milli motor
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Türkiye’de İnternet’in Geleceği

Uzun yıllar sonra (mesela 2011’de :D) Türkiye’nin İnternet’inde neler olabilir?

  • Site açmak için TC Kimlik numarası, sabıka kaydı ve ikametgah ile beraber T.C. İnternet Siteleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmak gerekebilir.
  • Site engellemek olayı ortadan kalkar. Artık siteler engellenmez, bunun yerine sadece “whitelist” kavramına geçilir. Varsayılan olarak İnternet tamamen engellidir, sadece devletin izin verdiği sitelere girilebilir. Ne de olsa bu ülkeyi İnternet yönetmemektedir.
  • Gazeteci olmak için Twitter, Friend Feed gibi sosyal ağları yerici bir yazı yaıp, sözlük yazarlarına hakaret etme durumu yasal olarak zorunlu hale getirilebilir.
  • “Google” yasaklı sözcükler listesine alınır ve “Google” diyen için 2 yıla kadar hapis isteminde bulunulabilir.
  • Türkiye sınırları içindeki arama motorumuz “Milli Motor” olur.

milli motor

Bakalım kaçı tutacak?

Bitirirken

Sizce neler olacak?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Türkiye’de İnternet’in Geleceği 4 yorum aldı.

  1. Ben bu durumdan çok memnunum. Teşekkür ediyorum devlete. Teşekkür ediyorum ulaştırma bakanlığına. Teşekkür ediyorum G’ye. Teşekkür ediyorum add’ye. Teşekkür ediyorum evlendirme programı izleye izleye beyni jöle olmuş yurdum insanına. Çok seviyorum herkesi, her şeyi. Canımsınız siz benim. Keşke intihar etmeyi popom yese işte.

  2. Bir de gece olunca internet toptan kesilip, yerine içinde saat olan o küük renkli parçacıklardan oluşan büyük yuvarlak şekil ve dıııt sesi gelebilir. Bu kapanış sabah saatlerinde bayrak görüntüsü altında istiklal marşı okunmasına kadar sürebilir. İstiklal marşının bitiminde internet yeniden açılabilir.

  3. Sevgili “bakalım insanlar neleri istemiyormuş” diye araştırma yapıp istemediğimiz her şeyi gerçekleştirmek için canla başla mücadele veren devlet birimi; siz Umut’a bakmayın bilgisayar başında çok oturmaktan devreleri yanmış onun. Biz aslında özgür interneti istemiyoruz, hatta ifade özgürlüğünü ve kişisel haklarımızı sonuna kadar kullanabilmeyi istemiyoruz! Siz her şeyin en iyisini en doğrusunu bilirsiniz, mümkünse yine siz bizim adımıza düşünüp interneti nasıl kullanmamız gerektiğine karar verin.

    Tarih tekerrürden ibarettir anasını satayım, bundan 10 yıl önce yine böyle tiye alan bir yazı okumuştum ve içinde “bakarsınız bir gün girmek istediğimiz sitenin birinde bu siteye erişim engellenmiştir yazar” diyordu…

  4. “Site engellemek olayı ortadan kalkar. Artık siteler engellenmez, bunun yerine sadece “whitelist” kavramına geçilir. Varsayılan olarak İnternet tamamen engellidir, sadece devletin izin verdiği sitelere girilebilir. Ne de olsa bu ülkeyi İnternet yönetmemektedir.”

    Bunu sil görmesinler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeeeeee

    bak yoksa 10 yıl sonra DBİ’nin koridorlarında sürünürsün bu siteyi o listeye yazdırmak için 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir