burger turk alsancak kucuk
😂 Eğlence, 🎈 Hayat

Dünyanın En Çakma Restoranı

Bayanlar ve baylar, dünyanın en kopyacı, en sahte, bakınca “Yuh!” dedirten restoranını gördüğümü düşünüyorum. Kendisi Alsancak, Konak, İzmir’de olup, dün işlerimi hallederken önünden geçip, tabelasını görünce dumur olduğum bir restorandır.

İşte o restoran:

burger turk alsancak kucuk

Burger Turk. %100 çakma logo, %100 çakma yazı tipi. Gelecek hafta bir arkadaşımla bir aksilik olmazsa gitme kararı aldık Burger Turk’e. İçinde satılan menüleri çok merak ediyoruz. Tahminlerim:

  • Big Turk
  • Vopır
  • Duble Vopır
  • Tripleks Vopır
  • Big Turk XXL
  • Tavuk Tendırları
  • Krispi Tavuk
  • vs.

Bitirirken

Bitirirken kısmı bugün anlamayanlar için geliyor:

burger king orijinal

Bitirirken 2: 06 Mart 2010 Yazıya Ek ve Düzeltme

Bu yazıda eleştirilen, BURGER TURK firmasının tabelasının BUGER KING’inkinin kopyası olmasıdır. Dikkat ederseniz, BURGER kısmının yazı tipi bile BURGER KING firmasınınki ile bire bir aynıdır neredeyse bire bir aynıdır. BURGER TURK firması, kendilerine özgün bir tabela tasarlamak ve piyasaya bir cesaret ile atılmak yerine, bu işte yıllardır bulunan bir firma olan BURGER KING’i kopyalamayı tercih etmişler gibi geliyor bana.

Adidas markasının yanında, kopyası olan Adidos, Puma’nın kopyası olan Pama, Nokia’nın kopyası olan Nakoi ne ise, Burger King’in takliti olan Burger Türk de budur. Madem bu firma bu kadar iddialı, o vakit kendi özgün tasarımı ile, bir MADO ya da ÖZSÜT gibi Köfteci Ramiz veya Pizza Pizza gibi özgün bir tabela ile hayata atılabilirdi. Ama BURGER TURK bunun yerine, BURGER KING markasının logosundaki yazı tipinin neredeyse aynısını kopyalamayı tercih etmiş.

Benim derdim Burger Türk’ün yemekleri değil. Gidip deneyecek fırsat bulamadım henüz. Benim derdim, bir firmanın piyasaya ancak bu kadar kopya bir logo ile giriş yapmasına duyulan şaşkınlık. Belki çok lezzetlidir, gidin deneyin. Ama logonuz komedi. Burger King’den çalmışsınız.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Dünyanın En Çakma Restoranı 63 yorum aldı.

  1. Evet bu yazının yazarı karşı firmanın sahibi, onun tarafında yorum yazanlarda çalışanlarıyız 😀 (şaka)

  2. arkadaşlar…yanlış düşünen arkadaşlar…önce deneyin tadın ondan sonra karar verin. 15 şubat tarihinde biz iş arkadaşlarımızla birlikte çiğli de ki silion alışveriş merkezinde bulanan şubeye gittik tadı damağımızda kaldı. müthiş tatlar var tavsiye ederim.bu hafta sonu da alsancağa gideceğim evimin yakınında, artık mekanımız orası. tavukları çıtır çıtır lezzetli doyduğumu hissettim.

  3. @naciye babacan: Ben henüz gitmedim Burget Türk’e, henüz denemedim. Deneyince tadının nasıl olduğunu da yazarım. Benim derdim markanın logosu ve tabelası. Yazı tipleri ve tasarımı bire bir Burget King’in çakması olması. Tamam içindeki lezetli olabilir ya da değildir bilmiyorum, ama logosu kopyala yapıştır ve bu çok komik, çok acı verici. Hani çinliler kopya Nokia yapıyor adını Nokai koyuyor ya, onun gibi bir şey. Ya da Adidos marka spor ayakkabılar gibi bir şey bu. Azıcık özgünlük. Lütfen.

    Özsüt’ün adı Starrbucks adında olsaydı, komik olmaz mıydı?

  4. Arkadaşlar herkezin istediği yerde ve şekilde yatırım yapmaya hakkı vardır. Kendi ülkemizde Yabancı menşeli şirketlerin para kazanmaları yani Tekelci işlerin oluşu neden biz de yapamayalım sorusunu kendimize bir soralım. Fast food çok büyük bir sektör işini iyi yapan kazanır üstelik satılan ürünler de ülkemizdeki gıda firmalarından tedarik edilmektedir. Bizler ne yediğimizi bilmek istemezmiyiz. Ben kendim alsancak şubeseindeki burger turk gittim gayet güzel karşılandım ve memnun kaldım. Tabi yeni bir oluşum tabiki eksiklikler olacak bunlar da zaman içersin de mutlaka gelişecektir.

  5. sayın aslı hanım; şu an yapmış olduğunuz yorumlarınız sizin de çakma avrupalı, amerikalı olduğunuzu gösteriyor. madem yanlı bir tutumunuz var ne diye yorum yazıyosunuz ki. önce araştırırsınız sonra denersiniz eğer hoşunuza gitmiyorsa yoprumunuzu yazarsınız. ayrıca o logo ve isim hakları için sizin düşünemeyeceğiniz kadar maliyet oluşmakta. yorumlarınızda biraz daha sevyeli olursanız iyi olacak. Ben sahşen çok beğendiğimi söylemeliyim. Ve menü isimleride düşünemeyeceğiniz kadar hoş ve güzel çünkü türk:))) saygılar sunarım

    1. Sayın hans çokhans sistem kayıtları çok açık bir şekilde gösteriyor ki farklı isimler altında defalarca yorum bırakmışsınız. Yemezler. Birinde ana avrat düz gitmişsiniz (ki böyle yorumları yayımlamama rağmen normalde, millet nasıl birisi olduğunuzu anlasın diye yayımlıyorum) diğerinde de çok nazik davranmışsınız. Büyük ihtimalle Selma Hanım’ın asıl aradığı kişi ben değil, sizsiniz. Keşke tanışabilseydiniz.

      Öte yandan, Burger King’in domuz etli ürünleri olduğunu ispatlayamadığınız sürece, boş boş iddialar ile gelmemenizi öneriyorum.Ya kanıt sunun, ya da benim bu yazıda yaptığım gibi, tahiminiz olduğunu ileri sürün.

      Saygı çerçevesine tekrar bırakmadan yorum bırakmayın, onaylanmayacak. Ayrıca çekiliş konusunda gizli tuttuğum haklarımı kullanarak, farklı kişiliklerle yazdığınız hiçbir yorum çekilişe dahil olmayacaktır.

  6. Ben Bank Asya maçlarını devamlı izlerim ve geçen hafta bi baktım bi takımın sırt reklamında Burger Türk yazıyo, ekrana yapıştım resmen yanlış okudum dedim 😀 komik bir durum. Arkadaşlar Umut’un burda anlatmak istediği benim 15 yaşındayken 56k internet varken (ç)alıntı yaparak forumlarda ilgi gormeme benziyo 😀 Adam diyoki çalıntının bu kadarı olur siz diyosunuzki hâla git tadına bak.
    Birisi estetikle babanıza benzeyip annenize yanaşşsa hoş olurmu acaba 😉 kaba tabirle olayın özü budur. Burda amerikan mandacılıgını savunmuyoruz sadece yogurt’u bulan ataların gibi özgüb ve özgürce iş yap diyoruz.

    1. Arkadaslar neye takiliyorsunuz onemli olan urunler adam iyi girisim cesareti gostermis ona baska bir karakterle tasarim yapsaydi bu ilgiyi gostermezlerdi bence iyi inanin burger king ic bir sey dehil ama insanlar yiyiyor yurt disinda yasayanlar bunu cok iyi bilir bunu yapN kisiyi tebrik ediyorum zaten saniyorum zamanla BURGER TURK te kendi ozgun logosunu tasarliyacak ve bulacaktir yine diyorum onemli olan urunler logo cok iyi bir marketing getirmis saygilar

  7. bence burger turkk çok güzel ben eşim ve kuzenlerim hep beraber çiğlideki silion alışveriş merkezine gittik ve oldukça eğlendik orda çalışanlarda gayet güler yüzlü ve sıcaktılar bence gidip görmeden yargılamayın ön yargılarımızı kaldıralım….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir