Uzun Yolun Kısası: İZBAN
🎈 Hayat

İZBAN’la Çiğli Hattında Yolculuk

İzbanDün Karşıyaka’ya gitmek için 330’a binmek yerine İZBAN’ı tercih edip açılışı yapayım dedim. Metro ile Halkapınar’a gidip İzban’a geçtim.

İstasyon çok kalabalıktı. Yaklaşık 25 dakika bekledikten sonra peronun İzmir Metro tarafına yakın olan kısmına bir tane CAF yaklaştı. Orası tabelalar ile Aliağa yönü olarak işaretlendiği için ben dâhil neredeyse herkes, bir anda trene bindik. Daha sonra makinist mikrofondan duyuru yapıp, trenin Cumaovası yönüne gideceğini söyledi. Söylene söylene indik. Dışarıda ise, peronun Alsancağa yakın, eskiden Cumaovası yönüne giden trenlerin kalktığı tarafta Cumaovası’na gidecek insanlar, trenin gideceği yönden habersiz bekliyorlardı. İnsanlara bağırarak, trenin gideceği yönü haber verdik. Binen oldu, kaçıran oldu.

Buradan anlaşılan şu ki, tabelalar henüz tutmuyor, hangi trenin nereye gideceği biraz karışık. Bu konuda daha iyi duyuru yapılması lazım, mümkünse tabelaların doğru göstermesini sağlamak lazım. Hangi trenler Alsancak’a gidecek, acaba Çiğli’den Cumaovası’na doğrudan sefer var mı, Alsancak’a doğrudan sefer var mı, Halkapınar’da CAF’lar arasında aktarma yapılması gerekecek mi ve buna benzer şeyleri pek bilen görmedim. Bunların acilen insanlara duyurulması ve uygun işaretler ile istasyonlara işlenmesi gerekiyor.

Her neyse…

Daha sonra bir 10 dakika daha bekledik. İstasyon öyle bir doldu ki, eğer biraz daha bekleseydik kalabalıktan ötürü birkaç kişi raya uçacaktı. Cumaovası tarafından tren geldi, yine metroya yakın tarafta durdu. Trene bindik. Hayır, arkadaşım sen beni niye itiyorsun? İtince ben trene daha mı hızlı biniyorum? İnsan mısın sen?

Trenin içinde adım atacak yer yoktu, içi 525 gibiydi. Daha önce o kadar kalabalık bir CAF görmemiştim.

Karşıyaka’ya hemen vardık. Raylar Karşıyaka’ya kadar izole olduğu için tren rahatlıkla hız yapabildi. Çiğli’ye kadar gitmedim.

Karşıyaka istasyonu çok güzel olmuş. Ancak “Çıkış” tabelalarını koymamışlar, trenden inince nereye gideceğimizi bilemedik.

Ayrıca Karşıyaka’da trenden inerken çok ilginç bir amca vardı kapıda. Trenin kapısının önünde durmuş, elini düğmenin üstüne koymuş. Düğme yeşil oldu, ama amca inatla düğmeye basmıyor. Amcaya “Düğmeye basar mısınız?” dedim, “Düğmeye şimdi basılmaz, yeşil yanıp sönemeye başlayınca basılacak, öğren.” dedi. Ben de “Hayır amcacım yanlış biliyorsunuz, yeşilken basıyorsunuz, yanıp sönmeye başlıyor, sonra açılıyor.” dedim. Bu ara karşı taraftakiler düğmeye bastıkları için kapı açılmıştı. Amca “İyi yanlış bil o zaman!” dedi gitti. 😀 Giderken, “Ben de siz yanlış bilin o zaman.” dedim. 😀

Yolda birkaç tane de fotoğraf çektim.

Bazı onun bunun çocukları tarafından taşlanarak camı kırılmış bir CAF seti. Belediye, TCDD, İzmir Polisi ve diğer tüm yetkilileri birisi yaralanana kadar ölene kadar boş boş bekleyip bu taşlama konusunda hiçbir önlem almadığı için tebrik ediyorum.

İzban Kırık Cam

Çiğli yönüne giden ve adım atılamayacak kalabalıktaki CAF
İZBAN'ın İlk Gününde Çiğli'ye giden bir CAF

Karşıyaka İstasyonu
İZBAN Karşıyaka İstasyonu

İZBAN Karşıyaka İstasyonu

İZBAN

Uzun Yolun Kısası: İZBAN

Metro kalitesindeki banliyömüz tüm İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun. =) Umuyorum Aliağa kısmı da bir an önce açılır.

Bitirirken: İZBAN Saatleri

İZBAN’ın kalkış saatlerini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İZBAN’la Çiğli Hattında Yolculuk bir yorum aldı.

  1. Heyecanla bugünü beklemekteydim, yakında denerim umarım :)) Enteresan olan fotoğraf çekebilmen. Ben arkadaşımın yüzünün fotoğrafını çektiğim için güvenlikler gelip uyarmış ve fotoğrafı zorla sildirtmişti :S güvenlik açısındanmış, açıkları bulurlarmış gibi bahanelerle. Sanırım terörist gibi duruyorum 🙂 Neyse ki gidemedim ama biraz fikrim oldu fotolardan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir