayar LogoBirkaç yazı önce yeni oyuncağım olan Packard Bell marka yeni dizüstü bilgisayarımdan bahsetmiştim. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Aynı yazıda, bilgisayarı Vatan Bilgisayar’dan aldığımı da söylemiştim. Bir daha bir şey gereksin, yine Vatan’dan alırım. Başta İstanbul Bilişim olmak üzere, diğer hiçbir firmanın yüzüne bile bakmam. Herkese de tavsiye ederim Vatan’ı. Neden mi?

Bilgisayar Alırken Sorulması Gerekenler

Kuruşu kuruşuna biriken paraları toplayıp, babamla beraber Vatan Bilgisayar’ın Antalya şubesine gittik. Zaten hangi bilgisayarı alacağım önceden belliydi. Gittim, bilgisayarı istedim.

Satış elemanına sorduğum ilk sorulardan biri “Ya arıza veya ölü piksel çıkarsa?” idi. “O zaman beni yetkili servisten arızalı raporu almaya mı zorlayacaksınız, yoksa hemen değiştirecek misiniz?”

Bu soruyu mutlaka sormalısınız. Çünkü bir arkadaşımdan biliyorum ki, İzmir Gaziemir Kipa mağazası, kendilerinden alınan ve arızası KABAK GİBİ belli olan bir laptopun değişimini yapmaya veya geri almaya yanaşmamış, “servisten arızalı raporu almadan biz bir şey yapamayız” diyerek bizi yalnız bırakmıştı. Haftalar sonunda Kipa’nın Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde kendilerini dava açmakla tehdit ederek paramızı geri alabilmiştik. (ve cidden dava açacaktık da)

Bu yüzden Vatan’a bu soruyu sordum. Dediler ki, “Eğer 10 gün içerisinde ölü piksel veya bir arıza çıkarsa getirin, anında değiştirelim.” Tabi bir firmanın bir satış firması bunu deyince güvenemezsiniz. Çünkü genelde satınca malı, “müşteri” değil “yaratık” oluverirsiniz onlar için.

Aslında noterle gidip, dediklerini orada kayıt altına almak lazım.

Neyse…

Bilgisayarı aldık. Orada kurdurduk. Amaç, bilgisayar açılsın, en azından görsel kontrolünü yapalım, ekrana şöyle bir göz atalım. Attık. Sağlam görünüyordu. Geldik eve.

Bilgisayarlar Genelde Benim Elimde Kalır

Şimdiye kadar 7 tane bilgisayarım oldu. Üzerinde Windows 95 ve 98 çalıştırdığımız iki bilgisayarı saymazsak geriye 5 tane kalır. Bu geriye kalanlardan birisi ASUS’tu. Bozdum. Diğeri HP’ydi, bozdum, HP bir ayda onaramadı, kavga çıktı, paramı geri aldım. Diğeri HP’ydi, bir ara bozuldu, şu anda sağlam.

Kısacası hangi bilgisayara elimi atsam, elimde kalıyor. Kötü davrandığımdan değil ha. Malım kıymetlidir. Ama, özelliklerini sonuna kadar kullanmayı iyi bilirim. Ve hep benim şansıma fabrika hataları gelir beni bulur. Öyle işte…

Ölü Piksel

Packard Bell’de hata bulamaz olur muyum! Eve geldim ve bir saat içerisinde bir arıza buldum. Ölü Piksel! Aslında ölü piksel gibi, ama tam ölü değil. Renkler bir ton koyu geliyor. Ya tembel piksel, ya da leke var. Büyüteç olmadığından anlama şansım yok.

Görülmesi, fark edilmesi zor bir yerde. Sadece belirli renklerde görülüyor. Muhtemelen ben göstermezsem kimse fark etmeyecek bile. Herhangi bir görevli çok rahat bir şekilde “ben öyle bir şey görmüyorum” diyerek beni geri postalayabilir.

Ama sonucunda arıza. Gördüm bir defa. Kabul edemem. Rahatsız eder beni, takarım ben ona! Aldığım makine mükemmel olmak zorunda. O kadar para veriyorum sonuçta.

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri

Aldığım anki gibi paketledim bilgisayarı, babamı yine tuttum kolundan, gittik Vatan Bilgisayar’a… Gittik müşteri hizmetlerine, “Daha bugün aldık!” dedik, bizi mağazaya yönlendirdiler.

Mağazaya girdik, bilgisayarı aldığımız beyi bulduk.

Dedim, “Bu bilgisayarda ölü piksel çıktı.”

Kendimi şuna hazırlamıştım:

“Beyefendi, Packard Bell’in garanti koşullarına göre aynı yerde üç tane veya farklı 5 noktada ölü piksel olmadığı sürece ürünü arızalı kabul edemiyoruz.”

Ama adam ne yaptı biliyor musunuz?

“İyi” dedi. “Değiştirelim.”

Elimden aldı bilgisayarı koydu oraya bir yere. Çıkardı oradan yeni bir bilgisayar verdi bana.

Anında. Bilgisayarı açıp kontrol etmeden!

Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı!

Adama dedim: “Bilgisayarı kontrol edip, ölü piksele bakmayacak mısınız?”

Adam cevap verdi:

“Sen öyle diyorsan vardır.”

Ağzım tekrar şaşkınlıktan açık kaldı! Adam gerekten bilgisayarı açıp ölü piksele bakmadı. Hatta, yerini bile sormadı! Gözü kapalı güvendi bana! Müşterisine güvendi! Müşterisinin onu kazıklamayacağıa inandı!

Değişim

Yeni bilgisayarı yine kuruluma verdik. Onu da kontrol ettik. Aldım.

Hiçbir sorun yaşamadan. En ufak bir çirkeflikle uğraşmadan.

Arızalı ürün saniyesinde değiştirilerek.

Yenisi sağlam çıktı, şu anda o bilgisayardan yazıyorum. =)

Değişim Sonrası Müşteri Memnuniyet Sorgusu

Birçok kişi hikâye burada bitti sanır. “Adamlar zaten yapacağını yapmış, daha fazla ne yapabilirler ki?” diye sormakta kesinlikle haklısınız. Ama bitmedi, devamı da var.

Bu olay olduktan yaklaşık beş gün sonra bir telefon geldi. Açtım. Bir hanımefendi konuşuyordu. Dedi ki:

“İyi günler, ben Vatan Bilgisayar Antalya şubesinden arıyorum. Müsaitseniz size birkaç soru sorabilir miyim?”

“Evet” dedim.

“Yaptığınız alışveriş ve sonrasındaki işlemlerde mağazamızdan memnun kaldınız mı?”

Soruların devamı da vardı muhtemelen… Sormasına gerek kalmadı. Kendilerine, Vatan Bilgisayar’ın her şeyinden %100 memnuniyet duyduğumu, bu hizmeti başka hiçbir yerde almadığımı ve bir dahaki sefere kesinlikle Vatan’dan alacağımı söyledim.

Yıkama yağlama değildi, doğruydu.

Tüm değişim işlemlerinden sonra, bir de bununla ilgili memnuniyetimi sormak ve kontrol etmek için aramaları çok hoşuma gitti. “Budur!” dedirtti.

Peki, yasalara göre?

Merak edilen bir konu, Vatan Bilgisayar’ın bu yaptıklarının ne kadarının “yasal olarak zorunlu olduğu” olabilir. Yani adamlar eğer yasalara göre bunları zaten yapmak zorundaysa, bu çok da ayrıcalıklı özel bir şey sayılmaz. Diğer firmalar çirkef olsa da.

Eğer bir ürün alındığında ayıplıysa bu ürünün değiştirilmesi satıcının görevi. Satıcının “git bunu ispatlamak için arıza raporu al gel” dememesi gerekiyor. Eğer böyle bir rapor gerekiyorsa bunu cihazı gönderip kendisi alacak. Aksi halde bizim Kipa’ya yaptığımız gibi kendilerini tehdit edin ve gerekirse dava açın!

Bu bir zorunluluk olabilir; ancak, Vatan’ın yasalarda olmamasına rağmen “müşteri memnuniyeti için” yaptığı birçok şey de var.

Bunlardan birisi de benim bilgisayarımın değişimi. Teknik olarak benim bilgisayarım bozuk değildi. Birçok LCD’li ürün üretici (buna Packard Bell de dahil) en az 3 ölü pikseli hata olarak kabul ediyor, daha azında değişim ve/veya onarıma yanaşmıyor. Ancak Vatan Bilgisayar benim buradaki memnuniyetsizliğimi anlayışla karşılıyor ve değiştiriyor.

Başka yaptığı bir şey, bir Vatan şubesinden aldığınızı diğerinden değiştirebilmeniz. Örneğin benim bilgisayarım arızalı çıktığında ben Antalya’dan İzmir’e gitmiş olsaydım, buradaki müşteri hizmetleri de gerekli değişikliği yapacaktı. “Aldığın şubeye götür.” demeyecekti ki bunu diyen mağaza zincirleri %100 vardır.

Garanti kapsamı süresinde bozulan cihazlarınızı sizin yerinize garantiye gönderiyorlar. Birçok firma, sattıkları ürün bozulduğunda kendilerine getirilmesini istemiyor, doğrudan servise göndertiyorlar. Aynı şehirdeyse servis, problem değil. Ama ya sadece İstanbul’da servisi olanlar? Bir de kargoyla mı uğraşacaksınız? Ya kargoda bir şey olursa? Bu tarz sorunlarınız kalmıyor. Adamlara veriyorsunuz, onlar gerekeni yapıp, onarılan ürünü size teslim ediyor.

Eminim başka avantajları da vardır. Bunlar benim zaman içinde yararlanmak zorunda kaldığım bazı avantajlarıydı Vatan’ın.

Bitirirken: Vatan’ı Es Geçmeyin

Olayı anlattım. Başka söze gerek yok. Geçmeyin bence. 😀

Yorumlarınızda hem Vatan’ın hem de diğer firmalar için olumlu ve olumsuz eleştiriler bekliyorum. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Vatan Bilgisayar ve Müşteri Hizmetleri 48 yorum aldı.

  1. vatan bilgisayardan %30 indirimli aldığım samsung cep telefonu , diğer teknoloji marketlerinde de aynı fiyatmış. bence %30 indirim artık pek inandırıcı gelmiyor. suyunu çıkardılar hafta iki gün indirim yapıyorlar. diğer günler pahalı satıyorlar demek

  2. Vatan bilgisayardan anneler günü için ütü ve süpürge aldım.Ürünü şeçerken bana yön veren muesser hanım ve havva hanım satışın sonunda da paketmeye kadar, hatta arabama götürmeme kadar bana yardımcı oldular onlara ve vatan bilgisayara teşekkür ederim . Vatan bilgisayarın bu ilgiyi herhangi bir sorun da da göstermesini temenni ederim . Saygılarımla

  3. bende vatan bilgisayarda laptop alacaktım ama hemen iptal ettim ürünü yanlış seçtim diye ve telefon açtım iptal edin diye iptal oldu tam 20 gün uğraştım para geri iade yapılsın diye bankayı aradım vatan bilgisayarda 1099 tl tek çekim olmuş vatan bilgisayarı arıyorum hayır çekilmemiş biz geri iade yaptık ve kartım hsbc kartı bana diyorlar yok halkbankası alınmış ürün üstelik halkbankası kullanmıyorum hsbc bankasını aradım bana tam liste alışveriş yaptğım saat gün ay diye faxlayın yolladılar e vatan bilgisayar çekilen tutar 1099 tl ama vatan bilgisayar hayır biz iade ettik şu an mahkemeye vermiş durumdayım insanı interneten ilk defa soğutan vatan bilgisayar oldu boşuna dememişler nerde çokluk orda b.. diye

  4. Bende vatandan notebook aldım 3 yıldır kullanıyorum hic bir sorun cıkmadı. Teknosadan telefon almıstım kamerası bozuktu 3 ay servisle ugrastım degiştirmediler ve teknosa müdürüyle kavga edecektim sike sike değiştireceksin dedim küfür etmeyin dedi ve tüketici haklarına basvurdum 1 ay sonra paramı geri aldım. Geri almaya gittigimde adamın yüzüne bakarak gülüyodum paramı aldım ya o bana yeter 😀 Hayatta bir daha teknosadan bisey almam sonuna kadar vatan bilgisayar 😀

  5. Sırtınızı dayayıp gözü kapalı ve güvenle alışveriş edeceğiniz, sayılı mağazalardan biridir Vatanbilgisayar. Vatanbilgisayar'ın İzmir'de ilk açtığı şube olan Bornova mağazasından başlayarak bugüne değin diğer şubeleri de dahil olmak üzere, İzmir'deki tüm şubelerinden toplamda 10bin TL.'nin üzerinde ürün alışım oldu.
    Bu ürünlerden belli zamanlarda anakart, ekran kartı ve güç kaynağında fabrika arızası ile karşılaşmış ve bu arızalı ürünlerden biri elimde birkaç aylık olmasına rağmen Vatanbilgisayar'da bire bir değişim hizmeti ile karşılaşmıştım. Kendilerine çok teşekkür ederim.
    Müşteri memnuniyeti herkesi vatana çekiyor. Adamlar bunun bilincinde oldukları için mi müşterilerine böyle iyi davranıyorlar ya da ilkeleri mi bu şekilde bilemiyorum ama gerek güvenilir ve güleryüzlü genç çalışanları gerek aldığınız üründe tedirginliğe yer vermeyişleri, bilgisayar ve elektronik ürünlerde ilk tercihimi hep vatanbilgisayardan yana kılmıştır.

  6. bende bugun vatan bılgısayara telefonumu verdım ve telefonumu kontrol etmek ıstedım ınternette ılk once teslım edılecek sonra test edılecek dedı ve en son servıs yolunda dedı neden acaba bunu bılıormusunuz *

  7. Vatan size ayıplı mal satmış. Sonra ayıplı olduğunu bildiği için "güven" kisvesiyle geri almış. Buna eşeğini kaybettirip tekrar buldurmak deniyor. Bir firma ayıplı mal satıyorsa o firma suçludur. Tabi çarpık kapitalist Türkiye'de artık sorunsuz değişime bile alkış tutuyoruz.

  8. ben vatan bilgisayardan ipad 2 aldım aldığımda açılmadı şarja taktım şarj oldu kilit ekranını açamadım bilgisayara bağladığımda ise ipad kilitli dedi bilgisayar yani anliycağınız ipadim var ama daha kilit ekranını bile açamıyorum

  9. internet üzerinden hp marka 1998,99 tlik pc aldım. 2 gun sonra iade yolaldım kabul edildi. 1 aydır ne para geldi ne geri donuş yaptılar aradım iadesini yapmışdık diolar hesabıma bole bir tutar geldi gozukmuyo banka bole bir işlem yok diyor vatan pc anladıgınz parayı cebe atttı degerlendiriyo vatan pc dolandırıcı gerçek bu hiç sevmedim sevmem kimseye tavsiye etmem bole firmayı sakın olaki almayın kazık yedinizde beni daha iyi anlarsınız.

    1. aynen öyle kardeşim haklısınız..Sakın bu firmadan bişey almayın. kredi kartıma samsung note 5 aldım .. yok bankadan onay kodu alıp gönderin yok kimlik gönderin gibi olmadık zorluklar çıkardılar. iptal ettim paranız 10 gün içinde yatar dediler. hayır kardeşim parayı çekerken ben sana 10 gün sonra ödeyim demedim zırt diye çektin karttan… defalarca kendi web sitelerinden mesaj yazdım en sonunda bugün paranız iade edilecek dediler üzerinden gün geçti hala iade etmediler. yaşadığım stresemi yanayım. oğlumun özel günü için aldığım bu hediye eline geçmediğinemi yanayım.. paramın onlarda gasp edilmiş olmasınamı yanayım.. kredi kartımdaki limit bittiği için başka bir yerden alamadığımamı yanayım.. sakın bu firmaya bulaşmayın.. sözde değil gerçek anlamda başınız çok ağrır… VATAN TA TA TA TAN… aynen öyle ismi var ama içi boş teneke gibi TA TA TA TAN.. bugün dava açıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir