burger king logo
🎈 Hayat

Burger King’in İğrenç Tuvaleti

burger king logoHani iğrençlik olur da, bu kadar da olur mu dedirten tuvalet, Burger King’in Taksim Meydanı’ndaki şubesinde gördüğüm tuvalettir.

Erkekler tuvaletinden içeri giriyorsunuz, pisuar dışında tuvalet yok. Yani sadece çiş yapmak zorundasınız. Başka bir şey yapamazsınız. Tutacaksınız arkadaşım! Günde en az 500.000TL kazanıyorlardır. O kadarcık paraya, tuvalet konur mu hiç? Sonra bir de temizliğini yapmak lazım. Zarara girerler vallahi.

Peki, sadece işeyelim…  Tuvalette bakıyorsunuz ki, pisuar bulasınız. Ama sizi “şey” karşılıyor. Pisuar değil, o kesin. At yalağına benziyor, ama altında delik var. Öyle garip bir şey… Diyorlar ki, buraya işeyeceksin.

Pisuar yerine getirdikleri alternatif, aşağıdaki fotoğrafta görüyor…

Eğer dikkatlice bakarsanız, "tutturamayanların" sidiklerinin nasıl da dışarı doğru aktığını görebilirsiniz. (En bariz görüneni sağ tarafta.) Kokuyu hayal etmeyi size bırakıyorum.
Burger King Taksim'in İğrenç Tuvaleti

Dört bölme var. (Tuvalette muhabbet ettiğimiz bir adamın dediğine göre, eskiden aradaki bölmeler de yokmuş!) Bölmelerin aşağısı açık. Yani hepsi alttan birbirine bağlı. Siz işerken, soldan sağdan sarı sarı sıvılar geliyor. İki yanınızdakinin sidikleri… Bir koku var ki sormayın! Önünüzden geçiyorlar! Mideniz kalkıyor.

“Şey”in dışı da hafif ıslak. Belli ki “yetiştiremeyenler” olmuş. “Hedefi tutturamamışlar.” Onun için çok yaklaşamıyorsunuz da. Uzaktan “hedefi tutturmanız” gerekiyor.

Midem kalktı tekrar.

Burger King'in İğrenç Tuvaleti Açıklamalı

Ama Burger King yetkilileri “hijyen”i ihmal etmemişler tabi. Belirli periyotlarla su akıyor yukarıdan. “Şey”in içini temizliyor (!). Gelen suyla beraber sarılıklar önünüzde şelale gibi akıyor.

Mideniz altüst oluyor.

İnternetten araştırdım, Taksim’deki bu Burger King’in tuvaleti ünlüymüş. Buyurun rezaleti başkalarından da okuyun:

Aşağıdaki görsel Uludağ Sözlük’ten alıntı. “Kullanım halinde” görülünce daha iğrençliğin daha anlaşılır olacağına kanaat getirdim.

burger king uludag sozlukten alinti

Şikayet Edelim

Sağlık Bakanlığı restoranların tuvaletlerinin hijyeni ile ilgileniyor mu bilmiyorum. Veya ne kadar iğrenç görünse de, bir sağlık sorunu oluşturuyor mu, yoksa tamamen standartlara uygun ama sadece “görsel bir problem” mi onu da bilmiyorum.

Ama eğer ilgilenebilecek bir kurum varsa, şikâyet etmek lazım.

Bitirirken

Eğer bu yazıdan dolayı mideniz alt üst olduysa özür dilerim. Asıl özür dilemesi gereken müşterilerine bunu layık gördüğü için Burger King olsa da..

Şarul şurul maşallah.

Orası Taksim Meydanı, Herkes Umumi Tuvalet Gibi Kullanıyor, Adamlar Ondan Öyle Yapmıştır Diyenlere Not

O zaman alışveriş yapınca, alışveriş fişine bir şifre yazdırırlar veya fişe barkod basarlar, tuvalete onu okutarak gireriz. Böylece müşterisi olmayanlar giremezler, bu kadar basit. İğreçliğin “herkes giriyor abi” diye bir özrü olmaz.

Devamı Gelecek

İstanbul macerası yazı dizisi, Scorpions konseri ile devam edecek…

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Burger King’in İğrenç Tuvaleti 53 yorum aldı.

  1. yok be günde 500 bin lira kazanamazlar oyle bişi yok 20 bin bile kazanamaz en yuksek kazanan gunluk olarak cevahir alışveriş merkezi

    1. kardeşim ben orda çalıştım taksim b.kingde günlük kazancı 75 milyara takın 3 oda dolusu çöp çıkıyor

  2. biz insanlara zorla satış yapmıyoruz ama knderi istediklerini için bu şubeye geliyolar mcdanns bizim rakip firmamizdır vede úrúnlerimiz çok farklıdr ama yrmypnlar glmsnlr o zmnn boşu boşuna tartşma yaratmayın bndn sonra sussun herkess…

  3. Cadi sanki burger kingin bir şubesine değilde bütün BK ya sahipsin. Şubeye bile sahip değilsen yazik : )

    1. Verdiğiniz maille ilgili ufak bir not: Google'da "gravatar" olayını araştırırsanız mail-resim bağlantısını anlarsınız. 🙂

  4. Tayfun abi sóyledklerinde çok haklısın çóp odası full dolu oluyor ve kpnşve nghtlar hlldyolar umut bey nslsnz kç zamandr yoksunuz sizde büyücü ben çlştgm yre ship çkyorum merak etme sen!!!

  5. mrb bende bk üyelerinden bi tanesiyim yaklaşık 1 yıl çalıştım pendik pendorya avm deki bk daydım ekip üyesi expert ve ss oldum ancak asistan müdürümle ii geçinemediğim için çıktım en sonunda bardağı taşırdı bi gün yeni gelen elemanlardan birisi whoopper etini yere düşürdü bende alıp atık kovasına attım bunu gören kd. asistan müdürü aslı yıldız çok ters bi kadındı zaten bana bi ton küfür etti gerçi daha öncelerdende edioyordu ama ben aldırış etmiyordum neyse bende özür diledim ve size haber vermeden hiç bir şey yapmıcam dedim ve konuyu kapattım öğlen yemek saaatim geldi yemeğimi hazırlarken bana aynen şunu dedi o attığın et var ya al onu çöpten ye dedi tabi bu benim çok zoruma gitti ve hemen istifamı verdim zaten onun yüzünden bir çok eleman ve vardiya müdürleri işten istifa ettiler o kadının yüzünden burger king den soğudum artık ne gidip bişeyler yiyorum ne de o bk nın etrafından geçiyorum tşkler

  6. Benim yazılarım hakkında yoruyapma hesabınıda güzel türkçemle cevap veririm sanane ya sus tmm mı??

  7. Sewgili ilkan burger king personeli knusunda sende bnde biryıl çlştım ama smdi snn gbide nfret ettim artık ama geçmşte kalmış artık unut tayfun yani umut bey nerelerdsiniz ya knuşmuyosunuzda artık bnmlede sizdn cvp bkliyrum…

  8. Sewgili ilkan burger king personeli knusunda sende bnde biryıl çlştım ama smdi snn gbide nfret ettim artık ama geçmşte kalmış artık unut…

  9. 1 ay olmuş… Cadı'dan halen ses yok 🙂 Umut'un yazdığı bir bombaydı ama atlamadan tüm yorumları okudum 🙂

    İyi ki Üniversiteyi kazanmış ve İzmir Mavişehir BK personelliğinden istifa etmek zorunda kalmışım 🙂 Seviye çok yukarılara çıkmış, çalışamazdım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir