TTNET 3G Modem
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

TTNET 3G Modemi Olan Birisi Aranıyor

ttnetmodemKullananlar biliyordur, TTNET 3G Uçan İnternet paketi ile gelen modemin internete bağlanma yazılımını yüklemek çok kolaydır. Modem kendisini sanal bir CD sürücü olarak tanıtır, CD’den uygulama kurar gibi kurarsınız.

Dikkat dikkat! TTNet’in kendi sitesindeki 3G modem firmware güncellemesini yaptığınız zaman artık modeminiz kendisini sanal sürücü olarak tanıtmıyor. Modeminiz sapasağlam çalıştığı halde, yazılımın kurulum dosyalarına artık erişemediğiniz için havanızı alıyorsunuz.

En azından bende böyle oldu.

Daha sonra TTNET’i arıyor ve kendilerinden yazılımı göndermelerini rica ediyorsunuz. Bunun (ilginç bir şekilde) AVEA’nın sorunu olduğunu iddia ediyorlar. Tabii ki AVEA sorunun kendileriyle alakalı olmadığını söylüyor. TTNET müşteri hizmetleri daha başka onlarca mal mal cevaplar veriyor ama zahmet edip alt tarafı 30MB’lık yazılımı gönderemiyor. Olan (her zamanki gibi) biz müşterilere oluyor.

Sonuç olarak…

Umuyorum TTNET Modemli 3G paketine sahip bir ziyaretçim, bir okurum vardır bu dünya üzerinde. Bir kişiye denk gelir en azından…

Elinde TTNET modemi olan firmware güncellemesi yapmamış (şanslı) bir kişi, bana modemin yazılımının kurulum dosyalarının hepsini ISO ya da ZIP vs. ile sıkıştırıp gönderebilir mi? TTNET müşteri hizmetlerinin başaramadığını başarabilir mi?

YAZIYA EK:

YAZILIM BULUNMUŞTUR. Aynı acıdan muzdarip olan arkadaşlar TTNET 3G Modem ile internete bağlanmak için kullandığımız aşağıdan indirebilirler.

TTNET yardımcı olamıyor, Garage Mobile ve AVEA’nın da aşağı kalır yani yok. Bari ben sunayım.

Herkese iyi geceler. =)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

TTNET 3G Modemi Olan Birisi Aranıyor 84 yorum aldı.

  1. Merhabalar,
    Bu en son çıkan yazılım değil. Son yazılımda ttnet wifi göstergeside var. En son yazılım elinde olan var mı? Bende aynı sorundan muzdaripim. Modemin mevcut yazılımıyla 3g ile bağlanamıyorum.Buradan indirdiğim yazılımla 3g ile bağlanıyorum ama işletim sistemiyle entegre sorunu var. Yeni abone olupta yazılımı paylaşan arkadaş olursa süper olur :))

  2. ben yeni aldım ama yazılımı buraya ansıl ekleyeceğimi bilemiyorum..asıl merak ettiğim 3g mobil modem evimde 3g şebekesi yerine EDGE eden bağlanıyor..ancak 3G uyumlu cep telefonumdan 3g Hızında bağlanabiliyorum mobil modem yerine sim karla cepten bağlantı kuruyorum ay sonu bir kota süprizi olmasın…

    1. Size 3G modemle gelen sim kartı kullandığınız sürece cepten veya modemden bağlanmanız fark etmeksizin aynı kotayı kullanıyor olmanız gerekiyor diye biliyorum. Bir önemli nokta, cep telefonunuzda WAP GPRS değil, İnternet erişim noktasını kullanmanız gerekiyor diye biliyorum ama bu dediklerimden emin değilim. Modemler telefondan maalesef biraz daha az çekiyor ve muhtemelen bu yüzden 3G çekmiyor ve yerine EGDE'e bağlanıyor. Bilgisayarınızla 3G'li ve açık havada bir yerde modemle bağlanmaya çalıştığınızda hala 3G yoksa, o zaman bir sorun olabilir.

      Modemi yazılım yüklü olmayan bir bilgisayara takınca, içerisindeki dosyalar görünecektir. Kurulum yapmadan önce bu dosyaları başka bir yere kopyalayıp sıkıştırıp hotfile veya rapidshare gibi siteler aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

  3. arkadaslar ilk faturam bugun geldi herhangi bir kota süprizi yok..kota süprizinden kastım ttnet usb modem bulunduğum mekanda EDGE üzerinden bağlanıyor ve bağlantı hızı 45 mpbs/s gerisinini siz düşünün artık ..usb modem yerine 3Guyumlu cep telefonumla pc suit programı yardımı ile avea internet bağlantı noktası üzerinden internete bağlanıyorum.. burda dikkat edilmesi gereken nokta direkt olarak cep telefonu üzerinden GPRS ile internete bağlanırsanız 1kb başına 0.7 kuruş gibi yüksek bir ücret faturaya yansıyacaktır..

    1. Güle güle kullanın Hakan Bey. Yalnız 45 mbps/s hızında bir problem var sanırım. Bildiğim kadarıyla 3.5G (HSPA) teknolojisinde bile hız en fazla 15 Mbit'e falan çıkabiliyor diye biliyordum.

      1. tesekkür ederim umut bey. ..o hızda olsam zaten duman çıkardı modemden:) 45 kbps olacak sanırım birimleri karıştırıyorum anlayacağın tavşan hızı.. .fethiye gibi bir yerde şehrin en merkezinde bole yaparsa diğer kullannaları dusunemiyorum… modemi istanbulagondereceğim..ilgilenecekler..miş?? inşallah geri gelir.. saygılarımla:)

    2. Hakan Bey, yolladığınız yazılımı yükledim. Çalışıyor ve benimkinden daha yeni bir sürüm. Arayüz çok daha iyi. Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

      1. güle güle kullanın avea bile bunu yapamamıştı değilmi 🙂

      2. Ne Avea ne TTNet gönderebildi şu programı. Daha verdikleri hizmetten haberleri yok. Dün yükledim yazılımı, biraz modifiye ettim. Reklamı kaldırdım sağ taraftan mesela. Hala da karıştırıyorum, bu yazılım daha iyi.

        Tekrardan teşekküre ediyorum.

      3. hakan beyin verdiği link ölmüş eğer elinizde bu yazılım hala duruyorsa yeni bir link koymanız mümkün müdür?

  4. Merhaba Öncelikle bu konuyu paylaştığınız için teşekkür ederim. TTNET ve Avea böyle bir işe girmiş sanırım bu destek sorununu halledememişler ttnete gidiyorsun aveaya, aveaya gidiyorsun ttnete yönlendiriyor. Benim bir sorunum var aslında. Benim modemde hiç bir sorun yoktu. Modemi Wİndows 7 için ttnetin sayfasında bulunan Wİndows 7 güncelleme dosyasını indirip güncellemek üzere çalıştırdım. Ancak Güncellerken güç kesildi ve güncelleme yarıda kaldı. Daha sonra modem hiç bir şekilde ne güncellenebiliyor nede yazımı bulabiliyorum. Yazılımı burada buldum ama oda fayda etmedi., Garage Mobile i aradım sorunu belirttim. Modemi göndermemi istediler ancak adamların telefondaki konuşma tarzı hoşuma gitmedi sanki karşısındaki müşteri değil açıkcası modemi göndermek istemedim. Modemi nasıl güncelleyebilirim indirdiğim yazılım yeterlimi yoksa cihaz içerisine yazılımın atılmasımı gerek. Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    KOlay gelsin iyi çalışmalar…

    1. Sanırım Windows 7 ile ilgili firmware güncellemesinden bahsediyorsunuz. Firmware güncellemesi sırasında kesinti olduysa ne yazık ki çok bir şansınız yok. Büyük ihtimalle donanımın üzerindeki yazılım zarar gördüğünden, üzerine tekrar bir yazılım kurmanız mümkün olmayacak gibi. Bana kalırsa servise göndermeniz gerekiyor.

      Zamanında yazılımı istemek için Garage Mobile'ı bile aramıştım. Güvenlik çıktı telefona. Yuh demiştim. 😀

      İnşallah modeminizle ilgilenirler.

      1. Evet sanırım durum onu gösteriyor. Artık yapacak birşey yok gödnereceğiz bundan sonra ne gibi sorunlarla karşılaşırız Allah bilir :))

        İlgilendiğiniz için teşekkürler iyi çalışmalar KOlay gelsin…

  5. Bu zte mf627 3g modemlerde sorun mu var? Kart okuyucu özelliği gitti çalışmıyor.Ama 3g ye bağlanıyor.

      1. Bu cihazın yazılımı nasıl güncellenir? Autorun özelliği nasıl açılır? Ücretsiz olarak sim kilidi nasıl kırılır? Ya da ttnete sim kilidini kaldırmak için ödenen ücret nedir? O kadar çok soru varki kafamda 😀

        Birde son çıkan pc manager programını hotfile dışında bir yere upload edirmisiniz lütfen sizde varsa? link kırık 🙁

      2. Yazılımı nasıl güncellenir ve biz, ne TTNET biliyor. 🙁
        Autorun özelliğini anlamadım, ama bu yeni yazılımda modemi takınca program otomatik açılıyor.
        Sim kilidi bir zamanlar TTNET'in sitesinde yazdığına göre, 2 yıllık kontrat bitince ücretsiz olarak kırılacakmış kendileri tarafından. Ama kesin yamuk yaparlar.
        Yazılımı yüklüyorum, yükleyince yeni bir yorum yazacağım. 🙂

  6. Paylaşım için teşekkürler. Ne Aveada ne de TTNET te şu programı yükle problemin çözülür diyebilecek kapasitede bir tek insan yok. Lafa gelince en iyiler en büyükler ama teknik destek sıfır. Tekrar çok teşekkür ederim yazılım için emeğine sağlık…

  7. merhaba umut bey sizden bır rıcam olacak biraz modifiye ettım demıssınız sag dakı reklamı kaldırmısınız bunu acıl olarak nasıl yapptıgnızı yazarsanız sevınırım bende kaldırmak ıstıyrumda… sizmddden saygılar

      1. canın sag olsun kardes bızde kendımı acık kurcalar cokertırız hehehe :)))

  8. Arkadaşlar ben suan evde ttnet 4gb lik kotalı tarifesini kullanıyorum ama artık ücret konusunda sıkıntlar yaşamya başladım bu 3g mobil modem kullansam ii olurmu?birde bu 3g mobil modem çekim gücü normal adsl gibimi yani yoksa almadan önce çekim gücünü falan araştırmam gerekirmi??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir