İzban
🎈 Hayat

İZBAN Artık Çiğli’ye Gidecek

İzban Logoİzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ortaklığı ile kurulan İZBAN, bu Pazar (05 Aralık 2010) Çiğli seferlerine de başlıyor.

30 Ağustos’ta Cumaovası – Alsancak hattı açılmıştı ve 31 Ağustos’ta Halkapınar’dan aktarma yaparak, İzmir Metro ve İZBAN ile, sadece raylı sistem kullanarak Havaalanına gidebilme şansına sahip olmuştum. Normalde 29 Ekim’de açılacağı ilan edilen Alsancak – Aliağa hattı, devletin ve belediyenin hiçbir dediğine inanmamız gerektiğini bir defa daha hatırlatır nitelikte tabi ki gecikmişti. Buna pek şaşıran olduğunu da sanmıyorum. 😀

O geciken hat sonunda, kısmen de olsa açılıyor. Alsancak – Aliağa hattı bu Pazar, Çiğli’ye kadar açılıyor. Yolculu Ön İşletme Seferleri Cumaovası hattında da olduğu gibi 30 dakika sıklıkla başlıyor. Zamanla sıklaşacağına inanıyoruz.

Bundan böyle, Bornova’dan, Halkapınar’da aktarma yapmak suretiyle, Karşıyaka’ya sadece trenle ile gidebileceğiz.

Resmi Duyuru İçin…

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sitesi

İzmirli Olmayanlar İçin: İZBAN Nedir?

izbanİZmir BANliyö’dür. Ama sizin o bildiğiniz banliyölerden değildir. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmiş bir toplu taşıma projesinin ürünü olup, banliyö hattını metro kalitesinde işletme denemesidir. 3’er vagonlu 33 CAF işletilir. Teorikte hat izoledir, hiçbir yerde trafik ve yaya yollarıyla kesişmez. Pratikte bunun bir gün cidden gerçekleşeceğini umuyoruz. Trenler, TCDD trenleri ile aynı hatları kullanır. Arada bir karşı taraftan geçen TCDD trenleri görürsünüz. Garibinize gidebilir. Pik saatlerde 7 dakikada bir işletilebilecek sinyalizasyon sistemine sahip olup, bu konuda metro kalitesini yakalıyor gibidir. Otobüs çilesinden kurtulmamıza katkıda bulunur. Kemer – Şirinyer istasyonları arasında bazı insanımsılar tarafından taşlanmaktadır. Daha kat edecek çoook yolu vardır, ama iyi bir başlangıç yapmıştır.

Bitirirken

Bu güzelim trenleri taşlayan ve buna göz yumup suça ortaklık eden kişilerin, gerekçeleri ne olursa olsun, insanlığa yakışır bir şey yapmadıklarına inandığımdan bilerek insanımsı dedim. Tepkiniz varsa, başka bir şekilde gösterirsiniz, cana zarara teşebbüs ederek ve mala zarar vererek değil!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir