TTNET 3G Modem
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

TTNET 3G Modemi Olan Birisi Aranıyor

ttnetmodemKullananlar biliyordur, TTNET 3G Uçan İnternet paketi ile gelen modemin internete bağlanma yazılımını yüklemek çok kolaydır. Modem kendisini sanal bir CD sürücü olarak tanıtır, CD’den uygulama kurar gibi kurarsınız.

Dikkat dikkat! TTNet’in kendi sitesindeki 3G modem firmware güncellemesini yaptığınız zaman artık modeminiz kendisini sanal sürücü olarak tanıtmıyor. Modeminiz sapasağlam çalıştığı halde, yazılımın kurulum dosyalarına artık erişemediğiniz için havanızı alıyorsunuz.

En azından bende böyle oldu.

Daha sonra TTNET’i arıyor ve kendilerinden yazılımı göndermelerini rica ediyorsunuz. Bunun (ilginç bir şekilde) AVEA’nın sorunu olduğunu iddia ediyorlar. Tabii ki AVEA sorunun kendileriyle alakalı olmadığını söylüyor. TTNET müşteri hizmetleri daha başka onlarca mal mal cevaplar veriyor ama zahmet edip alt tarafı 30MB’lık yazılımı gönderemiyor. Olan (her zamanki gibi) biz müşterilere oluyor.

Sonuç olarak…

Umuyorum TTNET Modemli 3G paketine sahip bir ziyaretçim, bir okurum vardır bu dünya üzerinde. Bir kişiye denk gelir en azından…

Elinde TTNET modemi olan firmware güncellemesi yapmamış (şanslı) bir kişi, bana modemin yazılımının kurulum dosyalarının hepsini ISO ya da ZIP vs. ile sıkıştırıp gönderebilir mi? TTNET müşteri hizmetlerinin başaramadığını başarabilir mi?

YAZIYA EK:

YAZILIM BULUNMUŞTUR. Aynı acıdan muzdarip olan arkadaşlar TTNET 3G Modem ile internete bağlanmak için kullandığımız aşağıdan indirebilirler.

TTNET yardımcı olamıyor, Garage Mobile ve AVEA’nın da aşağı kalır yani yok. Bari ben sunayım.

Herkese iyi geceler. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

TTNET 3G Modemi Olan Birisi Aranıyor 84 yorum aldı.

  1. Kullanmıyorum fakat yardımcı olabilecek biri olursa yönlendireceğim.
    Peki kullanırken memnun muydun hızından vs. bu konuda bilgi verebilir misin? Malum süper yurdumuzda hala internet olmadığı için 3g modem araştırması yapmaktayım şu sıralarda. ttnet’in tarifeleri diğer operatörlere göre fiyat olarak daha uygun görünüyor. Hızı falan nasıldır o civarda öğrenirsem çok iyi olacak.

    1. @Eda: Çık eve kurtul. 😀 Uydunet bir günde getirdi internetimizi. Neyse, şaka bir yana, yurttaki 4 aylık kesintinin iki ayında ttnet 3g kullandım. Kota 500MB olduğu için çok dikkatli davranmak gerekiyor, ama fiyat göz önüne alınınca o kadar önemsemedim şahsen. (500 MB’tan sonra her 100MB aşım için 5TL ödeniyor.)

      Hıza gelince, 3Mbit’e kadar çıktığını görmüşlüğüm vardır. Yani ADSL’den bir farkı yok. Zaten hızı hissedecek kadar bir kotası da yok. 3G hizmetini AVEA sunuyor, bizim odadan AKASYA 304 rahat rahat 3g sinyali alabiliyordum.

      Modemli paket alırsan haberim olsun. 🙂 İçindeki yazılımı istiyorum. 😀

    2. HP’ydi demi senin, sanki öyle bir şey kalmış aklımda. Moral bozmak gibi olmasın ama bir ayda dönerse şanslısın. Geçmiş olsun. 🙁

    3. 3 G modemi alalı 1 ay oldu..Acı çekiyorum:(( Ayıptır.. Bir b… yaradığı yok..Çekmiyor .. Bazı bölgelerde çekim gücü sıfıra yakın.. Bazen bağlanıyor.. Bazen dolanıp duruyor.. Sorunlu sorumlular… Msj yazdığım halde cevap vermiyorsunuz. Kullanamadığım çekmeyen bir ürünün ödemesini almayı biliyorsunuz.AYıptır..Bu ahlaksızlıktır.. Bulunduğum bölgede çekmiyor işte ..Sözleşmemi iptal edersiniz.. Boşuna size enayi gibi para ödememiş olurum..
      Tüketici hakları diye bir şey var .. Şikayetimi oraya bildireceğim..
      Kimseye de tavsiye etmeyeceğim..TT net ile olan diğer aboneliğimide iptal edeceğim..Kısaca yazıklar olsun diyorum..Kahretsin:((

    4. TTNET 3G Mobil Modemi bilgisayarınıza takın, internete 3G şebekesinin desteklediği her yerden bağlanmanın keyfini yaşayın.

      Desteklemiyor işte.. Sözleşmemi iptal edin.. 1 aylık ödemenizi yaptım..
      Sziden kurtulmak istiyorum…

  2. Anladım, aydınlattığın için çok sağol(: Eve çıkmak keşke o kadar kolay olsa, şanslısın(:
    Alırsam haber veririm elbette, ama yakın zamanda sanmıyorum, çünkü bir de bilgisayarımın servisten dönmesini beklemek zorundayım. O da 1 ayı bulabilir malesef. Dertler bitmiyor :/

  3. Evet, malesef. Yazın da servise vermiştim, 30 iş gününün neredeyse sonunda alabildim. Ne yapalım artık elden bir şey gelmez, bekleyeceğim. Sağol(:

  4. arkadaslar ttnet 3g modemden bende kullanıyorum ama benım tek problemım avea nın cekmedıgı yerlerde turkcell hattımla ınternete gırmek ama bu cıhazda avea dısında hat kullanamıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevınırım

    1. @Yasin: İstediğiniz maalesef mümkün değil. TTNET 3G paketi ile gelen modemlerde avea sim kart kilidi var ve başka operatör ile çalışmıyor. İmzaladığımız anlaşmada (maalesef) bu yazıyor. 2 yılın sonunda anlaşma bittiğinde TTNET müşteri hizmetleri ile görüşlerek sim kilitleri açılabilecekmiş. Uzun lafın kısası, bunu piyasada illegal olarak yapan birisi kesin vardır. 😀 Telefonculara danışmakta fayda var.

      1. ark sözleşmen bittiğinde dc unlocker programını indir ve çalıştır şifrelerini kırarsın isdediğin simle kullanırsın kolay gelsin

  5. yasin şahin arkadaşım ben size yardımcı olabilirim . sim kilii konusunda mail çekip haangis şehirde olduğunuzuda söylerseniz sevinirim

  6. Bana da aynı sorun oldu ve kaç gündür kurulum dosyalarını arıyordum. Allah razı olsun şimdi indirdim dosyayı çalışır hale geldi. (Gerçi ben manuel olarak bağlanabiliyordum fakat kota göremeyince çok saçma olduğundan pek kullanılabilir değildi. Ayrıca Linux’lar da takınca tanıyor fakat tabi ki onlarda da yazılım kurulmazsa mesaj atıp kotanı öğrenemiyorsun.)
    Ne saçma şeydir ki insan kurulum dosyalarını sitesine koymaz… Hatta güncelleme yapınca çalışması lazım iken tam tersine çalışan şey bozulur… Denemez mi insan ya o dosyayı koymadan… Bir de işin ilginç tarafı o güncelleme dosyası bile ne alakasız bir sayfada ve ne saçma sapan bir köşeye konmuş küçük bir yazı… Belki bozuk inmiştir ümidiyle tekrar o indirme linkini bulabilmek için bile baya bir gezinmiştim sitelerinde.
    Fakat haklarını yemeyeyim site çoğu yönüyle güzel bir tasarıma sahip. Ama böyle bazı ayrıntı şeyleri neden saçma sapan yaparlar anlamıyorum. Belki düzenleyen kişi veya onu koyan kişi farklı biridir bilemiyorum…

  7. merhaba arkadaşlar bu ttnet avea 3g modem bende de sorun çıkardı önceden normal olarak bağlanıyordu şimdi yazılımı çalıştırdığımda bağlan butonu donuk hiçbişiy yapamıyorum anladığım kadarıyla modemi algılayamadığı için ama aygıt sürücüsü yazılımı yüklü herşey normal ! sizce neden algılayamaz modem mi bozulmuştur ? yoksa update filanmı gerekiyor ???

    1. 7z sıkışıtırılmış bir dosyadır. 7-zip, Win Zip, Win Rar gibi bir programla içindeki dosyaları bilgisayarınızın bir köşesine çıkartmanız, daha sonra standart program kurma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Standart program kurma işleminden kastım, içinden çıkacak kur.exe, setup.exe, run.exe gibi bir dosyayı çalıştırmak.

      1. Merhabalar tekrar.. (mesaj için teşekkürler)

        Mesajı attıktan sonra dediğiniz şekilde açmayı sağlamıştım…Ama sorun su oldu, turuncu karsılama ekranı geliyor fakat pin sorgula ekranı gelmeden öylece kalıyor. Üstte hem "ttnet uçan internet tespit edilemedi" ikonu var hemde "sim yok" ikonu var..bu driver sorunumu çözemedi kısacası…önerisi olan varmı acaba…?

  8. arkadaşım çoook sağooll… verdiğin programla bağlanabildim. benim bilgisayarım acer markaydı ve sorun yaşıyodum… sana çok dua ettim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir